• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Горох

Завершена

1 900 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 9 500.00 UAH
Період уточнення: 07.09.2023 15:41 - 13.09.2023 00:00
Відповідь надана

запитання

Номер: 24a43f1874d44da78738aa2df5b5e0b6
Дата опублікування: 12.09.2023 08:39
Опис: Доброго дня! Стандартом ДСТУ 7701:2015 , відповідність якому передбачається вимогами замовника, не передбачено проведення мікробілогічних досліджень, на відповідність якому стандарту має бути надана копія Протоколу дослідження (випробувань) чи Експертного висновку про відповідність поставленої партії харчового продукту вимогам нормативного документа (в т.ч. за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними та радіологічними показниками) виданого державною лабораторією, яка може проводити лабораторні дослідження (випробування) для цілей державного контролю на всю партію харчового продукту (предмета закупівлі) для виконання вимог замовника ?
Відповідь: Доброго вечора, шановний учаснику. Стандарт ДСТУ 7701:2015, згідно з вашим повідомленням, не передбачає проведення мікробіологічних досліджень. Однак цей стандарт вимагає проведення дослідження (випробувань) чи Експертного висновку про відповідність поставляємого харчового продукту вимогам даного нормативного документа. У цьому випадку вимоги до продуктів харчування що будуть постачатись, повинні відповідні стандарту ДСТУ 7701:2015. Державна лабораторія, яка може проводити лабораторні дослідження (випробування), повинна підтвердити відповідність поставленої партії харчового продукту цим вимогам і видати експертний висновок або протокол досліджень. Протоколу дослідження (випробувань) чи Експертного висновку використовуються для документування якості та безпеки продуктів і можуть бути важливими для забезпечення відповідності нормативним вимогам та вимогам замовника в галузі харчової промисловості. У Україні, як і в багатьох інших країнах, вимоги до мікробіологічних показників продуктів харчування визначаються законодавством та стандартами, що розроблені національними інститутами та органами стандартизації. Ось деякі з основних стандартів і регуляторних документів, які можуть використовуватися для визначення мікробіологічних показників продуктів харчування в Україні: ДСТУ 3649:2017 "Продукти харчування. Метод визначення кількості гетеротрофних мікроорганізмів" - Цей стандарт визначає методику визначення кількості гетеротрофних мікроорганізмів у харчових продуктах. ДСТУ 4439:2015 "Продукти харчування. Визначення кількості колі-формних бактерій" - Цей стандарт визначає методику визначення кількості колі-формних бактерій у продуктах харчування. ДСТУ 4724:2007 "Продукти харчування. Визначення кількості Есхерихія-колі" - Стандарт визначає методику визначення кількості бактерій роду Escherichia coli у харчових продуктах. ДСТУ ISO 21528-2:2019 "Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Методи визначення кількості есшеріхій (Escherichia coli) і інших колі-формних бактерій. Частина 2. Метод із використанням хрому-жовтого агару" - Цей стандарт визначає метод визначення кількості есшеріхій у продуктах харчування. ДСТУ ISO 6887-1:2014 "Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Підготовка відобраного зразка, приготування початкового розчину та розведення послідовності десятих розчинів для визначення мікроорганізмів" - Цей стандарт встановлює методи підготовки зразка та розведення для визначення мікроорганізмів у продуктах харчування. Ці стандарти і методики визначаються Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики (ДКСПТР). Вони допомагають виробникам та органам контролю забезпечувати безпеку та якість харчових продуктів, а також дотримуватися вимог законодавства України. Важливо враховувати, що ці стандарти можуть періодично оновлюватися, тому рекомендується користуватися актуальними версіями при проведенні мікробіологічних аналізів продуктів харчування
Дата відповіді: 12.09.2023 19:34