• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Паста томатна

Інформація про мову (мови), якою (якими) повинно бути складено тендерні пропозиції. Тендерні пропозиції, підготовлені Учасниками-резидентами України, викладаються українською мовою. При цьому, проектна, технічна документація, яка викладена в оригіналі російською мовою, не потребує перекладу українською мовою. Тендерні пропозиції підготовлені учасниками-нерезидентами України можуть бути викладені іншою мовою, при цьому повинні мати завірений переклад українською мовою. У разі розбіжностей з текстом оригіналу перевага надається україномовному тексту. Відповідальність за якість та достовірність перекладу несе учасник.

Завершена

180 000.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 950.00 UAH
Період уточнення: 06.09.2023 12:01 - 11.09.2023 00:00
Відповідь надана

Немотивовані вимоги щодо лоту

Номер: fc03b16bd2aa4626afdf25d8da17d3df
Дата опублікування: 07.09.2023 12:23
Опис: Доброго дня У вимогах до лоту вказано, що: "Залишок строку придатності товару на момент поставки буде не менше 90% від встановленого строку придатності." Чим мотивована дана вимога? Тобто продукт має бути виготовлений десь за місяць до плануємої поставки!!! На сьогодняшній день найдорстікіші вимоги щодо остаточних термінів висуваються національними мережами і він становить 60 %!! В даному випадку вбачається "певна" складова для відмовлення учасникам в їхніх пропозиціях
Відповідь: Доброго дня. Відповідно до ДСТУ 5081:2008 "Продукти томатні концентровані" згідно розділу "Правила транспортування та зберігання" строк придатності пасти томатної залежить від виду тари, в яку розфасована паста і від дати виготовлення складає: - у скляних банках - 3 ( три ) роки, - у поліетиленових відрах - 1 ( один ) рік. Згідно умов договору щодо вимог Замовника до залишку строку придатності товару на момент поставки не менше 90% від встановленого строку придатності означає, що відхилення від повного терміну строку придатності складає від 1 до 4 місяців в залежності від виду тари. Так, як дана кількість томатної пасти буде реалізовуватися в підприємствах громадського харчування для приготування страв протягом 6 - 7 місяців, тому терміни придатності повинні бути достатніми для використання на виробництві. Отже, дана вимога передбачає, що замовлений товар, а саме паста томатна, повинен бути виготовлений у 2023 році.
Дата відповіді: 08.09.2023 09:09