-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
М'ясо (телятина охолоджена І категорії)
Завершена
1 289 455.20
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 6 447.28 UAH
мін. крок: 0.5% або 6 447.28 UAH
Період уточнення:
25.05.2023 15:20 - 30.05.2023 00:00
Відповідь надана
Терміни виконання заявки у тендерній документації
Номер:
fde0660f1a654695b61273bed432e06d
Дата опублікування:
29.05.2023 17:38
Опис:
У порядку виконання процедури надання роз’яснень щодо тендерної документації просимо конкретизувати умови постачання товару:
- або «…невеликими партіями щоденно (крім святкових) - до 31 грудня 2023 року» як зазначено у частині другій п. 4 додатку №3 до тендерної документації;
- або «…один – два рази на тиждень» як зазначено у таблиці Специфікації із додатку №3 до тендерної документації;
- або «.. вчасно (щоденно до 9-00)» як виписано в зразку гарантійного листа учасника торгів додатку №3 до тендерної документації.
Не зрозуміло також як учасник повинен обробити заявку Замовника та виконати поставку товару:
- або «…протягом однієї доби з дати надходження заявки» відповідно до п. 5.2. проекту договору про закупівлю;
- або «…протягом трьох робочих днів з дати її отримання».
З урахуванням вищенаведеного, просимо Замовника або надати роз’яснення щодо притомних термінів постачання, які будуть мати юридичну силу договору, або виправити такі взаємно невідповідні норми із тендерної документації.
Відповідь:
Щодо умов постачання товару.
У Додатку №3 до тендерної документації в Специфікації зазначена «Періодичність подання заявки Замовником», а не умова постачання товару.
Гарантійним листом учасник підтверджує, що має можливість поставки товару щоденно до 9-00 годин.
Пункт. 5.2. проекту договору не суперечить технічному завданню і гарантійному листу.
В підсумку, якщо не виникають форс-мажорні обставини, товар постачається згідно заявки замовника.
Дата відповіді:
31.05.2023 08:19
Відповідь надана
Запровадження обов'язкових процедур (НАССР)
Номер:
23f256a7f89a4a0581a9ed7a06e2bfd7
Дата опублікування:
29.05.2023 16:47
Опис:
Шановний замовник. Тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників (частина четверта статті 22) Закону України від 25 грудня 2015 року № 922-VIII «Про публічні закупівлі».
Ваша тендерна документація містить відверто дискримінаційну норму щодо окремих учасників публічної закупівлі.
Зокрема для підтвердження запровадження у учасника обов’язкових постійно діючих процедур потрібно надати :
- скановану копію сертифікату на систему управління якістю відповідно до ДСТУ ISO 9001:2015, виданого на ім’я Учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону;
- скановану копію сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000:2019, виданого на ім’я Учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону;
- звіт за результатами аудиту інтегрованої системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів, виданого на Учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону;
- скановану копію сертифікату на систему екологічного управління відповідно до ДСТУ ISO 14001:2015, виданого на ім’я Учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону;
- скановану копію сертифікату на систему управління охороною здоров’я та безпеки праці відповідно до ДСТУ ISO 45001:2019, виданого на ім’я учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону;
- скановану копію сертифікату на систему управління безпекою ланцюга постачання відповідно до ДСТУ ISO 28000:2008 , виданого на ім’я учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону;
- скановану копію протоколу проведення гігієнічного навчання по курсу санмінімуму працівника складського приміщення учасника;
- копію акту перевірки державним органом, стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, встановленими Законом України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами, складеного за результатами державного контролю, проведеного у відповідності з Законом України Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин № 2042-VIII від 18.05.2017 р.;
- надати атестат акредитації зі сферою акредитації органу оцінювання, який видав вказаний сертифікат.
Натомість для учасників, зареєстрованих у 2022-2023 роках, вимагається надати довідку у довільній формі.
І все.
Відчуйте різницю (навіть у кількості тексту).
Просимо привести вашу документацію у відповідність до вимог чинного законодавства України шляхом внесення змін до неї.
Відповідь:
Вимоги щодо запровадження у учасника обов’язкових постійно діючих процедур жодним чином не обмежують коло учасників. Щодо наявності дискримінаційної норми для окремих учасників публічної закупівлі, зокрема зареєстрованих у 2022-2023 роках, то звертаємо увагу на те, що оскільки в країні військовий стан, тому для усіх новостворених підприємств у роки війни не вимагаються документи, які передбачають проведення перевірок і т.п. Отже, ці підприємства зможуть прийняти участь у цій закупівлі і тим самим розширюється коло учасників закупівлі.
Дата відповіді:
31.05.2023 08:18
Відповідь надана
Тендерна документація. Помилка у визначенні ДСТУ.
Номер:
b7288c18303d47b0b721c921aceaf413
Дата опублікування:
29.05.2023 16:24
Опис:
Згідно пункту 3 Додатку № 3 до тендерної документації в розділі «СПЕЦИФІКАЦІЯ» Замовником визначені вимоги до якості товару – згідно ДСТУ 4426:2005.
Надалі в тексті технічного завдання зазначено :
Товар має наступні характеристики: м’ясо – яловичина молодняка, охолоджена, 1 категорії, без кісток.
Звертаємо Вашу увагу, що ДСТУ 4426:2005 відноситься до м’яса з кістками і носить назву «М’ясо. Яловичина у відрубах. Технічні умови».
Таким чином Замовником допущено помилку у визначенні технічних вимог до предмету закупівель.
Просимо привести у відповідність умови тендерної документації шляхом внесення змін до неї.
Відповідь:
В пункті 3 Додатку № 3 до тендерної документації «СПЕЦИФІКАЦІЯ» визначені вимоги до предмету закупівлі, а саме: Телятина охолоджена, 1 категорія, державний стандарт (ДСТУ 4426:2005 «М'ясо. Яловичина та телятина в тушах, пів тушах і четвертинах. Технічні умови»). Відповідно даного стандарту визначаються основні характеристики і якісні показники предмета закупівлі. Для потреб інтернату Замовником визначено вид м'яса - «без кісток», але з урахуванням основних показників і характеристик до предмету закупівлі, які визначені цим державним стандартом.
Дата відповіді:
31.05.2023 08:17