• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

М'ясо (телятина охолоджена І категорії)

Завершена

1 289 455.20 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 6 447.28 UAH
Період уточнення: 25.05.2023 15:20 - 30.05.2023 00:00
Відповідь надана

Терміни виконання заявки у тендерній документації

Номер: fde0660f1a654695b61273bed432e06d
Дата опублікування: 29.05.2023 17:38
Опис: У порядку виконання процедури надання роз’яснень щодо тендерної документації просимо конкретизувати умови постачання товару: - або «…невеликими партіями щоденно (крім святкових) - до 31 грудня 2023 року» як зазначено у частині другій п. 4 додатку №3 до тендерної документації; - або «…один – два рази на тиждень» як зазначено у таблиці Специфікації із додатку №3 до тендерної документації; - або «.. вчасно (щоденно до 9-00)» як виписано в зразку гарантійного листа учасника торгів додатку №3 до тендерної документації. Не зрозуміло також як учасник повинен обробити заявку Замовника та виконати поставку товару: - або «…протягом однієї доби з дати надходження заявки» відповідно до п. 5.2. проекту договору про закупівлю; - або «…протягом трьох робочих днів з дати її отримання». З урахуванням вищенаведеного, просимо Замовника або надати роз’яснення щодо притомних термінів постачання, які будуть мати юридичну силу договору, або виправити такі взаємно невідповідні норми із тендерної документації.
Відповідь: Щодо умов постачання товару. У Додатку №3 до тендерної документації в Специфікації зазначена «Періодичність подання заявки Замовником», а не умова постачання товару. Гарантійним листом учасник підтверджує, що має можливість поставки товару щоденно до 9-00 годин. Пункт. 5.2. проекту договору не суперечить технічному завданню і гарантійному листу. В підсумку, якщо не виникають форс-мажорні обставини, товар постачається згідно заявки замовника.
Дата відповіді: 31.05.2023 08:19
Відповідь надана

Запровадження обов'язкових процедур (НАССР)

Номер: 23f256a7f89a4a0581a9ed7a06e2bfd7
Дата опублікування: 29.05.2023 16:47
Опис: Шановний замовник. Тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників (частина четверта статті 22) Закону України від 25 грудня 2015 року № 922-VIII «Про публічні закупівлі». Ваша тендерна документація містить відверто дискримінаційну норму щодо окремих учасників публічної закупівлі. Зокрема для підтвердження запровадження у учасника обов’язкових постійно діючих процедур потрібно надати : - скановану копію сертифікату на систему управління якістю відповідно до ДСТУ ISO 9001:2015, виданого на ім’я Учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону; - скановану копію сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів відповідно до ДСТУ ISO 22000:2019, виданого на ім’я Учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону; - звіт за результатами аудиту інтегрованої системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів, виданого на Учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону; - скановану копію сертифікату на систему екологічного управління відповідно до ДСТУ ISO 14001:2015, виданого на ім’я Учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону; - скановану копію сертифікату на систему управління охороною здоров’я та безпеки праці відповідно до ДСТУ ISO 45001:2019, виданого на ім’я учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону; - скановану копію сертифікату на систему управління безпекою ланцюга постачання відповідно до ДСТУ ISO 28000:2008 , виданого на ім’я учасника, який є дійсним на момент проведення аукціону; - скановану копію протоколу проведення гігієнічного навчання по курсу санмінімуму працівника складського приміщення учасника; - копію акту перевірки державним органом, стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, встановленими Законом України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» зі змінами, складеного за результатами державного контролю, проведеного у відповідності з Законом України Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин № 2042-VIII від 18.05.2017 р.; - надати атестат акредитації зі сферою акредитації органу оцінювання, який видав вказаний сертифікат. Натомість для учасників, зареєстрованих у 2022-2023 роках, вимагається надати довідку у довільній формі. І все. Відчуйте різницю (навіть у кількості тексту). Просимо привести вашу документацію у відповідність до вимог чинного законодавства України шляхом внесення змін до неї.
Відповідь: Вимоги щодо запровадження у учасника обов’язкових постійно діючих процедур жодним чином не обмежують коло учасників. Щодо наявності дискримінаційної норми для окремих учасників публічної закупівлі, зокрема зареєстрованих у 2022-2023 роках, то звертаємо увагу на те, що оскільки в країні військовий стан, тому для усіх новостворених підприємств у роки війни не вимагаються документи, які передбачають проведення перевірок і т.п. Отже, ці підприємства зможуть прийняти участь у цій закупівлі і тим самим розширюється коло учасників закупівлі.
Дата відповіді: 31.05.2023 08:18
Відповідь надана

Тендерна документація. Помилка у визначенні ДСТУ.

Номер: b7288c18303d47b0b721c921aceaf413
Дата опублікування: 29.05.2023 16:24
Опис: Згідно пункту 3 Додатку № 3 до тендерної документації в розділі «СПЕЦИФІКАЦІЯ» Замовником визначені вимоги до якості товару – згідно ДСТУ 4426:2005. Надалі в тексті технічного завдання зазначено : Товар має наступні характеристики: м’ясо – яловичина молодняка, охолоджена, 1 категорії, без кісток. Звертаємо Вашу увагу, що ДСТУ 4426:2005 відноситься до м’яса з кістками і носить назву «М’ясо. Яловичина у відрубах. Технічні умови». Таким чином Замовником допущено помилку у визначенні технічних вимог до предмету закупівель. Просимо привести у відповідність умови тендерної документації шляхом внесення змін до неї.
Відповідь: В пункті 3 Додатку № 3 до тендерної документації «СПЕЦИФІКАЦІЯ» визначені вимоги до предмету закупівлі, а саме: Телятина охолоджена, 1 категорія, державний стандарт (ДСТУ 4426:2005 «М'ясо. Яловичина та телятина в тушах, пів тушах і четвертинах. Технічні умови»). Відповідно даного стандарту визначаються основні характеристики і якісні показники предмета закупівлі. Для потреб інтернату Замовником визначено вид м'яса - «без кісток», але з урахуванням основних показників і характеристик до предмету закупівлі, які визначені цим державним стандартом.
Дата відповіді: 31.05.2023 08:17