-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 1
НАЦІОНАЛЬНИЙ КЛАСИФІКАТОР УКРАЇНИ Єдиний закупівельний словник ДК 021:2015: 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби (Хліб пшеничний; Хліб житньо-пшеничний)
Мова тендерної пропозиції – українська. Під час проведення процедур закупівель усі документи, що готуються замовником, викладаються українською мовою, а також за рішенням замовника одночасно всі документи можуть мати автентичний переклад іншою мовою. Визначальним є текст, викладений українською мовою. Тендерна пропозиція та всі документи, які передбачені вимогами тендерної документації та додатками до неї, складаються українською мовою.
Завершена
440 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 200.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 200.00 UAH
Період уточнення:
23.05.2023 09:31 - 23.06.2023 00:00
Відповідь надана
Щодо технічних вимог предмету закупівлі
Номер:
817c7ff530064ac7ad05c6e2d4d86376
Дата опублікування:
24.05.2023 15:04
Опис:
Шановний замовнику!
Предметом закупівлі є Хліб пшеничний: ДСТУ 7517:2014.
Маса 1 штуки - не менше 0,7 кг.
Відповідно до ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна виробляють масою до 1,0 кг включно без встановлення нижньої планки ваги. Прошу пояснити причини, згідно яких ви закупає хліб Пшеничний, саме з такою нижньою планкою ваги з посиланням на відповіді нормативно правові акти, які регулюють діяльності Замовника в сфері наданян послуг з харчування пацієнтам закладу.
Завчасно дякуємо за відповідь
Відповідь:
Шановний користувачу! Повідомляємо, що відповідно до п.29 ч.1 ст. 1 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), тендерна документація - документація щодо умов проведення тендеру, що розробляється та затверджується замовником і оприлюднюється для вільного доступу в електронній системі закупівель.
П.33 ч.1 ст. 1 Закону також вказано, що технічна специфікація до предмета закупівлі - встановлена замовником сукупність технічних умов, що визначають характеристики товару (товарів), послуги (послуг) або необхідні для виконання робіт щодо об’єкта будівництва, що можуть включати показники впливу на довкілля й клімат, особливості проектування (у тому числі щодо придатності для осіб із обмеженими фізичними можливостями), відповідності, продуктивності, ресурсоефективності, безпечності, процедури забезпечення якості, вимоги щодо найменування продукції, під яким вона продається, термінологію, символи, методику випробувань і тестування, вимоги до пакування, маркування й етикетування, інструкції для користувачів, технологічні процеси й технології виробництва на будь-яких етапах життєвого циклу робіт, товару чи послуги;
Статтею 23 Закону передбачено, що технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики. Характеристики товарів, робіт або послуг можуть містити опис конкретного технологічного процесу або технології виробництва чи порядку постачання товару (товарів), виконання необхідних робіт, надання послуги (послуг).
Таким чином, з урахуванням положень чинного на час звернення законодавства у сфері публічних закупівель та принципів здійснення закупівель, Замовник самостійно визначає необхідні характеристики предмета закупівлі виходячи зі специфіки предмета закупівлі.
Додатково інформуємо, що ключовими нормативно-правовими актами у сфері організації харчування хворих у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форм власності є Закон України «Основи законодавства про охорону здоров’я» та Наказ МОЗ від 29.10.2013 № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні».
Крім того, беручи до уваги мету Закону, якою є забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції, замовнику під час складання і затвердження тендерної документації та проведення процедури закупівлі, необхідно дотримуватись принципів здійснення закупівель, не призводячи своїми діями до штучного та/або формального обмеження кола учасників.
Відповідно до ДСТУ 7517:2014 меж щодо ваги хліба пшеничного не вказується.
Дата відповіді:
26.05.2023 13:45