-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
ДК 021:2015 – 15540000-5 «Сирні продукти» ( 15541000-2 «Столовий сир; 15544000-3 «Твердий сир»)
Сир кисломолочний 10% жирності – 7 700 кг. Сир твердий 45-50% жирності – 4 200 кг.
Торги не відбулися
1 379 161.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 6 895.81 UAH
мін. крок: 0.5% або 6 895.81 UAH
Період уточнення:
16.01.2018 10:09 - 21.01.2018 11:00
Відповідь надана
Щодо надання сертифікату на систему управління якістю
Номер:
cc27f4a2ba254535bbb99faa5fa2aac3
Дата опублікування:
19.01.2018 14:13
Опис:
Пунктом 3 Додатку 2 до ТД передбачено надання учасником, для підтвердження відповідності запропонованого товару, сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів та сертифікату на систему управління якістю.
В Україні застосування систем ХАССП (система управління безпечністю харчових продуктів) є обов’язковим для всіх підприємств, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів. Цього вимагають Закони України «Про безпечність та якість харчових продуктів» та «Про дитяче харчування». Згідно п. 2 ч. 6 ст. 20 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів»: Обов'язки виробників та продавців (постачальників) Особи, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів, повинні застосовувати санітарні заходи та належну практику виробництва, системи HACCP та/або інші системи забезпечення безпечності та якості під час виробництва та обігу харчових продуктів.
Діючим в Україні законодавством не передбачений обов’язок осіб, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів, надавати сертифікати на систему управління якістю (стандарти ISO 9001).
Таким чином, дана вимога є дискримінаційною та звужує коло можливих учасників закупівлі. Просимо виключити вимогу щодо надання сертифікату на систему управління якістю з тендерної документації або надати законодавче обґрунтування застосування вказаної вимоги.
Відповідь:
Добрий день! Вимоги, встановлені до Учасника у п.3 Додатку №2 до тендерної документації згідно ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» , а саме ст.20 п.2 , ст..21 та ст..22 та Закону України № 1602 VII «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України відносно харчових продуктів».
Дата відповіді:
19.01.2018 16:01