-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
- 1
Послуги з організації харчування дітей з інвалідністю (готові страви з доставкою)
Завершена
317 500.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 587.50 UAH
мін. крок: 0.5% або 1 587.50 UAH
Період уточнення:
06.03.2023 17:47 - 15.03.2023 00:00
Відповідь надана
Постанова КМУ №305 ВЫД 24.03.2021 Р.
Номер:
77478c13372b4459b39f3e4c00bdfa1a
Дата опублікування:
10.03.2023 13:02
Опис:
Згідно Постанови №305 від 24 березня 2021 року Кабінету Міністрів України "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку".
Затвердженню Держпродспоживслужби підлягає чотиритижневе примірне меню.
Просимо взяти до уваги зміни і привести тендерну документацію до відповідності з Постановою Кабінету Міністрів України.
З повагою директор ТОВ "ДНІПРОВСЬКИЙ" Л.В. Лавренюк.
Відповідь:
Лоброго дня. До тендерної документації будуть внесені зміни відповілно Постанови №305 від 24 березня 2021 року Кабінету Міністрів України "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку"
Дата відповіді:
10.03.2023 17:16
Відповідь надана
роз"яснення
Номер:
02d7863f2f264f33888250e205e658b1
Дата опублікування:
07.03.2023 19:23
Опис:
Шановний Замовнику
В документації є вимога
Переможець процедури закупівлі під час укладення договору про закупівлю, повинен надати
замовнику примірне двотижневе меню на зимово-осінній та весняно-літній періоди року, складене з
урахуванням норм чинного законодавства та погоджене Держпродспоживслужбою (крім випадків, коли
використовується меню, рекомендоване МОЗ).
Прошу розьяснення. В документації є примірне двотижневе меню. Учасник , в разі перемоги повинен скласти новий варіант двотижневого меню, погодити в держпродслужбі?
тому що
Ненадання замовнику погодженого Держпродспоживслужбою примірного сезонного меню
буде розцінено як відмова переможця процедури закупівлі від підписання договору про закупівлю.
До затвердженого меню надати калькуляційні (де) карти до нього, або інший документ розрахунку
ціни харчування.
Тобто виникають питання
1. чи потрібно складати нове меню, та погоджувати його в Держпродслужбі
2 якщо не потрібно складати, а використовувати те меню, яке є в документації, чи потрібно його погоджувати в Держпродслужбі
3. по якому меню повинен працювати Переможець?
Відповідь:
Шановний Учаснику.
«Інформації про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі» (ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ) Додаток 6 де прописані вимоги до якості послуг у відповідності норм організації харчування стосується Учасників.
Згідно абзацу 25 «Інформації про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі» (ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ) Додаток 6:
«Примірне двотижневе сезонне меню складається постачальником послуг з харчування (технологом, завідувачем виробництва тощо) та затверджується керівником оператора ринку харчових продуктів, що здійснює постачання готових страв та/або послуг з харчування. Примірне двотижневе сезонне меню дозволено використовувати після погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби. Без такого погодження дозволено використовувати меню, рекомендоване МОЗ.»
та абзацу 10 «Інформації про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі»
«Харчування дітей з інвалідністю повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до віково-статевих особливостей і стану здоров’я (враховуючи особливості харчування дітей з інвалідністю з вадами фізичного та розумового розвитку), враховувати сезонність».
Тобто «Примірне двотижневе сезонне меню» складається постачальником з урахуванням «Примірного двотижневого меню» Замовника, та при складанні меню лікувального харчування треба обов’язково враховувати:
• Приготування їжі тільки з високоякісних свіжих продуктів;
• Хімічний склад продуктів (білки, жири, вуглеводи);
• Калорійність раціону в цілому;
• Відповідальність дієтичних страв вимогам дієти у відношенні набору продуктів і технології приготування;
• Різноманітність страв по дням тижня, по видам продуктів, по способу їх кулінарної обробки;
• Сезонність продуктів;
Відповідно примірне двотижневе меню на зимово-весняний та літньо-осінній періоди року, складене з урахуванням норм чинного законодавства та погоджене Держпродспоживслужбою (крім випадків, коли використовується меню, рекомендоване МОЗ) учасник повинен надати замовнику разом тендерною пропозицією.
Дата відповіді:
10.03.2023 10:49