• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого) за кодом ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги»

Завершена

7 028 424.00 UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 35 142.12 UAH
Період уточнення: 27.02.2023 11:53 - 09.03.2023 00:00
Відповідь надана

щодо технічних вимог

Номер: cb069ad9b34b45b68a87de618df1ef7f
Дата опублікування: 08.03.2023 18:51
Опис: В Тендерній документації, а саме в п.5.5 Додатку 3 «Технічна специфікація Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі -технічні вимоги до предмета закупівлі код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» (Послуги з органiзацiї лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого))» міститься наступна вимога: Учасник повинен надати у складі пропозиції відповідний лист-згоду щодо виконання Технічної специфікації -Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі -технічні вимоги до предмета закупівлі (Додаток №1), та інші документи, які вважає за потрібне надати, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції даному додатку. Звертаємо Вашу увагу, що Додаток 1 не містить в собі Технічної специфікації -Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі -технічні вимоги до предмета закупівлі Отже, просимо виправити дану вимогу.
Відповідь: Доброго дня! Технічна описка номеру додатку, назва вірна, мається на увазі Додаток № 3.
Дата відповіді: 09.03.2023 11:24
Відповідь надана

щодо кваліфікаційних вимог

Номер: 21c61710c5c84f50a08ad584873e947a
Дата опублікування: 08.03.2023 18:51
Опис: В Тендерній документації, а саме в п.1 Додатку 1 «Інформація та документи, що підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним критеріям» міститься вимога надати наступний документ: - копії, засвідчені учасником, або оригінали договору на санітарну обробку складських приміщень та договір на санобробку автотранспортних засобів, з наданням копії, засвідчених учасником, або оригіналів документів підтверджуючих дійсність цих договорів Які саме документи маються на увазі під виразом «копії, засвідчених учасником, або оригіналів документів підтверджуючих дійсність цих договорів»?
Відповідь: Доброго дня! Зазначена вимога має на увазі додавання до договорів оригіналів чи копій, засвідчених учасником, актів виконаних робіт, рахунків, відгуків тощо, які несуть у собі підтвердження виконання такого договору.
Дата відповіді: 09.03.2023 11:26
Відповідь надана

щодо проекту договору

Номер: 2e8186af7ed44e93aadf123bea357fe7
Дата опублікування: 08.03.2023 18:50
Опис: В Тендерній документації, а саме в п.2.3 Додатку 4 «ПРОЄКТ ДОГОВОРУ» міститься наступна вимога: «2.3. До постачаємих товарів, сировини та виготовлених готових страв в харчоблоках повинні дотримуватися терміни зберігання.». Назва предмету закупівлі - код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» (Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого)), а отже передбачає доставку готових страв, а не товарів чи сировини. Отже, просимо виправити вимогу п.2.3. Додатку 4 «ПРОЄКТ ДОГОВОРУ» та внести відповідні зміни до Тендерної документації.
Відповідь: Доброго дня! Зміст тендерної документації викладено згідно з інтересами Замовника-ініціатора та у відповідності до чинного законодавства України.
Дата відповіді: 09.03.2023 11:24
Відповідь надана

щодо проекту договору

Номер: 1cd5a5e5e0a24f6d9f7426f28373f593
Дата опублікування: 08.03.2023 18:50
Опис: В Тендерній документації, а саме в п.2.2 Додатку 4 «ПРОЄКТ ДОГОВОРУ» міститься наступна вимога: «2.2. Постачання продуктів харчування здійснюється спеціальним транспортом з виконанням санітарно - гігієнічних норм». Назва предмету закупівлі - код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» (Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого)), а отже передбачає доставку готових страв, а не продуктів харчування. Отже, просимо виправити вимогу п.2.2. Додатку 4 «ПРОЄКТ ДОГОВОРУ» та внести відповідні зміни до Тендерної документації.
Відповідь: Доброго дня! Зміст тендерної документації викладено згідно з інтересами Замовника-ініціатора та у відповідності до чинного законодавства України.
Дата відповіді: 09.03.2023 11:25
Відповідь надана

щодо проекту договору

Номер: 12dc755122dd48859ed5052fe2f53046
Дата опублікування: 08.03.2023 18:45
Опис: В Тендерній документації, а саме в п.1.4 Додатку 4 «ПРОЄКТ ДОГОВОРУ» міститься наступна вимога: «1.4 ВИКОНАВЕЦЬ самостійно комплектує їдальню кваліфікованими фахівцями громадського харчування та слідкує за своєчасним та обов’язковим проходженням працівниками їдалень медичних та профілактичних оглядів відповідно до законодавства. Підтримує обладнання та приміщення в належному стані, дотримуватись санітарно-гігієнічних норм.». Назва предмету закупівлі - код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» (Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого)), а отже передбачає доставку готової їжі, а не приготування страв на харчоблоці Замовника. Отже, просимо усунути вимогу п.1.4 Додатку 4 «ПРОЄКТ ДОГОВОРУ» як таку, що суперечить вимогам даного предмету закупівлі та внести відповідні зміни до Тендерної документації.
Відповідь: Доброго дня! Зміст тендерної документації викладено згідно з інтересами Замовника-ініціатора та у відповідності до чинного законодавства України.
Дата відповіді: 09.03.2023 11:30
Відповідь надана

Щодо Тендерної документації

Номер: 68f58ca0abba4a5db5aad7ebd7952130
Дата опублікування: 03.03.2023 18:13
Опис: 25.02.2023 року набули чинності зміни до Постанови від 12.10.2022р. № 1178 Кабінету Міністрів України, яка регулює особливості здійснення публічних закупівель під час воєнного стану (Постанова КМУ від 17.02.2023 р. № 157 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178”). Дана закупівля та Тендерна документація цієї процедури закупівлі була опублікована 27.02.2023 року, а отже, повинна була включати всі діючі зміни законодавства щодо здійснення публічних закупівель під час воєнного стану. Отже, просимо скасувати дану процедуру закупівлі як таку, що не відповідає чинному законодавству України, привести Тендерну документацію у відповідність до оновленої Постанови від 12.10.2022р. № 1178 Кабінету Міністрів України та оголосити нову процедуру закупівлі.
Відповідь: Шановний учасник, якщо нами були допущені помилки при складанні тендерної документації, то прохання чітко і аргументовано вказувати посилання на конкретні підпункти, пункти, статті, розділи тощо які потребують нашої редакції. Попередньо вам вдячні за ваше питання.
Дата відповіді: 06.03.2023 15:55
Відповідь надана

Щодо технічних вимог

Номер: 75091a60a5124367a12e9ce91f356276
Дата опублікування: 03.03.2023 18:09
Опис: Доброго дня, шановний Замовнику! В Тендерній документації, а саме в п.3 Додатку 2 «ВИМОГИ ЩОДО ЯКОСТІ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ ТА УМОВ ПОСТАЧАННЯ» міститься наступна вимога: «Постачання продуктів харчування здійснюється спеціальним транспортом з виконанням санітарно - гігієнічних норм». Назва предмету закупівлі - код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» (Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого)), а отже передбачає доставку готової їжі, а не продуктів харчування. Отже, просимо усунути вимогу п.2 Додатку 2 «ВИМОГИ ЩОДО ЯКОСТІ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ ТА УМОВ ПОСТАЧАННЯ» як таку, що суперечить вимогам даного предмету закупівлі та внести відповідні зміни до Тендерної документації.
Відповідь: За частиною 3 статті 22 Закону 922 тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації. Пунктом 33 частини 1 статті 1 Закону 922 визначено, що технічна специфікація до предмета закупівлі — це встановлена замовником сукупність технічних умов, що визначають характеристики товару (товарів), послуги (послуг) або необхідні для виконання робіт щодо об’єкта будівництва, що можуть включати показники впливу на довкілля й клімат, особливості проєктування (у тому числі щодо придатності для осіб із обмеженими фізичними можливостями), відповідності, продуктивності, ресурсоефективності, безпечності, процедури забезпечення якості, вимоги щодо найменування продукції, під яким вона продається, термінологію, символи, методику випробувань і тестування, вимоги до пакування, маркування й етикетування, інструкції для користувачів, технологічні процеси й технології виробництва на будь-яких етапах життєвого циклу робіт, товару чи послуги. Оскільки предметом закупівлі є надання кейтерингових послуг в лікарні Замовником у відповідності до ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Замовником встановлено «ВИМОГИ ЩОДО ХАРЧОБЛОКУ» Учасника, які повинні гарантувати забезпечення безпечності та окремих показників якості на всіх етапах щодо надання зазначеної послуги, у т.ч. на етапі виготовлення готових страв.
Дата відповіді: 06.03.2023 15:52
Відповідь надана

Щодо Технічних вимог

Номер: 39f5b837dc1942aea9cada770af7b2f9
Дата опублікування: 03.03.2023 18:09
Опис: В Тендерній документації, а саме в п.2 Додатку 2 «ВИМОГИ ЩОДО ХАРЧОБЛОКУ» містяться наступні вимоги: «2.1. Учасник надає послугу (комплекти готової їжі) на харчоблоці Замовника. 2.2.Учасник самостійно комплектує їдальню кваліфікованими фахівцями громадського харчування та слідкує за своєчасним та обов’язковим проходженням працівниками їдалень медичних та профілактичних оглядів відповідно до законодавства. 2.2. Учасник повинен підтримувати обладнання та приміщення харчоблоку для виготовлення лікувального харчування в належному стані, дотримуватись санітарно-гігієнічних норм. 2.3. Працівники харчоблоку повинні пройти навчання щодо першої домедичної допомоги, СУОП, електробезпеки, пожежної безпеки, та безпечної експлуатації електроустановок споживачів, для підтвердження у складі пропозиції надається документ(и), виданий (і) уповноваженим органом, з підтвердженням належного навчання осіб харчоблоку, які будуть задіяні до виконання договору.». Назва предмету закупівлі - код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» (Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого)), а отже передбачає доставку готової їжі, яка приготована перспективним переможцем закупівлі на власних потужностях, які Ви, як Замовник торгів, вимагаєте підтвердити документально в Додатку 1, та доставлені на власному автотранспорті, про що теж вимагається в Додатку №1. Предметом закупівлі є не послуги їдальні, а саме кейтерингові послуги (приготування та доставка). Зокрема, ніде в жодному іншому додатку до Тд не передбачено, що переможець закупівлі повинен взяти харчоблок Замовника в оренду, укомплектувати його своїм персоналом та підтримувати обладнання та приміщення харчоблоку для виготовлення лікувального харчування в належному стані Отже, просимо усунути вимогу п.2 Додатку 2 «ВИМОГИ ЩОДО ХАРЧОБЛОКУ» як таку, що суперечить вимогам даного предмету закупівлі та внести відповідні зміни до Тендерної документації.
Відповідь: Учасник надає комплекти готової їжі на харчоблоці Замовника. За частиною 3 статті 22 Закону 922 тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації. Пунктом 33 частини 1 статті 1 Закону 922 визначено, що технічна специфікація до предмета закупівлі — це встановлена замовником сукупність технічних умов, що визначають характеристики товару (товарів), послуги (послуг) або необхідні для виконання робіт щодо об’єкта будівництва, що можуть включати показники впливу на довкілля й клімат, особливості проєктування (у тому числі щодо придатності для осіб із обмеженими фізичними можливостями), відповідності, продуктивності, ресурсоефективності, безпечності, процедури забезпечення якості, вимоги щодо найменування продукції, під яким вона продається, термінологію, символи, методику випробувань і тестування, вимоги до пакування, маркування й етикетування, інструкції для користувачів, технологічні процеси й технології виробництва на будь-яких етапах життєвого циклу робіт, товару чи послуги. Оскільки предметом закупівлі є надання кейтерингових послуг в лікарні Замовником у відповідності до ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Замовником встановлено «ВИМОГИ ЩОДО ХАРЧОБЛОКУ» Учасника, які повинні гарантувати забезпечення безпечності та окремих показників якості на всіх етапах щодо надання зазначеної послуги, у т.ч. на етапі виготовлення готових страв.
Дата відповіді: 06.03.2023 15:52
Відповідь надана

Щодо Технічних вимог

Номер: 6429f697109f475f9a103882cfaa9d1b
Дата опублікування: 03.03.2023 18:08
Опис: В Тендерній документації, а саме в п.1 Додатку 2 «Загальні вимоги» міститься вимога надати наступний документ: «калькуляцію усіх витрат на організацію харчування одного хворого за кожною окремою категорією». Назва предмету закупівлі - код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» (Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого)) не містить поділу на окремі категорії, кількість послуг загальна - 70 200. Як правильно трактувати фразу «за кожною окремою категорією хворих», що вказана в вищезазначеній вимозі Замовника? Просимо виправити вимогу щодо вищезазначеної калькуляції усіх витрат на організацію харчування одного хворого та внести відповідні зміни до Тендерної документації.
Відповідь: Щодо зазначених вимог до наявності калькуляції усіх витрат на харчування хворих за кожною окремою категорією хворих, повідомляємо, що у разі відсутності поділу на окремо виділені категорії хворих у тендерній документації, загальний обсяг послуг за умовами тендерної документації слід визначати як одну категорію.
Дата відповіді: 06.03.2023 15:52
Відповідь надана

Щодо технічних вимог

Номер: 96b6cac2692c43309657cc9d4529fb6f
Дата опублікування: 03.03.2023 18:08
Опис: В Тендерній документації, а саме в п.1 Додатку 2 «Загальні вимоги» міститься вимога надати наступний документ: «середньо-розрахункову вартість готових страв харчування хворих за кожною окремою категорією хворих, з визначенням калорійності та обсягу (вихід) готових страв (із розрахунку на одного хворого на добу) за фактичними витратами та ціни на першу добу». Назва предмету закупівлі - код ДК 021:2015: 55520000-1 «Кейтерингові послуги» (Послуги з організації лікувального харчування хворих (4-разове харчування одного хворого)) не містить поділу на окремі категорії, кількість послуг загальна - 70 200. Як правильно трактувати фразу «за кожною окремою категорією хворих», що вказана в даній вимозі Замовника? Просимо виправити вимогу щодо вищезазначеної середньо-розрахункової вартості готових страв харчування хворих та внести відповідні зміни до Тендерної документації.
Відповідь: Щодо зазначених вимог до наявності розрахунку вартості готових страв харчування хворих за кожною окремою категорією хворих, повідомляємо, що у разі відсутності поділу на окремо виділені категорії хворих у тендерній документації, загальний обсяг послуг за умовами тендерної документації слід визначати як одну категорію.
Дата відповіді: 06.03.2023 15:51