-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
Послуги харчування стаціонарних хворих КНП «ХОССЦ» ХОР Хмельницька обл., Хмельницький р-н, с.Ружичанка, вул.Визволителів, 3
Інформація про мову (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції - українська мова
Торги не відбулися
1 056 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 5 280.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 5 280.00 UAH
Період уточнення:
16.02.2023 15:51 - 22.02.2023 00:00
Відповідь надана
Щодо встановлення не чітких вимог
Номер:
fdc97638105041cbbb24f759f46da937
Дата опублікування:
21.02.2023 17:20
Опис:
Добрий день шановний Замовнику! Просимо внести змінив тендерну документацію, а саме в абзац. 6 нової редакція Додатоку 2 до Тендерної документації, оскільки вимогу сформульовано не чітко та не зрозуміло, яку загальну кількість Експертних висновків про проведення мікробіологічних випробувань зразків продукції (готових страв) виданих Акредитованим органом вимагається Замовником.
Відповідь:
Відповідно до умов нової редакція Додатку 2 до Тендерної документації Учасник повинен подати, серед іншого:
- Експертні висновки про проведення мікробіологічних випробувань зразків продукції (готових страв) видані Акредитованим органом (не менше 3-х, за 2022 рік або 2023 рік). Документ має бути виданий за місцем знаходження виробничих потужностей учасника, що територіально мають знаходитись в межах м. Хмельницький чи Хмельницької області.
У поставленому запитанні не розкрито, у чому саме, на думку запитувача, полягає не чіткість чи незрозумілість Тендерної документації.
Разом із тим, розʼяснюємо, що цим пунктом Тендерної документації визначено необхідність надати 3 або більше висновки про проведення мікробіологічних випробувань зразків продукції (готових страв) видані Акредитованим органом, які можуть стосуватися 2022 або 2023 року. Тобто, необхідно надати сукупно 3 документа, а не по 3 документа за кожен рік.
Дата відповіді:
22.02.2023 17:09
Відповідь надана
Щодо добової кількості основних продуктів харчування
Номер:
1091cfc1f38a42bbbf0cb3c64e1a46d8
Дата опублікування:
21.02.2023 16:26
Опис:
Добрий день шановний Замовнику! Потенційні учасники позбавлені права об'єктивно визначити ціну тендерної пропозиції та доцільність участі у такій закупівлі, оскільки в тендерній документації не вказано необхідну добову кількість основних продуктів харчування на одного хворого на день, та не вказано харчовий статус хворих. Це порушує вимог Закону.
Тому, просимо внести відповідні зміни в тендерну документацію, а саме чітко прописати, яку потрібно забезпечити добову кількість основних продуктів харчування на одного хворого на день Учасникам при наданні Послуги харчування стаціонарних хворих КНП «ХОССЦ» ХОР, та вказати харчовий статус хворих КНП «ХОССЦ» ХОР.
Відповідь:
Відповідно до закупівлі та Тендерної документації, предметом закупівлі є Послуги харчування стаціонарних хворих КНП «ХОССЦ» ХОР Хмельницька обл., Хмельницький р-н, с.Ружичанка, вул.Визволителів, 3.
Як відомо, наказом МОЗ України від 26 грудня 2013 року № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» визначена добова кількість основних продуктів харчування відповідно до харчового статусу у «Нормах харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю», які наведені в додатку 2 до «Порядку організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров’я».
Зокрема, у додатку 2 до наказу МОЗ України визначені НОРМИ харчування на одного хворого на день у загальних відділеннях (терапевтичні, хірургічні відділення), розраховані залежно від функціонально-морфологічного стану організму (гіпотрофія, нормотрофія, гіпертрофія).
Таким чином, Замовник не зобовʼязаний визначати у технічному завданні добову кількість основних продуктів харчування на одного хворого, оскільки відповідні норми визначені у спеціальному нормативно-правовому акті.
Крім цього, звертаємо увагу на те, що Замовник обʼєктивно позбавлений можливості визначити кількість пацієнтів із конкретним функціонально-морфологічним станом організму, які перебуватимуть на стаціонарному лікуванні у договірний період.
З урахуванням цього, Учаснику при формуванні тендерної пропозиції необхідно самостійно визначити кількість основних продуктів на одного пацієнта на добу з обовʼязковим врахуванням вимог МОЗ України, дотримання яких буде оцінюватися Замовником у відповідності до законодавства України та Тендерної документації.
Отже, твердження про порушення засад чесної конкуренції між Учасниками є безпідставними і потреби вносити зміни до Тендерної документації ми не вбачаємо.
Дата відповіді:
22.02.2023 17:23
Відповідь надана
Щодо добової кількості основних продуктів харчування
Номер:
7a171c38568a497bb60711e0fbdcfdde
Дата опублікування:
20.02.2023 15:02
Опис:
Шановний Замовнику, відповідно до п.14 додатку № 2 до тендерної документації «ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ» Учасник має надати – «один варіант меню з розрахунку на 7 (сім) днів для стаціонарних пацієнтів з триразовим харчуванням (сніданок, обід, вечеря) із зазначенням калорійності та вартості на один ліжко-день з розробленими калькуляційними картами страв (калькуляція подається у складі пропозиції) із обов’язковим зазначенням їх хімічного складу (білки, жири, вуглеводи) та калорій».
Разом з тим наказом МОЗ України від 26 грудня 2013 року № 931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» визначена добова кількість основних продуктів харчування відповідно до харчового статусу у «Нормах харчування на одного хворого на день у закладах охорони здоров’я відповідно до профілю», які наведені в додатку 2 до «Порядку організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров’я».
Відсутність в технічному завданні чітко визначеної добової кількість основних продуктів харчування та відповідно харчового статусу на одного хворого на день унеможливлює чесну конкуренцію між Учасниками.
Ми, як потенційний Учасник просимо Вас Замовника, вказати необхідну добову кількість основних продуктів харчування на одного хворого на день, вказати харчовий статус хворих, та внести відповідні зміни в тендерну документацію.
Відповідь:
Просимо конкретніше сформулювати ваше прохання
Дата відповіді:
21.02.2023 15:31
Відповідь надана
Щодо Експертних висновків про проведення мікробіологічних випробувань зразків продукції
Номер:
50827e76afc547e79f218837d6fc694c
Дата опублікування:
19.02.2023 20:34
Опис:
Шановний Замовнику, відповідно до додатку № 2 до тендерної документації «ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ» Учасник має надати - Експертні висновки про проведення мікробіологічних випробувань зразків продукції (готових страв) видані Акредитованим органом (не менше 3-х, за 2022 рік). Документ має бути виданий за місцем знаходження виробничих потужностей учасника, що територіально мають знаходитись в межах м. Хмельницький чи Хмельницької області. Документ має бути виданий за місцем знаходження виробничих потужностей учасника, що територіально мають знаходитись в межах м. Хмельницький чи Хмельницької області. Ми, як потенційний Учасник вважаємо, що прив’язка до року в якому має бути виданий/отриманий документ є такою, що штучно обмежує конкуренцію та, відповідно, є такою, що дискримінує потенційних учасників, які мають Експертні висновки про проведення мікробіологічних випробувань зразків продукції (готових страв) видані до або після 2022 року
Відповідь:
Відповідні зміни будуть внесені в тендерну документацію
Дата відповіді:
20.02.2023 18:02
Відповідь надана
Про протоколи випробувань на продукти
Номер:
39dc441725b94327b631b22fabe3b6ce
Дата опублікування:
19.02.2023 20:33
Опис:
Шановний Замовнику, відповідно до додатку № 2 до тендерної документації «ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ» Учасник має надати - Протоколи випробувань на продукти, які будуть використані при приготуванні їжі. (за 2022 рік). Просимо внести зміни до тендерної документації та видалити прив’язку до року. Ми, як потенційний Учасник вважаємо, що прив’язка до року в якому має бути виданий/отриманий документ є такою, що штучно обмежує конкуренцію та, відповідно, є такою, що дискримінує потенційних учасників, які мають Протоколи випробувань на продукти, які будуть використані при приготуванні їжі виданиі до або після 2022 року.
Відповідь:
Відповідні зміни будуть внесені в тендерну документацію
Дата відповіді:
20.02.2023 18:02
Відповідь надана
Щодо Акта від Держпродспоживслужби
Номер:
d4833ec84c29422a9b7eda5f1b0be36c
Дата опублікування:
19.02.2023 20:33
Опис:
Шановний Замовнику, відповідно до додатку № 2 до тендерної документації «ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ» Учасник має надати - Акт від Держпродспоживслужби, складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти, виданий на учасника. (за 2022 рік). Документ має бути виданий за місцем знаходження виробничих потужностей учасника, що територіально мають знаходитись в межах м. Хмельницький чи Хмельницької області). Просимо внести зміни до тендерної документації та видалити прив’язку до року. На підставі досвіду в оскарженні дискримінаційних вимог, які прописуються в ТД, зазначаємо, що прив’язка до року в якому має бути виданий/отриманий документ є такою, що штучно обмежує конкуренцію та, відповідно, є такою, що дискримінує потенційних учасників, які мають Акт від Держпродспоживслужби виданий до або після 2022 року.
Відповідь:
Відповідні зміни будуть внесені в тендерну документацію
Дата відповіді:
20.02.2023 18:02