• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

М’ясопродукти

Більш детальна інформація (в т.ч. про кількість, місце та строки поставки товарів) зазначена в тендерній документації та додатках до неї.

Завершена

172 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 860.00 UAH
Період уточнення: 01.02.2023 15:39 - 06.02.2023 00:00
Відповідь надана

Щодо вимог технічної специфікації

Номер: 315037284c854d44a6d3c401a560e529
Дата опублікування: 03.02.2023 14:22
Опис: Шановний Замовнику, просимо внести зміни до ТД стосовно усунення наявних дискримінаційних умов, пов'язаних із порушенням ч.4 ст.22 та ч.4 ст. 23 ЗУ «Про публічні закупівлі», зокрема наявності посилання на конкретний технологічний процес способу виробництва, що характеризує продукт певного суб’єкту господарювання за торговою назвою. Запропонована Замовником можливість щодо надання еквіваленту в складі технічного опису продукту не передбачає використання товару із іншою торгівельною назвою та суперечить переліку торгівельних назв визначених відповідним державним стандартом (ДСТУ), а також не відповідає встановленим нормам щодо змісту та енергетичної цінності продукту, визначених відповідним державним стандартом (ДСТУ). Наприклад, ДСТУ 4435:2005 не передбачає можливості використання такої торгівельної назви, як «Київська». Окрім того, передбачений Замовником технічний опис стосовно даного товару в ТД в частині енергетичної цінності суперечить межам, встановленим ДСТУ ( енергетична цінність товару, передбачена за ДСТУ в межах 200-550ккал, а ТД встановлено межі енергетичної цінності не більше 318ккал). Тобто національний виробник, що виготовляє продукцію за державним стандартом ДСТУ 4435:2005 з енергетичною цінністю 550ккал із використанням іншої торгової назви товару, передбаченої вказаним стандартом, не має змоги прийняти участь у зазначеній процедурі закупівлі через наявні дискримінаційні вимоги. Вимагаємо, внести відповідні зміни щодо усунення вищезазначених ознак порушень стосовно повного переліку товарів, передбачених технічними умовами Додатку 4 до тендерної документації «Технічні вимоги до предмету закупівлі» у вигляді вилучення посилань на зміст продукту та торгівельну назву.
Відповідь: Враховуючи Ваше питання повідомляємо наступне: 1. Посилання на конкретний технологічний процес способу виробництва, торговельної марки/назви Товару викладений у ТД використовується для зручності наведення характеристик Товару. У п. 6 розділу третього ТД зазначено, що всі посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт передбачено розгляд еквіваленту. 2. В технічних вимогах до Товару вказано вміст жиру не більш 30,0 г на 100 г продукту, відповідно до чого і був зазначений діапазон енергетичної цінності (калорійності) до 318 ккал на 100 г продукту. Дані показники в межах ДСТУ 4435:2005 не обмежують поставку прийнятного товару, який потрібно Замовнику. 3. В технічних вимогах до Товару вказано необхідні технічні та якісні характеристики Товару, містять опис технологічного процесу, що передбачено вимогами ч. 1 ст. 23 Закону України “Про публічні закупівлі”.
Дата відповіді: 06.02.2023 13:42