• Відкриті торги з особливостями
  • Однолотова
  • КЕП

ДК 021:2015: 03210000-6 Зернові культури та картопля (сочевиця, картопля)

Завершена

1 474 425.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 7 372.13 UAH
Період уточнення: 13.01.2023 23:56 - 18.01.2023 00:00
Відповідь надана

Експлуатаційний дозвіл

Номер: da6f751f674743d7915cf436b94458a3
Дата опублікування: 16.01.2023 08:19
Опис: Доброго ранку! Шановний Замовнику, пунктом 4 Додатку № 4 до тендерної документації Ви вимагаєте експлуатаційний дозвіл для потужностей Учасника, що дозволяє йому займатися транспортуванням. Учасник повинен бути включений до реєстру операторів ринку та потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл, а також учасник повинен бути включений до Державного реєстру потужностей операторів ринку харчових продуктів за видом діяльності зберігання та реалізація, транспортування. Повідомляємо, що відповідно до Порядку видачі експлуатаційного дозволу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р. № 930 (далі – Порядок) визначається процедура видачі, відмови у видачі, тимчасового припинення дії експлуатаційного дозволу для операторів ринку, що провадять діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження. Зазначений обов’язок не поширюється на операторів ринку, які провадять діяльність, зазначену в частині другій статті 23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: - первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції; - транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; - зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; - виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження; - експлуатацію закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі, що відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України. До моменту встановлення таких вимог цей виняток поширюється на всі заклади громадського харчування та заклади роздрібної торгівлі. Таким чином, отримання експлуатаційного дозволу не поширюється на операторів ринку, які здійснюють виробництво та/або зберігання харчових продуктів рослинного походження відповідно до норм чинного законодавства України. Просимо видалити вимогу щодо отримання експлуатаційного дозволу для потужностей Учасника, оскільки здійснюється закупівля гороху зеленого мороженого, овочей морожених асорті, цвітної капусти швидкозамороженої та капусти броколі швидкозамороженої, які є продукцією рослинного походження. Також, просимо надати можливість Учасникам підтвердити державну реєстрацію потужностей операторів ринку харчових продуктів за видом діяльності транспортування надаючи документи іншого суб’єкта господарювання, оскільки наша організація орендує транспорт у іншого суб’єкта господарювання, в якого зареєстровані дані потужності. Дякуємо!!!
Відповідь: Задля дотримання таких принципів здійснення публічних закупівель, як недискримінація учасників та рівне ставлення до них, найближчим часом до тендерної документації будуть внесені відповідні зміни.
Дата відповіді: 16.01.2023 09:37