-
Відкриті торги з особливостями
-
Однолотова
-
КЕП
картопля
Завершена
490 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 450.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 450.00 UAH
Період уточнення:
22.12.2022 14:23 - 28.12.2022 00:00
Відповідь надана
02
Номер:
b3604548427c404cb7c845417675d27b
Дата опублікування:
23.12.2022 21:19
Опис:
У Додатку 1 є вимога надати : - сертифікат калібрування: вимірювач-регулятор (термометр і гігрометрконтактні) до холодильної установки, встановлені на автомобілі; - сертифікат калібрування: устаткування для відтворення кліматичних факторів (холодильна установка, встановлена на автомобілі). Тобто Замовник вимагає аби учасник надав такі документ, які видаються лише на автомобілі з холодильною установкою. Прошу вилучити таку незаконну вимогу, адже предметом закупівлі є овочі, а не м’ясна продукція чи кисломолочна.
Відповідь:
Доброго дня, шановний потенційний Учаснику. Інформую Вас, що предметом закупівлі є картопля продовольча відповідно ДСТУ ЕЭК ООН FFV-31:2007 Настанови щодо постачання і контролювання якості (ЕЭК ООН FFV-31:2001, IDT); ДСТУ ISO 2165-2002 Картопля продовольча. Настанови щодо зберігання (ISO 2165:1974, IDT) передбачено те, що зберігання картоплі для столового споживання відбувається при наступних оптимальних умовах: вологість повітря в межах 85-95% і температура від +3 до +6°С. З цих даних слідує, що при транспортуванні картоплі такі умови мають бути збережені в кузові транспортного засобу, а тому транспортування картоплі відбувається в рефрижераторному режимі з застосуванням холодильного обладнання, це повністю ідентифікується з вимогам ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо не розірвання температурного ланцюга на всіх етапах від виробництва товару до його транспортування кінцевому споживачу. Також, згідно п. 19.2.2. Наказу Мінтранспорту України від 14.10.1997 року №363 «Про затвердження Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні» при перевезеннях картоплі та овочів Перевізники, вантажовідправники і вантажоодержувачі зобов'язані вживати заходів по охороні їх від механічних пошкоджень, а також від атмосферних опадів, впливу низьких та високих температур. Картопля зазнає шкоди від надлишку тепла та вологи, які спричиняють її проростання та гниття. Тому важливо підтримувати і контролювати правильну температуру та вологість за допомогою відповідного устаткування при транспортуванні такого товару. Предмет усіх можливих обмежень виникає з факту, що картопля є живим організмом, застосовування вказівок, що містяться в стандартах ДСТУ дозволить усунути Замовнику великі втрати під час зберігання. Враховуючи, що укладення договору про закупівлю товарів передбачає поставку картоплі Замовнику протягом 2023 року, переконливо вважаємо, що не можливо відтворити такі кліматичні умови для транспортування картоплі в різні пори року на території України без застування холодильної установки в кузові транспортного засобу, а тому Замовник правомірно вимагає документи на підтвердження калібрування холодильного обладнання наявного в транспортних засобах Учасників.
Дата відповіді:
26.12.2022 18:47
Відповідь надана
01
Номер:
6ed14a51be1f4a639af5ed489ca4ab98
Дата опублікування:
23.12.2022 21:19
Опис:
У Додатку 1 є вимога «Учасник у складі пропозиції повинен надати дані щодо проведення дезінфекції кузова автотранспортного засобу, надати копію угоди із спеціалізованим підприємством на проведення дезінфекції транспортних засобів, інформація про які вказано у довідці (назва спец підприємства, номер та дата угоди, та підтверджується відомостями про періодичність проведення дезінфекції кузова автотранспортного засобу)». Прошу вилучити вказівку про те, що цей договір має бути укладено з підприємством, адже такі послуги можуть надавати й ФОПи. Це підтверджено рішенням АМКУ по процедурі UA-2022-01-10-001311-b
Відповідь:
Доброго дня, шановний потенційний Учаснику. Інформуємо Вас, що взяти участь у процедурі закупівлі зможуть усі суб’єкти господарювання, які нададуть угоди на проведення дезінфекції транспортних засобів, укладені із організаціями, установами, підприємствами, будь-якої організаційно-правової форми господарювання, в тому числі «фізична-особа підприємець». Замовник обґрунтовує це тим, що тендерною документацією встановлено в розділі «Примітки» наступне: В разі, якщо учасник відповідно до норм чинного Законодавства не зобов’язаний згідно з законодавством складати, якийсь з вказаних документів, такий учасник надає лист-роз’яснення в довільній формі, за власноручним підписом уповноваженої особи учасника та завірений печаткою* в якому зазначає законодавчі підстави ненадання вище зазначених документів. Документи та інформація, які вимагаються замовником відповідно до вимог цієї тендерної документації у складі тендерної пропозиції, але не передбачені чинним законодавством України для учасників або законодавством країн учасників-нерезидентів для таких учасників, не подаються останніми в складі своєї тендерної пропозиції. При цьому, такий учасник повинен у складі тендерної пропозиції надати або аналог документу (при наявності) з відповідним поясненням подання аналогу документу або пояснювальну записку з обґрунтуванням та причинами неподання документів та інформації, у т.ч. аналогів документу/інформації. Дані оптимізаційні вимоги Замовника дозволяє учасникам надати аналог документу, в тому числі угоди із спеціалізованим підприємством на проведення дезінфекції транспортних засобів, замінивши її на угоду, договір на проведення дезінфекції транспортних засобів, яка буде укладена з суб’єктом іншої організаційно-правової форми господарювання, додавши до цього відповідне пояснення, обґрунтування, тощо.
Дата відповіді:
26.12.2022 18:48
Відповідь надана
щодо дод.1
Номер:
3766fc69f8e748fa844003e254aeeb32
Дата опублікування:
23.12.2022 10:39
Опис:
Доброго дня! Шановний замовнику! Згідно дод.1 до ТД Ви вимагаєте необхідність подання:
- для підтвердження технічних якостей транспортних засобів учасник надає сертифікати або еквівалент, що підтверджують проведене калібрування обладнання, задіяного в обігу товару згідно з п. 2 ст. 45 Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме:
- сертифікат калібрування: вимірювач-регулятор (термометр і гігрометрконтактні) до холодильної установки, встановлені на автомобілі;
- сертифікат калібрування: устаткування для відтворення кліматичних факторів (холодильна установка, встановлена на автомобілі).
Предметом поставки є картопля.
Прошу роз'яснити, чим зумовлена необхідність здійснення постачання картоплі транспортом з холодильним обладнанням? Якщо такої необхідності немає, прошу внести зміни до ТД, шляхом виключення вимоги про подання сертифікатів калібрування.
Відповідь:
Доброго дня, шановний потенційний Учаснику. Інформуємо Вас, що ДСТУ ЕЭК ООН FFV-31:2007 Картопля продовольча. Настанови щодо постачання і контролювання якості (ЕЭК ООН FFV-31:2001, IDT); ДСТУ ISO 2165-2002 Картопля продовольча. Настанови щодо зберігання (ISO 2165:1974, IDT) передбачено те, що зберігання картоплі для столового споживання відбувається при наступних оптимальних умовах: вологість повітря в межах 85-95% і температура від +3 до +6°С. З цих даних слідує, що при транспортуванні картоплі такі умови мають бути збережені в кузові транспортного засобу, а тому транспортування картоплі відбувається в рефрижераторному режимі з застосуванням холодильного обладнання, це повністю ідентифікується з вимогам ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо не розірвання температурного ланцюга на всіх етапах від виробництва товару до його транспортування кінцевому споживачу. Також, згідно п. 19.2.2. Наказу Мінтранспорту України від 14.10.1997 року №363 «Про затвердження Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні» при перевезеннях картоплі та овочів Перевізники, вантажовідправники і вантажоодержувачі зобов'язані вживати заходів по охороні їх від механічних пошкоджень, а також від атмосферних опадів, впливу низьких та високих температур. Картопля зазнає шкоди від надлишку тепла та вологи, які спричиняють її проростання та гниття. Тому важливо підтримувати і контролювати правильну температуру та вологість за допомогою відповідного устаткування при транспортуванні такого товару. Предмет усіх можливих обмежень виникає з факту, що картопля є живими організмами, застосовування вказівок, що містяться в стандартах ДСТУ дозволить усунути Замовнику великі втрати під час зберігання. Враховуючи, що укладення договору про закупівлю товарів передбачає поставку картоплі Замовнику протягом 2023 року, переконливо вважаємо, що не можливо відтворити такі кліматичні умови для транспортування картоплі в різні пори року на території України без застування холодильної установки в кузові транспортного засобу, а тому Замовник правомірно вимагає документи на підтвердження калібрування холодильного обладнання наявного в транспортних засобах Учасників.
Дата відповіді:
26.12.2022 18:50