-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
послуги їдалень
документація додається
Завершена
3 219 300.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 16 096.50 UAH
мін. крок: 0.5% або 16 096.50 UAH
Період уточнення:
05.12.2017 14:45 - 26.12.2017 16:00
Відповідь надана
просимо роз'яснити
Номер:
4890e578a3af43a9a8f9974ad1706d5f
Дата опублікування:
11.12.2017 17:18
Опис:
В порядку оцінки нецінових критеріїв зазначено, що принцип, за яким оцінюється критерій «Гарантійні зобов’язання»: наявність/відсутність у учасника матеріально – технічної бази, що гарантує безперебійне надання послуг в складних умовах (неможливість приготування страв за місцем замовника через відсутність енергопостачання, стихійні події та інші непередбачувані ситуації).
Питома вага критерія: 5 %
Опції:
1 - Наявна матеріально – технічна база (власна виробнича база, спеціалізований автотранспорт), яка дозволяє надавати послуги в складних умовах ( в т.ч. в разі неможливості приготування страв за місцем замовника через відключення електропостачання, виникнення стихійних подій, інших надзвичайних ситуацій) - оцінюється в 5 %.
2 - Наявна матеріально – технічна база, яка дозволяє надавати послуги на умовах аутсорсинга - оцінюється в 0 %.
При цьому, як одним з кваліфікаційних критеріїв вказано, учасник має документально підтвердити можливість надати послуги навіть під час аварійних та/або веєрних відключень енергоносіїв на території Замовника, Учасник зобов’язаний надати у складі тендерної пропозиції документи, які підтверджують можливість Учасника забезпечити гарячим харчуванням підопічних навіть в разі час аварійних та/або веєрних відключень енергоносіїв (договорів на виробництво готової їжі та доставку їжі до місця надання послуг гарячою з додержанням санітарних норм та правил, та інш.).
З викладеного не зрозуміло, що саме Замовник розуміє під поняттям “аутсорсинг” - приготування їжі особисто учасником на власних виробничих базах, чи надання послуг приготування їжї сторонніми організаціями (третіми особами), оскільки в тендерній документації замовник вимагає надати саме договори на приготування та доставку готової їжі (тобто укладеними з третіми особами), при цьому в нецінових критеріях зазначає, що надання послуг на умовах “аутсорсингу” буде оцінено в 0%.
Прошу надати роз'яснення з наступних питань:
1. Роз'яснити поняття “аутсорсинг” та його практичне застосування до даної процедури закупівлі.
2. Роз'яснити чи має Замовник, під час аварійних та/або веєрних відключень енергоносіїв, надавати послуги з приготування їжї власними силами на власних виробничих базах, чи має укласти договір про надання послуг з приготування готової їжі з третіми особами?
3. Роз'яснити яким чином, за викладених вище суперечливих між собою вимог тендерної, замовник буде оцінювати критерій «Гарантійні зобов’язання».
Відповідь:
Враховуючи досвід надання послуг харчування минулих років учасники повинні забезпечити безперебійне надання послуг харчування підопічним замовника, навіть під час аварій, чи будь-яких інших збоїв, чи в разі поломки будь-якого обладнання на харчоблоці замовника, чи в зв’язку з погодними умовами.
Яким чином учасник буде надавати послуги харчування під час відсутності електромережи, чи зламу обладнання, кожен вирішує самостійно. Замовник відповідно до вимог чинного законодавства не має права конкретизувати, щодо наявності власного обладнання, приміщення та автотранспорту, чи укладання договорів зі сторонніми організаціями.
Аукціон саме в тому і полягає, що кожен учасник представляє замовнику варіанти надання послуг під час аварій, а замовник їх оцінює та вибирає найбільш вигідні йому.
Дата відповіді:
12.12.2017 14:39