-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
ДК: 021:2015 – 15810000-9 – «Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби»
Завершена
797 523.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 7 975.00 UAH
мін. крок: 1% або 7 975.00 UAH
Період уточнення:
28.11.2017 10:06 - 05.12.2017 10:15
Відповідь надана
документ про перевірку уповноваженим органом створення та функціонування системи НАССР
Номер:
2fb0dfac6e13433facf5a478564d9447
Дата опублікування:
29.11.2017 11:28
Опис:
Відповідно до п. 15.1. Додатка №2 до тендерної документації учасник держаної закупівлі повинен надати копію документу про перевірку уповноваженим органом створення та функціонування системи НАССР. Відповідно до Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 державний контроль за виконанням операторами ринку вимог НАССР здійснюється відповідно до вимог ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" Просимо вас надати роз’яснення, чи можливо замість зазначеного документу надати акт, складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, в якому перевірялись питання відповідно до ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів», оскільки питання зазначеної перевірки відповідають питанням перевірки створення та функціонування системи НАССР.
Відповідь:
Білицький будинок інтернат є комунальним підприємством, який повинен дотримуватися усіх вимог Законів України.
Згідно зі ст.ст. 20, 21 Закону України № 771/97-вр «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено, що оператори ринку повинні розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів.
Відповідно до ст. 1 п. 16, цього Закону гігієнічні вимоги - заходи та умови, що необхідні для управління небезпечними факторами і забезпечення придатності харчових продуктів для споживання людиною з урахуванням їх використання згідно з призначенням.
Це означає, що зазначені заходи та гігієнічні вимоги є лише складовою частиною системи НАССР та не відображають функціонування системи НАССР в цілому.
Тендерним комітетом було прийняте рішення залишити без змін вимоги до Учасників в тендерній документації
Дата відповіді:
30.11.2017 11:43