-
Відкриті торги
-
Мультилотова
-
КЕП
М'ясо
Яловичина та телятина свіжа чи охолоджена, у тушах, півтушах і чвертках; свинина свіжа чи охолоджена у тушах, півтушах; тушки курей, свіжі чи охолоджені
Завершена
3 520 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.1% або 2 400.00 UAH
мін. крок: 0.1% або 2 400.00 UAH
Період уточнення:
22.11.2017 16:37 - 28.11.2017 00:00
Відповідь надана
Прошу додати до ТЗ
Номер:
383eff5a05654e13ba0e3bfa2aee41f7
Дата опублікування:
24.11.2017 15:40
Опис:
Внести в Технічне завдання вимогу про наявність сертифікату на систему менеджменту безпечності харчових продуктів (ISO 22000), зареєстрованому в ННРУ (Незалежні Національні Реєстри України), так як не враховані обов’язкові вимоги закону України № 1602 VII «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України відносно харчових продуктів».
"ЗАКОН УКРАЇНИ № 1602-VII
22 липня 2014 року
Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
Розділ I
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
безпосередньо стосуються безпечності харчових продуктів
пункт 81) система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) - система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів;
НАДАНО ЧИННОСТІ: наказ Держспоживстандарту України від 2 квітня 2007 р. № 72 з 2007–08–01 Національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2007 відповідає ISO 22000:2005 Food safety management systems — Requirements for any organization in the food chain (Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга
Відповідь:
Добрий день! Шановний Учасник, стосовно положень Закону України №1602-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів", а насамперед, Закону України № 771/97-ВР "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (зі змінами та доповненнями), то:
По-перше, згідно до п.7 ст. 21 - "Сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках, не є обов'язковою";
По-друге, згідно до ч.2,ч.3 ст.32 - "Сертифікація харчових продуктів не обов'язкова. Під час виробництва харчових продуктів оператор ринку може користуватися технічними умовами, державна реєстрація яких є необов'язковою."
І останнє, у пункті 3.1. Додатку 1 до тендерної документації "Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі" зазначено, що якість товару повинна відповідати вимогам ЗУ № 771/97-ВР "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".
Таким чином, для внесення уточнень в Додаток 1 тендерної документації "Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі" щодо обов'язкового надання учасниками "...сертифікату на систему менеджменту безпечності харчових продуктів .." підстав не має, оскільки така вимога може бути дискримінаційною для інших учасників процедури закупівлі.
Дата відповіді:
25.11.2017 12:37