-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
«ДК 021:2015: 15110000-2 – М’ясо (М’ясо яловичина у півтушах промислового відрубу, першої категорії, охолоджена)»
Категорія Замовника: підприємства,установи, організації, зазначені в пункті 3 частини першої статті 2.
Завершена
760 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 7 600.00 UAH
мін. крок: 1% або 7 600.00 UAH
Період уточнення:
05.08.2022 09:58 - 11.08.2022 10:00
Відповідь надана
Порядок здійснення закупівель під час війни.
Номер:
7d24b8a4fa224dfe91471666812a79be
Дата опублікування:
10.08.2022 11:25
Опис:
Згідно закупівлі UA-2022-08-05-001281-a ОГОЛОШЕННЯ для проведення спрощеної закупівлі (протокол уповноваженої особи від 05.08.2022, 09.08.2022) закупівля проводиться на підставі Постанови №169 зі змінами. Чому Замовник не проводить закупівлю на підставі Закону України «Про публічні закупівлі» - процедура «відкриті торги»?
Хоча фактично на нашій території не проводяться бойові дії?
Відповідь:
Доброго дня, дякуємо за Ваше питання та повідомляємо наступне : відповідно до абз. 1. п.7 ст.14 ЗУ "Про публічні закупівлі" - У період уточнення інформації учасники спрощеної закупівлі мають право звернутися до замовника через електронну систему закупівель за роз’ясненням щодо інформації, зазначеної в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, щодо вимог до предмета закупівлі та/або звернутися до замовника з вимогою щодо усунення порушення під час проведення спрощеної закупівлі. Відповідно Ваше питання, не належить до тем, які підлягають роз’ясненню Замовника відповідно до ЗУ "Про публічні закупівлі".
Дата відповіді:
10.08.2022 12:46
Відповідь надана
Оприлюднення інформації про закупівлю відповідно до ст. 10 Закону України "Про публічні закупівлі"
Номер:
c6ba7543f5e848be92bb07e32f1d3394
Дата опублікування:
10.08.2022 10:23
Опис:
До закупівлі UA-2022-08-05-001281-a додано нове ОГОЛОШЕННЯ для проведення спрощеної закупівлі (протокол уповноваженої особи від 09.08.2022 ), але не додано жодних пояснень з якою метою внесено зміни – відсутній протокол про внесення змін.
Відповідь:
Доброго дня, відповідно до абз. 5 п. 7 ст.14 ЗУ "Про публічні закупівлі" - "Замовник має право з власної ініціативи внести зміни до оголошення про проведення спрощеної закупівлі та/або вимог до предмета закупівлі, але до початку строку подання пропозицій. Зміни, що вносяться замовником, розміщуються та відображаються в електронній системі закупівель у вигляді нової редакції документів". Також додатко повідомляємо, що Замовником було подовжено термін подання пропозиції на два робочі дні відповідно до абз. 4 п.7 ст. 14 ЗУ "Про публічні закупівлі".
Дата відповіді:
10.08.2022 10:48
Відповідь надана
Щодо надання документації, що засвідчує належну якість товару та відповідність опису (вимогам), що зазначені замовником у табл.1. п.5 оголошення Замовника.
Номер:
02b86ff785c54a72a42f4aaf61e5f006
Дата опублікування:
10.08.2022 10:17
Опис:
ДСТУ 4426:2005. М’ясо яловичина у відрубах (33971) містить у собі характеристику:
У спинний відруб входять: вісім грудних хребців від шостого до тринадцятого, з відповідними частинами ребер, частково п’ятий хребець і частина лопаткового хряща.
1. Грудний відруб відділяють від реберної частини на 4—5 см вище зчленування ребер з грудною кісткою; від пашини — між десятим і одинадцятим ребрами в напрямі до білої лінії живота.
У грудний відруб входять: грудна кістка з хрящами і кінці десяти ребер (на відстані 4—5 см від зчленування).
1. За узгодженням з торговельними організаціями тазостегновий, спинний та поперековий відруби можна випускати без їх ділення.
2. Частини півтуші, які залишилися після відокремлювання торгових відрубів за схемою ділення 2, відносять до промислового відрубу. З м’яса промислового відрубу виробляють розфасоване м’ясо, м’ясні консерви, напівфабрикати або обвалюють і жилують для ковбасного виробництва.
3. За потреби можна використовувати торгові відруби на промислове перероблення.
4. Яловичина у відрубах повинна бути свіжою (за органолептичними, хімічними, мікроскопічними та гістологічними показниками), без ослизнювання та стороннього запаху.
5. Вміст токсичних елементів у відрубах не повинен перевищувати рівнів, передбачених МБТ № 5061 [5], наведених у таблиці 1.
Самі поняття наведені в оголошенні «М’ясо яловичина у півтушах промислового відрубу, першої категорії, охолоджена – 6 000 кг.» за своїм змістом суперечать один одному:
- Півтуша - Кожна з двох половин туші, поділеної симетрично уздовж хребта;
- М’ясний відруб - частина туші, відокремлена або відрубана відповідно до встановленої схеми ділення туш – в даному випадку згідно з ДСТУ 4426:2005 (що наведено вище);
- Промисловий відруб - м’ясний відруб, призначений для промислового перероблення.
З ОГОЛОШЕННЯ для проведення спрощеної закупівлі (протокол уповноваженої особи від 05.08.2022, 09.08.2022) не зрозуміло яку надавати документацію, що засвідчує належну якість товару та відповідність опису (вимогам), що зазначені замовником у табл.1. п.5 даного оголошення, а саме: декларацію виробника (посвідчення про якість), видане не раніше 2021 року. Жодний виробник не надає декларацію виробника (посвідчення про якість) даного змісту.
Відповідь:
Шановний Учаснику, Уповноваженою особою з закупівель розглянуто Ваше питання щодо надання документації, що засвідчує належну якість товару та відповідність опису (вимогам), що зазначені замовником у табл.1. п.5 оголошення Замовника. За результатами розгляду повідомляємо про наступне:
Відповідно до таблиці 1 п.5 предметом закупівлі є «М’ясо яловичина у півтушах промислового відрубу, першої категорії, охолоджена», згідно наведеного опису в таблиці Яловичина, першої категорії, у півтушах, охолоджена, промислового відрубу, яка відповідає вимогам ДСТУ 4426:2005, тобто яловичина у півтушах промислового відрубу згідно ДСТУ 4426:2005. Тобто промисловий відруб - відруб як частина туші, визначається згідно ДСТУ 4426:2005, про що зазначено в описі таблиці п.5 Оголошення.
Згідно підп.1 п.5 Оголошення Товар за своєю якістю повинен відповідати вимогам ДСТУ згідно законодавства.
ДСТУ який визначає вимоги щодо якості «М’ясо яловичина у півтушах промислового відрубу, першої категорії, охолоджена» є ДСТУ 6030:2008, який встановлює додаткові визначення/вимоги до відрубів (категорія, клас, показники безпеки, тощо) яловичини, яким є яловичина у півтушах.
Таким чином товар, що буде поставлятися по виду відрубу повинен відповідати ДСТУ 4426:2005, по якості відрубу, відповідно до підп.1 п.5 Оголошення, ДСТУ 6030:2008 (м'ясо яловичини у відрубах І категорії).
Дата відповіді:
11.08.2022 09:51
Відповідь надана
Уточнення стосовно вимог до товару.
Номер:
2a1c54c7712c42a5a5c9ce1ceaeca19e
Дата опублікування:
08.08.2022 12:57
Опис:
Відповідно до таблиці 1 оголошення про закупівлю ви закуповуєте М’ясо яловичина у півтушах промислового відрубу, першої категорії, охолоджена . Поряд із цим в описі вказано: Яловичина, першої категорії, у півтушах, охолоджена, промислового відрубу, яка відповідає вимогам ДСТУ 4426:2005 . Інформую, що вимоги щодо яловичини в півтушах визначені у ДСТУ 6030:2008, а у відрубах - ДСТУ 4426:2005. Таким чином, опис вимог щодо товару у вашому оголошенні суперечить найменуванню товару. Тобто, якщо ви закуповуєте пітушу яловичини, доцільно вимагати відповідність ДСТУ 6030:2008., якщо закуповуєте у відрубах - ДСТУ 4426:2005. Отже, жоден із учасників не зможе іиконати вимоги щодо надання Вам товару яловичина у півтушах, що відповідає ДСТУ. 4426:2005. Просимо внести зміни в оголошення та уточнити предмет закупівлі.
Відповідь:
Уповноваженою особою з закупівель Замовника розглянуто Ваше запитання стосовно уточнення вимог до закупівлі.
За результатами розгляду повідомляємо про наступне: відповідно до таблиці 1 оголошення про закупівлю Замоником здійснюється закупівля «М’ясо яловичина у півтушах промислового відрубу, першої категорії, охолоджена», в описі вказано, що товар повинен відповідати вимогам ДСТУ 4426:2005.
ДСТУ 4426:2005 поширюється на яловичину у відрубах, отриману із півтуш яловичини першої категорії, призначену для реалізації через роздрібну торговельну мережу та для промислового перероблення.
Лише ДСТУ 4426:2005 містить визначення (вимоги до відрубів) в частині меж таких відрубів: наприклад півтуш промислового чи торгового відрубів, задньої частини і т.д.
В свою чергу ДСТУ 6030:2008 встановлює додаткові визначення/вимоги до відрубів (категорія, клас, показники безпеки, тощо) яловичини не визначаючи види, межі відрубів тощо.
Тобто будь-який виробник такого товару зобов’язаний дотримуватися обох ДСТУ.
Таким чином згідно цих двох ДСТУ «М’ясо яловичина у півтушах промислового відрубу, першої категорії, охолоджена» слід розглядати:
1) «у півтушах промислового відрубу» – згідно ділення туші відповідно до п.5.1.4. ДСТУ 4426:2005, оскільки ДСТУ 6030:2008 не має схеми ділення туш на відруби;
2) «першої категорії» - згідно ДСТУ 6030:2008 (єдиний ДСТУ який встановлює вимоги до 1 категорії відрубу яловичини);
3) «охолоджена» - в обох ДСТУ визначено однаково.
Враховуючи вище зазначене Замовник не вбачає необхідності внесення змін до Оголошення в цій частині.
Дата відповіді:
08.08.2022 15:47