• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Сирні продукти (сир (кисломолочний) , сир твердий)

Торги не відбулися

225 500.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 128.00 UAH
Період уточнення: 18.02.2022 11:30 - 24.02.2022 00:00
Відповідь надана

Просимо скасувати вимоги у тендерної документації, що обмежують кількість потенційних учасників

Номер: a027e489c9824750afe74c3569a0d021
Дата опублікування: 21.02.2022 16:46
Опис: Просимо надати роз’яснення та скасувати вимоги тендерної документації, згідно до таких законодавчих актів України: Декрету Кабінету Міністрів України «Про стандартизацію і сертифікацію» (крім іншого, скасування обов’язкової сертифікації продукції з 01.01.2018 р). Згідно Закону України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності» від 15.01.2015 №124-VIII, дата набрання чинності з 10.02.2016р – сертифікація є добровільною, та використовується за бажанням підприємства. Окрім цього, предметом цієї закупівлі є продукція, яка виготавлюється виключно на виробництві, що проходить обов’язкову Атестацію виробника молока, молочної сировини, молочних продуктів та має функціонуючу систему менеджменту безпеки харчової продукції. Зазвичай підприємства , що займаються виготовленням застосовують ДСТУ ІSO 22000:2019, для своїх економічних цілей. Але якщо підприємство займається виключно продажем готової харчової продукції, то в розробці ДСТУ ІSO 22000:2019 не має сенсу. Право здійснення діяльності підтверджується пройденим аудитом та актом складеним за його результатами, виданим Держпродспоживчслужбою. Враховуючи вищезазначене та враховуючи територіальну розташованість Замовника торгів, а саме Україна, Херсонська область, с.Стара Збурївка, вул.Набережна,1б, та враховуючи, що на території Херсонської області обмежена кількість виробництв, що виготавлюють предмет закупівлі , просимо виключити з тендерної документації наступні вимоги, як такі, що на наш погляд, є дискрімінаційними та обмежують кількість потенційних учасників, відповідно до Закону України «Про публічні Закупівлі» (ч.1 ст.5, ч.4 ст.5, ч.5 ст 14, ч.4 ст.22, ч. 4 ст.29), а саме: 1. Розділ 3. Інструкція з підготовки тендерної пропозиції Зміст і спосіб подання тендерної пропозиції - оригінал або копія сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISО 22000:2019 "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюзі (ISO 22000:2018, IDT)", виданих на ім'я учасника; 2. Додаток 8 до тендерної документації. Інші документи від Учасника: Оригінал або копія сертифікату на систему екологічного управління ДСТУ ISО 14001:2015 "Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування (ISO 14001:2015. IDT)", виданих на ім'я учасника Оригінал або копія сертифікату на систему управління якістю ДСТУ ISО 9001:2015 "Системи управління якістю. Вимоги (ISO 9001:2015, IDT)", а саме – програма аудиту, виданих на ім'я учасника Документи, що підтверджують виконання програм сертифікаційного аудиту відповідно до ДСТУ ISО 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT), а саме – програма аудиту Висновок за результатами першого етапу первинного сертифікаційного аудиту відповідно до вимог ДСТУ ISО 9001:2015 Звіт про проведення другого етапу первинного сертифікаційного аудиту відповідно до ДСТУ ISО 9001:2015 Звіт за результатами аудиту ДСТУ ISО 22000:2019 Звіт за результатами аудиту ДСТУ ISО 14001:2015
Відповідь: Доброго дня! Дякую за запитання! Відповідь буде надано впродовж доби.
Дата відповіді: 22.02.2022 07:50