-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (борошно пшеничне в/г, рис, крупа перлова, крупа пшенична «Артек», крупа ячна, пшоно, крупа гречана)
Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (борошно пшеничне в/г, рис, крупа перлова, крупа пшенична «Артек», крупа ячна, пшоно, крупа гречана)
Завершена
670 600.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 6 706.00 UAH
мін. крок: 1% або 6 706.00 UAH
Період уточнення:
24.01.2022 13:46 - 10.02.2022 00:00
Відповідь надана
Загальне питання
Номер:
acc8d416261f44b78d080f6be4560287
Дата опублікування:
09.02.2022 14:26
Опис:
Шановний Замовнику! Обгрунтуйте своє рішення щодо видалення з ТД Акту Держпродспоживслужби складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин, виданий за останній період. На якій підставі, за один день до закінчення прийому пропозицій ви вносите такі зміни? Коли будете міркувати над відповіддю не забудьте налити води, в тому плані, що це все робиться виключно в правовому полі і на благо вашим вихованцям. А бо ж набиріться сміливості і скажіть правду, що даний акт було виключено з ТД тому, що головний предендент на перемогу в даній процедурі - ФОП Чубенко не змогла отримати відповідний акт в органах Держпродспоживслужби і тому він підлягає виключенню з ТД. Скажіть прямо, що вам байдуже, що у даної особи наявне в неї скаладське приміщення не відповідає навіть мінімальним санітарним нормам. Адже вам в силу своєї корумпованості абсолютно байдуже чим саме будуть годувати ваших вихованців. І де саме буде зберігатися товар в період поставок. Усі мої слова будуть підтверджені після розкриття цінових пропозицій і акцепту пропозиції ФОП Чубенко. Відповідь заздалегідь відома, але все ж таки цікаво буде її почути.
Відповідь:
Згідно п.2 ст.24 Замовник має право з власної ініціативи або у разі усунення порушень законодавства у сфері публічних закупівель, викладених у висновку органу державного фінансового контролю відповідно до статті 8 цього Закону, або за результатами звернень, або на підставі рішення органу оскарження внести зміни до тендерної документації. У разі внесення змін до тендерної документації строк для подання тендерних пропозицій продовжується замовником в електронній системі закупівель таким чином, щоб з моменту внесення змін до тендерної документації до закінчення кінцевого строку подання тендерних пропозицій залишалося не менше семи днів.
Згідно п.3 ст.22 Тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації.
Вимога щодо надання Акту Держпродспоживслужби є аналогічною до інших вимог в ТД.
Для підтвердження санітарним нормам в ТД наявні вимоги у вигляді:
1. Учасник у складі своєї тендерної пропозиції повинен надати документи, які підтверджують відповідність господарської діяльності Учасника вимогам Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністрества аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 року № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», а саме: сканований оригінал діючого (діючих) сертифікату (сертифікатів) по стандарту ДСТУ ISO (ISO IDT) системи менеджменту управління безпечності харчових продуктів стосовно надання послуг щодо торгівлі продуктами харчування та напоями, у тому числі транспортування та зберігання, (код КВЕД) створеної та впровадженої на основі концепції принципів НАССР, виданого (виданих) акредитованою Національним агенством з акредитації України установою (з наданням завірених Учасником копій документів, що підтверджують акредитацію цієї установи), або довідку у довільній формі, яка містить опис обов’язкових процедур, які реалізують принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів контролю у критичних точках (НАССР), які підтверджують, що Учасник розробив, впровадив та застосовує постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
2. Учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати копію експлуатаційного дозволу для потужностей з виробництва та/або зберігання харчових продуктів рослинного походження або державної реєстрації потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів;
Відповідно Закону України № 771/97 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» обов’язковою вимогою є отримання експлуатаційного дозволу для потужностей з виробництва та/або зберігання харчових продуктів рослинного походження або державної реєстрації потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів, адже саме він видається на підставі результатів перевірки відповідності потужності оператора ринку вимогам санітарних заходів, дає змогу такому операторові ринку провадити визначені види господарської діяльності з виробництва та/або зберігання харчових продуктів. Щодо інших документів такої вимоги законодавчо не вимагається.
3. Копію діючого договору та акт на проведення комплексу протиепідемічних заходів по захисту від шкідників в складських приміщеннях, дійсні на момент розкриття тендерних пропозицій;
4. Копію діючого договору (ів) та акт (и) на проведення дезінфекції транспортних (ого) засобів (у), які будуть використовуватися для перевезення продукції, дійсні на день подання тендерної пропозиції. Договори та інші правочини, передбачені законодавством, мають бути чинні на день подання тендерної пропозиції та містить умови про можливість пролонгації їх дії на строк надання відповідних послуг чи постачання.
5. Учасник у складі тендерної пропозиції (для учасників - юридичних осіб, фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців) повинен надати у вигляді сканованих копій оригіналів документів або нотаріально посвідчених копій (з підписом уповноваженої особи учасника та завірених печаткою (у разі використання) особові медичні книжки осіб (особи) задіяних (задіяної) у постачанні продуктів харчування з вчасним проходженням медоглядів (водії, експедитори, вантажники, комірники тощо), за формою затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21 лютого 2013 № 150, з обов’язковою відміткою про проходження медичного обстеження, що завірена печаткою медичного закладу, в книжках повинно бути зазначено, що дана особа працює у учасника або у перевізника (водії).
Зміни відбулися для збільшення кількості потенційних учасників та підняття конкурентних можливостей закупівлі.
Замовник ніяким чином не обмежує коло учасників.
Вибір переможця буде здійснено згідно ч.9 ст. 29 «Після оцінки тендерних пропозицій/пропозицій замовник розглядає на відповідність вимогам тендерної документації/оголошення про проведення спрощеної закупівлі тендерну пропозицію/пропозицію, яка визначена найбільш економічно вигідною.» та ч.15 ст.29 «За результатами розгляду та оцінки тендерної пропозиції/пропозиції замовник визначає переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі та приймає рішення про намір укласти договір про закупівлю згідно з цим Законом
Дата відповіді:
11.02.2022 14:26