-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (крупа гречана, крупа перлова, крупа ячна, пластівці вівсяні фасовані, пшоно, рис)
Завершена
244 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 220.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 1 220.00 UAH
Період уточнення:
17.12.2021 10:04 - 26.12.2021 00:00
Відповідь надана
рефрижератори, що забезпечить якісне постачання харчових продуктів при перевезенні наступних товарів: овочі, фрукти, картоплю,
Номер:
f5acc16dae1f439a9b4c5984fec93af4
Дата опублікування:
22.12.2021 16:15
Опис:
Прочитавши відповідь Замовника, наша організація одразу звернулася до антикорупційного центру за поданням пояснень, навіщо Замовнику
рефрижератори, що забезпечить якісне постачання харчових продуктів при перевезенні наступних товарів: овочі, фрукти, картоплю, якщо предметом закупівлі є крупи ? Крупи не є тваринного походження і їм рефрежиратори не потрібні для перевезення. Якою законною вимогою керується Замовник щодо умов перевезення круп ? Що робити постачальникам, які взагалі не повязані з картоплею ? Чи може Замовник перестати писати під конкретного ФОПа умови тендерної документації ? Чи не занадто буде привозити трьома автомобілями мішок крупи ?
Відповідь:
Доброго дня! У відповідь на Ваше запитання щодо закупівлі за кодом ДК 021:2015- 15610000-7 Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (крупа гречана, крупа перлова, крупа ячна, пластівці вівсяні фасовані, пшоно, рис) номер в електронній системі закупівель UA-2021-12-17-003175-c повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі» Замовник вимагає від учасників процедури закупівлі подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям. Замовник установлює один або декілька таких кваліфікаційних критеріїв.
У Тендерній документації (далі – ТД), відповідно до ч.2 ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі», встановлено, зокрема, такі кваліфікаційні критерії як: наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій; наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.
Відповідно до Додатку №1 ТД «Інформація про спосіб підтвердження відповідності учасників кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі» (перелік документів та інформації), - Замовник встановлює залучення не менше трьох рефрижераторів або трьох спеціалізованих транспортних засобів для перевезення харчових продуктів, з яких не менше ніж два транспортних засоби – рефрижератори, що забезпечить якісне постачання харчових продуктів при перевезенні наступних товарів: овочі, фрукти, картоплю, соки, вироби консервовані з овочів та фруктів.
Допускається залучення трьох спеціалізованих транспортних засобів для перевезення харчових продуктів, що забезпечить якісне постачання харчових продуктів при перевезенні наступних товарів: крупи, рис, манка, макаронні вироби, цукор, борошно, спеції, горіхи, печиво та цукерки, інших харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання. Отже, звертаємо Вашу увагу на те, що Замовником рефрижератори для перевезення круп не вимагаються.
З повагою, тендерний комітет КНП ХОР «ОМКЦУН ІМ.В.І. ШАПОВАЛА»
Дата відповіді:
28.12.2021 15:51
Відповідь надана
Перевізник та НАССР
Номер:
f4429d84b1434af2bdf3dff8b9db4147
Дата опублікування:
22.12.2021 12:08
Опис:
Навіщо одній установі аж три транспортних засоби, що будуть постачати крупи ? Чи прописана дана тендерна документація під конкретного учасника, який весь час виграє тендери по крупам ?
Відповідь:
Доброго дня! У відповідь на Ваше запитання щодо закупівлі за кодом ДК 021:2015- 15610000-7 Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (крупа гречана, крупа перлова, крупа ячна, пластівці вівсяні фасовані, пшоно, рис) номер в електронній системі закупівель UA-2021-12-17-003175-c повідомляємо наступне.
Відповідно до статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі» Замовник вимагає від учасників процедури закупівлі подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям, замовник установлює один або декілька таких кваліфікаційних критеріїв.
У Тендерній документації (далі – ТД), відповідно до ч.2 ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі», встановлено, зокрема, такі кваліфікаційні критерії як: наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій; наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.
Відповідно до Додатку №1 ТД «Інформація про спосіб підтвердження відповідності учасників кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі» (перелік документів та інформації). Замовник встановлює залучення не менше трьох рефрижераторів або трьох спеціалізованих транспортних засобів для перевезення харчових продуктів, з яких не менше ніж два транспортних засоби – рефрижератори, що забезпечить якісне постачання харчових продуктів при перевезенні наступних товарів: овочі, фрукти, картоплю, соки, вироби консервовані з овочів та фруктів.
Допускається залучення трьох спеціалізованих транспортних засобів для перевезення харчових продуктів, що забезпечить якісне постачання харчових продуктів при перевезенні наступних товарів: крупи, рис, манка, макаронні вироби, цукор, борошно, спеції, горіхи, печиво та цукерки, інші харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання.
Дана вимога не обмежує коло учасників, адже Замовник висуває ті або інші вимоги виходячи із досвіду роботи та досвіду результатів подолання порушень під час поставок товарів у минулих періодах.
Поставка товару повинна здійснюватись протягом всього строку дії договору, а саме: по 31.12.2022 року, залежно від потреб та кількості хворих та реального фінансування замовника.
Також поставка товарів здійснюється дрібними партіями, відповідно до потреб закладу, без обмежень мінімального об’єму кількості товару в межах однієї поставки (одного замовлення) товарів, в обсягах та у строк визначений замовленням (заявкою) Замовника, протягом 3 (трьох) днів з моменту отримання замовлення (заявки).
Отже, кількість залучених транспортних засобів обумовлюється необхідністю впевнитись, що учасник має достатню матеріально-технічну базу задля систематичного, безперебійного та якісного постачання харчових продуктів. Замовник повинен бути впевнений, що у випадку форс-мажорних обставин, технічної несправності транспортного засобу, у учасника є можливість забезпечити швидку заміну транспортного засобу, що направлено за маршрутом постачання харчових продуктів до закладу Замовника та унеможливить зрив процесу харчування.
Враховуючи вищезазначені аргументи, Замовник проводить закупівлю в порядку та на умовах передбачених Законом України «Про публічні закупівлі» з суворим додержанням принципів здійснення закупівель.
З повагою, тендерний комітет КНП ХОР «ОМКЦУН ІМ.В.І. ШАПОВАЛА»
Дата відповіді:
22.12.2021 15:40