• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

М’ясо (м’ясо куряче гомілка охолоджене, м'ясо куряче тушка охолоджене, м'ясо куряче філе охолоджене, печінка куряча охолоджена, печінка свиняча охолоджена, м'ясо свинини крупно-кускове (м'якоть) охолоджене

Завершена

742 770.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 7 427.70 UAH
Період уточнення: 16.12.2021 15:03 - 02.01.2022 00:00
Відповідь надана

Щодо ТУ У

Номер: 5763c138b2774dc29c4540f927ab2f83
Дата опублікування: 22.12.2021 11:41
Опис: Шановний Замовник! Які підтверджуючі документи має надати учасник у складі своєї тендерної пропозиції, щоб підтвердити Замовнику, що продукція виготовлена за ТУ У є якісною та відповідає вимогам законодавства? Дякуємо!
Відповідь: Доброго дня! Підтверджуючі документи має надати учасник у складі своєї тендерної пропозиції, щоб підтвердити Замовнику, що продукція виготовлена за ТУ У є якісною та відповідає вимогам законодавства - це декларація виробника/ посвідчення якості товару, щодо відповідності ТУ У.
Дата відповіді: 04.01.2022 10:45
Відповідь надана

Щодо маркування продукції

Номер: a9d5b6a25f0f4e6d899f2b71f2fb7995
Дата опублікування: 22.12.2021 09:29
Опис: Доброго дня! Шановний Замовник! Вітчизняні постачальники охолодженої курячої продукції на сьогоднішній день виробляють тушку по ДСТУ 3143:2013, а інші частини тушки (гомілку, стегно, філе, крило, четвертину, окіст) та субпродукти за ТУ У, що розроблені у відповідності до технологічних умов кожного виробника. Вказуючи у технічній частині тендерної документації відповідність м’ясо курячого гомілки охолодженої ДСТУ 3143:2013 Ви, як замовник, вказуєте інформацію, що не відповідає дійсності маркування у провідних виробників курячої продукції, а саме : ТОВ «ЛУЦЬКА АГРАРНА КОМПАНІЯ» (ТМ «ЧЕБАТУРОЧКА»), ПАТ «Оріль – Лідер» (ТМ «НАША РЯБА»), ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (ТМ «НАША РЯБА»), ТОВ «АГРО-ОВЕН» (ТМ «Золотко»). Прохаємо внести зміни у тендерну документацію в цій частині та вказати відповідність маркування м’яса курячого гомілка охолоджена до ТУ У. Так само і субпродукти свині охолоджені виробляються кожним виробником за власними ТУ У. Прохаємо внести зміни у тендерну документацію в цій частині та вказати відповідність маркування печінки свинної охолодженої відповідно до ТУ У. В тендерній документації м’ясо свинини крупно – кускове (м’якоть охолоджене) вказана відповідність маркування до ДСТУ 7158:2010. Однак, вказаний Замовником ДСТУ 7158:2010 М’ясо. Свинина в тушах і півтушах. Технічні умови розроблений на заміну ГОСТ 7724-77 (затверджуючий документ - Наказ від 11.03.2010 № 85), відноситься до технічних умов щодо напівтуш. А в технічних, якісних вимогах до товару вказана вимога постачання лопатки свиної охолодженої. Прохаємо внести зміни у тендерну документацію в цій частині та вказати відповідність маркування лопатки свиної охолодженої у відповідності до ДСТУ 4590:2006 та/або ТУ У виробника. Дякуємо!
Відповідь: Доброго дня! Прохання щодо відповідності товару конкретному ТУ, суперечить діючому законодавству України у сфері публічних закупівель, оскільки створює штучні умови щодо обмеження кола учасників лише одним виробником або учасниками, які купують вказану продукцію у даного виробника, і є дискримінаційним. Разом з цим, відповідно до чинного законодавства, вимоги, які висувають до продукції технічні умови, повинні бути не нижчими, ніж ті, що передбачені державними стандартами, які мають перевагу, і неприпустимо вводити в ТУ положення, що призводять до зниження якості продукції або ускладнюють її ідентифікацію. Тож, навіть якщо продукція виготовляється за технічними умовами, Замовник має бути впевненим в тому, що продукція виготовлена у відповідності до законодавства та відповідно є якісною. Звертаємо особливу увагу, та наголошуємо, що Технічні умови – це документ, який розроблений підприємством-виробником і розповсюджується виключно на його власну продукцію. В тендерній документації м’ясо свинини крупно – кускове (м’якоть охолоджене) вказана відповідність маркування до ДСТУ 7158:2010 – М’ясо. Свинина в тушах і півтушах, а в технічних, якісних вимогах до товару вказана вимога постачання м’ясо свинини охолоджене з температурою в товщині м’якоті від +4 до 0˚С, без заморожування, м’ясна пісна м’якоть, знята з відповідної частини напівтуші (лопатка) у вигляді шматків різної величини. Тобто м’ясо свинини крупно – кускове (м’якоть охолоджене) повинно бути знято з відповідної частини напівтуші АБО лопатки у вигляді шматків м'якоті різної величини.
Дата відповіді: 22.12.2021 11:23