-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
15550000-8 Молочні продукти різні
Завершена
536 735.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 683.68 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 683.68 UAH
Період уточнення:
15.12.2021 19:10 - 21.12.2021 00:00
Відповідь надана
.
Номер:
e9144a99ae2f497d98e92227db9bb0ec
Дата опублікування:
16.12.2021 23:12
Опис:
Доброго дня, шановний Замовнику. Згідно технічних вимог до предмету закупівлі зокрема вимагається, щоб сметана була жирністю чітко 21% це унеможливлює участь розширеного кола учасників і порушує принципи здійснення публічних закупівель (добросовісна конкуренція серед учасників, запобігання корупційним діям і зловживанням, відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель). Так як згідно державним стандартам (фізико-хімічним характеристикам) жирність сметани може бути від 15% до 25%, вага - від 350г до 1кг, термін придатності від 14 - 21 діб, . Тому, просимо внести відповідні зміни до документації торгів з метою забезпечення рівного доступу до цієї Закупівлі.
Відповідь:
Добрий день шановний Учаснику.
Тендерна документація розробляється та затверджується замовником і повинна містити перелік складових, визначених частиною другою статті 22 Закону.
Згідно з пунктом 3 частини другої статті 22 Закону тендерна документація повинна містити інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі. Відповідно до ч.1 ст. 23 Закону, «Технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики». Характеристики товарів, робіт або послуг можуть містити опис конкретного технологічного процесу або технології виробництва чи порядку постачання товару (товарів), виконання необхідних робіт, надання послуги (послуг), відповідно до особливостей наявної матеріально-технічної бази, та задіяних технологічних процесів.
Відповідно до Постанови КМУ № 305 від 24.03.2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», було розроблено , та затверджено меню з використанням сметани жирністю 21%. Отже заміна інгредієнтів може призвести до порушення збалансованості, та поживності страв .
Дискримінаційними вважаються вимоги, яким можуть відповідати лише один або декілька учасників. При цьому тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників (частина четверта статті 22 Закону) Переважна більшість виробників здійснюють виробництво сметани жирністю 21%.
Замовником не встановлено у тендерній документації характеристик предмета закупівлі, під які підпадає продукція одного виробника.
Дата відповіді:
17.12.2021 16:39