-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Овочі, фрукти та горіхи, код ДК 021:2015 03220000-9 (яблука, банани, лимони, апельсини, груші, помідори, огірки, капуста цвітна, корінь петрушки, корінь селери, морква, цибуля, баклажани, кабачки, капуста)
Торги не відбулися
345 188.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 725.94 UAH
мін. крок: 0.5% або 1 725.94 UAH
Період уточнення:
13.12.2021 11:32 - 19.12.2021 00:00
Відповідь надана
Експлуатаційний дозвіл та сертифікація ISO
Номер:
01cb2b6b527a47e0b53e59937a4c0af9
Дата опублікування:
17.12.2021 14:54
Опис:
Шановний Замовнику, просимо Вас дуже уважно ознайомитися з ЗУ ««Про публічні закупівлі»» в частині ст..3 Закону: «1. Закупівлі здійснюються за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об’єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням.», ст..5 Закону: «Недискримінація учасників», та просимо внести зміни до тендерної документації :
1.Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. Обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють: первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції; транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; виробництво та/або зберігання харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження; експлуатацію закладів громадського харчування та закладів роздрібної торгівлі, що відповідають вимогам, встановленим Кабінетом Міністрів України. Для продуктів рослинного походження дана вимога не може застосовуваться.
2.В частині вимагання сертифікату ISO повідомляємо наступне : cертифікація ISO не є обов’язковою на території України, сертифікація в жодному разі не підтвержує якість, безпечність чи зберигання екології, а вартість отримання такого сертифіката може становити 30 000 грн та більше. У разі відсутності сертифіката ISO, якого вимагає замовник, учаснику потрібно нести додаткові витрати для оформлення документа, який може бути необов’язковим у його сфері діяльності, що призведе до значного підвищення вартості на продукцію. Також оформлення такого сертифіката відбувається близько місяця. При цьому перелік ISO стандартів налічує більше ніж 16 000 одиниць та отримати всі сертифікати нереально. Отже, застосування стандарту ДСТУ ISO для сертифікування систем управління якістю носить рекомендаційний характер, а його отримання не є обов'язковим.
Тобто ваші вимоги щодо подачі даних документів є абсолютно не обґрунтованими .
Просимо внести зміни до тендерної документації в частині, вказаній вище.
Відповідь:
Шановні учасники! Ваше звернення опрацьовано, до тендерної документації будуть внесені обгрунтовані зміни. Прохання уточнити: ви подаєте вимогу щодо внесення змін про відміну подання усіх ISO, чи лише для сертифікування систем управління якістю?
Дата відповіді:
19.12.2021 14:38