-
Відкриті торги з публікацією англійською мовою
-
Мультилотова
-
КЕП
Кейтерингові послуги
Торги не відбулися
18 181 179.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0% або 1 390.40 UAH
мін. крок: 0% або 1 390.40 UAH
Період уточнення:
08.12.2021 18:58 - 04.01.2022 00:00
Відповідь надана
Акт обстеження.
Номер:
bb41b7def29c485fa23af02b42ec8986
Дата опублікування:
23.12.2021 16:47
Опис:
У Тендерній документації зазначена вимога щодо надання Учасником останнього акту (актів) обстеження складських та виробничих приміщень, виданого територіальними органами Держпродспоживслужби, щодо відповідності приміщення санітарним та іншим вимогам, встановлених законодавством, щодо надання послуг з організації харчування виданий не пізніше 2021 року, при цьому не визначено форми, якій має відповідати вказаний акт.
Звертаємо вашу увагу, що на законодавчому рівні не встановлено форми акту, що вимагається, відповідно жодний з потенційних учасників, не зможе вірно виконати вашу вимогу.
З метою, недопущення обтяжень процедури оскарженнями щодо не правомірних вимог до Учасників, внесіть відповідні зміни до Тендерної документації.
Відповідь:
В ТД внесено зміни
Дата відповіді:
28.12.2021 12:27
Відповідь надана
Технічні умови.
Номер:
0257b11d1f8b48d78d63068f79085f02
Дата опублікування:
23.12.2021 16:13
Опис:
Шановний замовнику, вами у тендерній документації вимається надання учасником технічних умов на продукцію власного виробництва, при цьому , у додатку 2 зазначається, що Учасник має надати Технічні умови на виробництво готової продукції (перші та другі страви), яку пропонує до постачання учасник у випадках неможливості надання послуг за місцезнаходженням Замовника. Технічні умови повинні бути затверджені виробником, внесені до бази даних Технічних умов України, погоджені Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та повинні відповідати вимогам Замовника за технічним завданням щодо вимог до готової продукції (перші та другі страви). На підтвердження надати у тендерній пропозиції Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи. Внесіть, будь ласка, корективи до тендерної документації, та визначте які ж все ж технічні умови має надати Учасник? Та відповідно додайте зміни до тендерної документації.
Відповідь:
В ТД внесено зміни
Дата відповіді:
28.12.2021 12:27
Відповідь надана
виробничі потужності не на території об'єкта Замовника
Номер:
b8b846fe596d486481ce1e240bfc1163
Дата опублікування:
18.12.2021 21:22
Опис:
Додатком №2 Тендерної документації передбачено вимогу про надання довідки у довільній формі про наявність виробничої потужності або виробничих потужностей для виготовлення готових страв, які знаходяться не на території об’єкту Замовника в межах м. Рівного.
Технічним завданням закупівлі передбачено, що Послуги їдалень, а також приготування їжі будуть здійснюватися виключно в приміщеннях їдалень та харчоблоків навчальних закладів наведених у Додатку 4.
Я є суб'єктом господарювання, який орендує нежитлові приміщення (харчоблоки) в кількох різних школах м.Рівного згідно укладених договорів.
Чому не можна подавати інформацію про виробничі потужності, які знаходяться на території об'єкту Замовника? Адже у випадку здійснення ремонтних робіт, вимкнення електричної енергії в одній школі, приготування готових страв може відбуватись на територїі іншої та вподальшому транспортуватиметься за місцем потреби.
Така вимога Замовника може свідчити про те, що Замовник обмежує можливість брати участь в закупівлі тим суб'єктами господарювання, які мають виробничі потужності на території об'єктів Замовника і межах міста Рівного. Прошу внести зміни до Тендерної документації, шляхом виключення фрази "які знаходяться не на території об’єкту Замовника в межах м. Рівного".
Відповідь:
Шановний Учаснику, Ваші побажання будуть враховані при внесенні змін в ТД
Дата відповіді:
20.12.2021 19:13
Відповідь надана
Недоцільність вимог
Номер:
6d8fbeacb65047d389147eaab6822b16
Дата опублікування:
16.12.2021 16:16
Опис:
• 1. Відповідно до вимог тендерної документації, учасник подає у складі тендерної пропозиції рішення про державну реєстрацію потужності на транспортування (оригінал або копія) виданий на ім’я учасника торгів або власника автотранспорту, яким документально підтверджено користується учасник закупівлі або лист від уповноваженого органу, щодо державної реєстрації потужності на транспортування виданий на ім’я учасника торгів або власника автотранспорту, яким документально підтверджено користується учасник закупівлі.
Відповідно ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов'язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Оператор ринку – це суб'єкт господарювання, що провадить діяльність із метою чи без мети отримання прибутку, в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів/інших об'єктів санітарних заходів. Оскільки, договір про оренду автомобіля чи співпрацю може бути укладено з фізичною особою, яка має у власності автомобіль, недоцільно вимагати від учасника документи про реєстрацію потужності автомобіля на дану особу, оскільки відповідно до законодавства вона не зобов’язана реєструвати транспортний засіб бо не являється оператором ринку.
Також відповідно до ст. 25 вищезазначеного Закону передбачено, що не підлягає державній реєстрації як окрема потужність транспортний засіб, що використовується оператором ринку у зв’язку з експлуатацією іншої належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл. Транспортні засоби, що використовуються оператором ринку виключно для перевезення харчових продуктів, яке не пов’язане з експлуатацією належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл, підлягають кумулятивній державній реєстрації, для якої подається одна заява (незалежно від кількості відповідних транспортних засобів) та за результатами якої присвоюється один особистий реєстраційний номер. Оскільки предметом закупівлі є саме організація харчування учнів, основною потужністю учасника є потужність на якій здійснюється організація харчування, і доставка продуктів не є предметом закупівлі. Тому, враховуючи, що у учасника є зареєстровані потужності, які експлуатуються, а автомобіль це допоміжний транспорт для надання послуг за предметом закупівлі, просимо виключити з тендерної документації умову про надання рішення про реєстрацію потужності автомобіля учасника, або особи з якої укладено договір про право користування таким майном, оскільки дана вимога суперечить чинному законодавству.
2. Враховуючи вищенаведений пункт виникає питання вилучення з тендерної документації вимоги про надання акту про проходження державного контролю згідно наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України №447 від 08.08.2019 на транспортні засоби, видані на ім’я учасника, оскільки дані засоби не підлягають реєстрації як окрема потужність, інформація щодо чого вимагається даним актом.
3. Відповідно до тендерної документації, вимагається надати сертифікат на систему управління якістю продукції iso 9001:2015 та iso 22000:2019 зі звітами за результатами наглядового аудиту, повідомляємо, що дані сертифікати видаються зі звітом про діагностичний аудит, він же і є звітом, що можна отримати дані сертифікати, а наглядовий аудит це перевірка, яка робиться через рік після видачі сертифіката і одразу такий звіт отримати неможливо, тому просимо виключити із вимог для надання учасником дані звіти.
4. Відповідно до вимог тендерної документації учасник має надати у складі своєї тендерної пропозиції технічні умови на виробництво готової продукції (перші та другі страви) яку пропонує до постачання учасник у випадках неможливості надання послуг за місцезнаходженням замовника, погоджені відповідно до вимог чинного законодавства . Орієнтовне меню подається замовником у складі тендерної документації, також відповідно до постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Дозволяється використовувати меню, рекомендоване МОЗ, без погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби. Зважаючи на те, що орієнтовне меню було подане замовником і погоджене, учасник погоджується надавати послуги саме з таким меню, що відповідає нормам визначеним законодавством, і готуватиме такі ж погоджені страви у випадках, визначених документацією. Окремі технічні умови розробляються та затверджуються самими підприємствами ресторанного господарства. При цьому відповідно до частини 2 статті 16 Закону України «Про стандартизацію» стандарти, кодекси усталеної практики та технічні умови, прийняті підприємствами, установами та організаціями, застосовуються на добровільній основі. У зв’язку з викладеним, оскільки застосування технічних умов є добровільним, а самі технічні умови – об’єкт права власності, вважаємо вимогу щодо наявності в учасника власних технічних умов на страви ,які ним готуються, та висновку СЕС на технічні умови є дискримінаційною. Просимо вказану вимогу з тендерної документації вилучити як дискримінаційну, і просимо звернути Вашу увагу на недноразове оскарження даного питання в Антимонопольному комітеті України.
5. Просимо внести в проект договору істотні умови передбачені Законом України «Про публічні закупівлі» ч.5 ст 41.
Відповідь:
Шановний Учаснику, Ваші побажання будуть враховані при внесенні змін до ТД
Дата відповіді:
20.12.2021 19:12
Відповідь надана
уповноважена особа не читає питання
Номер:
a080c89837544645a3df688a06ced24e
Дата опублікування:
14.12.2021 11:36
Опис:
ТД Замовника містить вимогу про надання Копії чинного сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018), дійсний на дату подання тендерної пропозиції, виданий НА ВИРОБНИЧУ(І) ПОТУЖНІСТЬ (І) ГОТОВИХ СТРАВ.
Що таке "ВИРОБНИЧА(І) ПОТУЖНІСТЬ (І) ГОТОВИХ СТРАВ", сертифікат на яке вимагається в Тендерній документації?
Відповідь:
Шановний Учаснику в ТД внесено зміни
Дата відповіді:
15.12.2021 12:47
Відповідь надана
відповідь не надано
Номер:
95eb6d6e3ddc4b4e9cd0db6e21bf59e3
Дата опублікування:
14.12.2021 11:30
Опис:
ДСТУ ISO 22000:2007 "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюзі" був скасований 01.07.2021 року (https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0340774-19#Text), а СИСЬКОВА О.Л. включила вимогу про надання сертифікату та документ про проходження навчання працівниками по ISO 22000:2007, який був скасований.
Питання: Чому Тендерна документація містить вимогу надання сертифікату по ДСТУ ISO 22000:2007 "Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюзі", який був скасований 01.07.2021 року?
Відповідь:
Шановний Учаснику в ТД внесено зміни
Дата відповіді:
15.12.2021 12:47
Відповідь надана
доставка готових страв
Номер:
0e7f08a0492e4d39a519be2de7148f04
Дата опублікування:
14.12.2021 11:21
Опис:
Всім відомо, що планування відбувається відповідно до потреби. Поясніть, у зв'язку з чим в Управлінні освіти виконавчого комітету РМР виникла потреба саме у доставці готових страв, якщо кожен навчальний заклад має свої харчоблоки та закуплене раніше цим же Замовником кухонне обладнання?
Вказані рішення свідчать не неефективність роботи Замовника, адже те кухонне обладнання, на яке в минулому, 2020 році, було витрачено більше 3,5 млн. грн., не використовуватиметься, а за користування приміщеннями харчоблоків не буде сплачуватись орендна плата.
Відповідь:
Шановний Учаснику. Відповідно до Додатку 2 ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ Послуги їдалень, а також приготування їжі будуть здійснюватися виключно в приміщеннях їдалень та харчоблоків навчальних закладів наведених у Додатку 4, а в разі неможливості фактичного приготування страв (відключення електричної енергії та інше) послуги повинні надаватися шляхом видачі готових страв
Дата відповіді:
15.12.2021 12:57
Відповідь надана
ТД
Номер:
d4ed36cd2006423ab94d4f9a19f1d78d
Дата опублікування:
14.12.2021 08:56
Опис:
Ух-х-х-х-х і понеслось жваве обговорення. І більша частина все претензії до уповноваженої особи Сиськової О.Л. Ні в якому разі я її не захищаю, але якщо чесно то з ТД намудрили. Я не заздрю тому потенційному учанику який весь цей бред буде виконувати. Численні запитання свідчать що Учасників які відповідають всім вимогам ТД дуже мало, відповідно конкуренція буде невелика. Зрозуміло що уповноважена особа максимально хотіла дотриматись Примірної документації затвердженої Мінекономіки № 3702-06/56323-06. Але ж хоть деколи включайте здоровий глузд, не вимагайте в учасників те що взагалі непотрібне для нормального харчування дітей.
PS. Примірну документацію в мінекономіки разом з АМКУ готував явно якийсь студент першокурсник.
ЗУ "Про податок на додану вартість" давно вже не діє. З 2011 року давно всі знають що є ПКУ.
Відповідно до г пп.197.1.7 п.197.1 ст.197 р. ПКУ операції з надання послуг з харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах та громадян у закладах охорони здоров’я звільняються від оподаткування ПДВ, тому ціна послуги та очікувана вартість мають зазначатися без ПДВ.
Відповідь:
Шановний Учаснику. Дана закупівля оголошена без ПДВ
Дата відповіді:
14.12.2021 15:45
Відповідь надана
посвідчення про якість на готові страви
Номер:
1d0b0a0facef4fb3973aabe77dc4be33
Дата опублікування:
13.12.2021 23:22
Опис:
Відповідно до Додатку №2 Тендерної документації Замавника, затвердженої протоколом уповноваженої особи СИСЬКОВОЇ О., Учасник на відповідність вказаним технічним вимогам та зазначеного вище абзацу, повинен надати у складі пропозиції наступні документи:...посвідчення про якість на готові страви.
Що розуміє Замовник під поняттям "посвідчення про якість на готові страви"? Та відповідно до якого нормативно-правового документу уповноважена особа СИСЬКОВА О. включила вимогу про надання в послугах харчування цей неіснуючий "документ" до Тендерної документації? Просимо внести зміни до Тендерної документації, скасувавши відповідну незаконну вимогу.
Відповідь:
ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ на закупівлю Послуги гарячого харчування ДК 021:2015 - 55510000-8 – Послуги їдалень, передбачено, що Послуги їдалень або приготування їжі будуть здійснюватися виключно в приміщенні їдальні та харчоблоку за адресою установи, а в разі неможливості фактичного приготування страв (відключення електричної енергії та інше) послуги повинні надаватися шляхом видачі готових страв (перші та другі страви). Посвідчення про якість на готові стравиповинні бути надані саме на готові страви, які пропонуються учасником процедури закупівлі в якості заміни в разі неможливості фактичного приготування страв (відключення електричної енергії та інше).
Дата відповіді:
14.12.2021 14:32
Відповідь надана
технічні умови на страви
Номер:
2b12c88f349e455791575db4273108d3
Дата опублікування:
13.12.2021 23:07
Опис:
Відповідно до вимог ТД, "Учасник на відповідність вказаним технічним вимогам та зазначеного вище абзацу, повинен надати у складі пропозиції наступні документи: ...Технічні умови на виробництво готової продукції (перші та другі страви), яку пропонує до постачання учасник у випадках неможливості надання послуг за місцезнаходженням Замовника. Технічні умови повинні бути затверджені виробником, внесені до бази даних Технічних умов України, погоджені Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та повинні відповідати вимогам Замовника за технічним завданням щодо вимог до готової продукції (перші та другі страви). На підтвердження надати у тендерній пропозиції Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи..."
Організація харчування в школах регулюється постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” та іншими НПА.
Порядком передбачено, що приготування готових страв для їх споживання здійснюється з дотриманням послідовності та поточності технологічного процесу, рецептури, а також відповідно до вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів та норм харчування.
Зазначеними нормативними актами не передбачено, що приготування перших і других страв має здійснюватися виключно відповідно до технічних умов. Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 1 Закону України «Про стандартизацію» технічні умови - нормативний документ, що встановлює технічні вимоги, яким повинна відповідати продукція, процес або послуга, та визначає процедури, за допомогою яких може бути встановлено, чи дотримані такі вимоги.
В Україні відсутні технічні умови приготування окремих страв. Окремі технічні умови розробляються та затверджуються самими підприємствами ресторанного господарства.
При цьому відповідно до частини 2 статті 16 Закону України «Про стандартизацію» стандарти, кодекси усталеної практики та технічні умови, прийняті підприємствами, установами та організаціями, застосовуються на добровільній основі.
У зв’язку з викладеним, оскільки застосування технічних умов є добровільним, а самі технічні умови – об’єкт права власності, вважаємо вимогу щодо наявності в учасника власних технічних умов на страви ,які ним готуються, та висновку СЕС на технічні умови є дискримінаційною. Просимо вказану вимогу з тендерної документації вилучити як дискримінаційну, а натомість пропонуємо запитувати в учасника довідку про рецептурні збірники, що використовуються учасником для приготування їжі.
Відповідь:
ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ на закупівлю Послуги гарячого харчування ДК 021:2015 - 55510000-8 – Послуги їдалень, передбачено, що Послуги їдалень або приготування їжі будуть здійснюватися виключно в приміщенні їдальні та харчоблоку за адресою установи, а в разі неможливості фактичного приготування страв (відключення електричної енергії та інше) послуги повинні надаватися шляхом видачі готових страв (перші та другі страви), індивідуально запакованих з використанням термостатної плівки та/або спеціалізованих одноразових контейнерів таким чином, щоб уникнути псування, пошкодження готових страв, потрапляння пилу, бруду та іншого втручання під час їх транспортування до місця надання послуг. Індивідуально запаковані готові страви повинні мати відповідні документи, які підтверджують якість зазначеної продукції та її відповідність ТУ виробника. Враховуючи вимоги «Технічні умови на виробництво готової продукції" повинні бути надані саме на готові страви, які пропонуються учасником процедури закупівлі в якості заміни в разі неможливості фактичного приготування страв (відключення електричної енергії та інше).
Дата відповіді:
14.12.2021 14:27