-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Масло вершкове з умістом жиру не менше 72,5 мас. % та не більше ніж 85 мас. % фасоване
Завершена
1 277 050.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 6 385.25 UAH
мін. крок: 0.5% або 6 385.25 UAH
Період уточнення:
01.12.2021 23:18 - 07.12.2021 00:00
Відповідь надана
Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
Номер:
8fb19c979f0549d69849f4fc2e6f9080
Дата опублікування:
03.12.2021 14:58
Опис:
Доброго дня.
У тендерній документації у розділі "Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі" Ви пишете "Графік поставки: масло вершкове з вмістом жиру не менше ніж 72,5 мас. % та не більше ніж 85 мас. % - 1 раз на тиждень з 6-00 до 12-00 У період з 01.07.2020 до 31.08.2020 - щопонеділка з 6-00 до 7-00 (або 7-30). у день виготовлення.", тому виробництво має знаходитися в Харкові або в Харківській області, тому це дискримінує учасників, у яких виробництво знаходиться в інших регіонах України, які виробляють масло відповідно до ДСТУ і відповідає технічним і якісним характеристикам заявлених Вами. Що в свою чергу звужує коло можливих учасників у тендері та отриманні Вами найнижчої ціни. Виходячи з вищесказаного звертаємось до Вас з метою внесення змін до тендерної документації, а саме виключення пункту "У період з 01.07.2020 до 31.08.2020 - щопонеділка з 6-00 до 7-00 (або 7-30). У період з 01.07 .2020 по 31.08.2020 масло вершкове повинне поставлятися в день виготовлення."
Відповідь:
Доброго дня! Ваше питання було ретельно розглянуто Замовником та прийнято рішення, щодо якого повідомляємо про наступне. Згідно вимоги пункту 29 частини першої статті 1 Закону «Про публічні документи», тендерна документація розробляється та затверджується замовником і повинна містити перелік складових, визначених частиною другою статті 22 Закону, зокрема інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі та технічні специфікації до предмета закупівлі повинні визначатися замовником з урахуванням вимог, визначених ч.4 статті 5 Закону. Відповідно до ст. 23 технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики. Характеристики товарів, робіт або послуг можуть містити опис конкретного технологічного процесу або технології виробництва чи порядку постачання товару (товарів), виконання необхідних робіт, надання послуги (послуг). У разі, якщо опис скласти неможливо або якщо доцільніше зазначити такі показники; посилання на стандартні характеристики, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язану з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними або національними стандартами, нормами та правилами. Технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент". Таким чином, замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі виходячи зі специфіки предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства в цілому. Отже, замовником здійснюється закупівля масла вершкового для закладів дошкільної освіти району, у зв’язку з чим основною технічною вимогою для предмету закупівлі є його відповідність показникам якості та безпеки. Враховуючи що літній період з 01.07.2022 по 31.08.2022 є періодом оздоровлення дітей в закладах дошкільної освіти, замовник вимагає від учасників підтвердження можливості постачати масло вершкове, яке є швидкопсувним продуктом харчування, саме в день виготовлення. Виходячи з наведеного, вимушені відмовити у задоволенні Вашої вимоги.
Дата відповіді:
06.12.2021 13:07