• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Соки

Завершена

180 840.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 905.00 UAH
Період уточнення: 15.11.2021 15:16 - 19.11.2021 00:00
Відповідь надана

Уточнення, щодо вимог ТД

Номер: 5adc1a971d3b4f62ada597680f5eea92
Дата опублікування: 15.11.2021 18:04
Опис: Доброго дня! Надайте будь ласка роз’яснення: 1. Згідно вимог ТД Дод. 1 п.1 п. п. 3 потрібно надати документ про результати санітарно-епідеміологічного обстеження виробничих/складських приміщень Учасника, які будуть використовуватись у виробництві/зберіганні предмету закупівлі, складений Держпродспоживслужбою за формою № 315/о не раніше другого півріччя 2021 р. Документ має підтверджувати дотримання санітарного законодавства на обстеженому об’єкті. Наказ Міністерства охорони здоров’я України №614 від 13.12.2004 року Про затвердження порядку складання та вимоги до сан. гігієнічних характеристик умов праці , який зареєстровано в Міністерстві юстиції України за № 260/10540 від 23.02.2005 року, в якому відповідно п. 1.5, вказаного порядку, підставою для складання санітарно гігієнічної характеристики є акт санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта за формою № 315/о, затвердженою наказом МОЗ України від 11.07.2000 року №160 « Про затвердження форм облікової статистичної документації, що використовується в санітарно-епідеміологічних закладах». Згідно Наказу № 1461 від 27.06.2019 року Міністерства охорони здоров’я «Про визначення таким, що втратив чинність згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 13.12.2004 року № 614» зареєстрованого Міністерством юстиції України 16.07.2019 за № 788/33759, визнано Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 13.12.2004 року № 614 ТАКИМ, ЩО ВТРАТИВ ЧИННІСТЬ ВІД 09.08.2019 РОКУ. Натомість повідомляємо, що отримання зазначеного акту визначається в Постанові Кабміну від 2 березня 2016 р. № 285 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» та є обов’язковим для медичних закладів, які не можуть бути Учасниками даної закупівлі так як їх сфера діяльності не розповсюджується на сферу торгівлі продуктами харчування. Згідно Вище вказаного наполягаємо виключити дану вимогу з тендерної документації, так як вимога Замовника надати у складі тендерної пропозиції Акт санітарно-епідеміологічного обстеження виробничих/складських приміщень Учасника є не правомірною та такою, що порушує ч. 4, ст. 5 Закону України « Про публічні закупівлі».
Відповідь: Акт санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта складається за формою № 315/о, затвердженою діючим наказом МОЗ України від 11.07.2000 року №160 «Про затвердження форм облікової статистичної документації, що використовується в санітарно-епідеміологічних закладах». Санітарно-епідеміологічне обстеження об’єкта виробництва/зберігання продуктів харчування, що є предметом закупівлі вимагається з метою встановити дотримання учасником/виробником санітарно-гігієнічних правил при поводженні з продуктами харчування. Посилання на ліцензійні вимоги медичної практики у даному випадку недоречні, оскільки санітарно-епідеміологічне обстеження може проводитись на будь-якому об’єкті, а не тільки у суб’єктах господарювання, що планують проводити медичну практику. Законодавство не забороняє будь-якому виробнику/зберігачу харчової продукції пройти санітарно-епідеміологічне обстеження та отримати відповідний акт. Тому порушення ч.4 ст.5 Закону України «Про публічні закупівлі» відсутнє.
Дата відповіді: 16.11.2021 13:29