-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Яловичина тушкована в металевих банках вищого сорту
Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції: Усі документи пропозиції, що підготовлені безпосередньо учасником-резидентом, повинні бути складені українською мовою. Детальна інформація зазначена в пункті 7 Розділу 1 тендерної документації
Завершена
1 983 204.21
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 9 916.02 UAH
мін. крок: 0.5% або 9 916.02 UAH
Період уточнення:
11.11.2021 15:54 - 17.11.2021 00:00
Відповідь надана
кваліфікаційні критерії
Номер:
baf88790b1db4ca59687fb7332ce2fa5
Дата опублікування:
16.11.2021 16:57
Опис:
Шановний Замовник!
Доводимо до Вашого відома, що відповідно до частини першої статті 48 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператори ринку дотримуються таких вимог щодо гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами: 1) на потужності допускається персонал, який не має протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами та пройшов у цього оператора ринку навчання з питань гігієни персоналу, що підтверджено відповідними записами цього оператора ринку; 2) персонал потужностей періодично проходить навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів у цього оператора ринку. Періодичність такого навчання встановлюється самим оператором ринку.
Тобто діючим законодавством не передбачено проходження гігієнічного навчання в Державних або комунальних установах МОЗ України, а тим більше із занесенням вищезазначеної інформації в медичну книжку, в якій не передбачено окремих полів для занесення такої інформації.
Відповідно до ст. 21 Закону України „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” та ст. 48 Закону України „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” гігієнічне навчання працівники проходять у оператора ринку. Гігієнічне навчання може проводитись працівником самого оператора ринку - відповідальною особою. Періодичність проведення гігієнічного навчання законодавством не визначена. Сам керівник визначає через який певний період працівники будуть підвищувати свої знання, кваліфікаційну підготовку з питань санітарної гігієни (ст. 48 ЗУ „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”). Вимога п.3 Додатку №3 до тендерної документації щодо надання "документів, що підтверджують проходження гігієнічного навчання в 2021 році в Державних або комунальних установах МОЗ України на осіб (відмітка про проходження гігієнічного навчання має бути у медичній книжці)" - є дискримінацінйою та неправомірною, що звужує коло потенційних учасників закупівлі. Просимо внести зміни до тендерної документації.
Відповідь:
Шановний учаснику!
Відповідно до Розділу ІІІ. Інструкція з підготовки тендерної пропозиції пункту 1 Зміст і спосіб подання тендерної пропозиції підпункту 1.10. Документи, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, не подаються ними у складі тендерної пропозиції. Відсутність документів, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, у складі тендерної пропозиції, не може бути підставою для її відхилення замовником.
Відповідно до Розділ ІІІ. Інструкція з підготовки тендерної пропозиції пункту 1 Зміст і спосіб подання тендерної пропозиції підпункту 1.13. У разі якщо учасник або переможець не повинен складати або відповідно до норм чинного законодавства (у разі подання тендерної пропозиції учасником-нерезидентом / переможцем-нерезидентом відповідно до норм законодавства країни реєстрації) не зобов’язаний складати якийсь зі вказаних в положеннях тендерної документації документ, то він надає лист-роз’яснення в довільній формі в якому зазначає законодавчі підстави ненадання відповідних документів або копію роз`яснення/нь державних органів.
Відповідно до статті 48 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" Вимоги до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами 1. Оператори ринку дотримуються таких вимог щодо гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами: 1) на потужності допускається персонал, який не має протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами та пройшов у цього оператора ринку навчання з питань гігієни персоналу, що підтверджено відповідними записами цього оператора ринку; 2) персонал потужностей періодично проходить навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів у цього оператора ринку. Періодичність такого навчання встановлюється самим оператором ринку.
Отже, чинним законодавством передбачено проходження персоналу навчання щодо гігієнічних вимог, та немає жодних обмежень щодо закладів чи установ у яких дане навчання повинно здійснюватися, а тому Замовник має право вимагати підтверджуючі документи .
Також повідомляємо, що у разі. якщо Учасник, який має намір прийняти участь у даній закупівлі, може надати змістовне пояснення, щодо не надання того чи іншого документа, та Замовником буде прийнято до уваги.
З повагою замовник!
Дата відповіді:
17.11.2021 14:08