• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

Молоко коров’яче питне пастеризоване жирністю не менше 2,6%, сметана не менше 21% жирністю.

Торги не відбулися

544 042.20 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 720.21 UAH
Період уточнення: 09.11.2021 09:41 - 15.11.2021 00:00
Відповідь надана

термін придатності сметани

Номер: 341a371d5b654d85a00b1ba93e42ae91
Дата опублікування: 11.11.2021 11:25
Опис: Згідно тендерної документації строк придатності на сметану 10 діб , звертаємося до Вас з проханням, розширити межі строків придатності на вищевказаний товар до 18 доби включно , адже згідно ДСТУ/технічних умов на ці продукти а саме сказано про строки придатності при температурі від 0 до +6 градусів, в розділі 10, підпункт 10.2.3 : Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устатковання. умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності». Вказані вам строки придатності дискримінують постачальників з продукцією які виробляють якісний товар за ДСТУ але цей продукт має більший строк придатності (не порушуючи технології виробництва).
Відповідь: Шановний Учасник, вимоги до предмету закупі Молоко коров’яче питне пастеризоване жирністю не менше 2,6%, сметана не менше 21% жирністю, прописані відповідно до ст. 23 Закону України «Про публічні закупівлі»: «Технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних (для Замовника) характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики». Тому Замовник залишає за собою право вимагати від Учасників: на сметану не менше 21 % жирності, строком придатності - не більше 10 діб, так як: 1. Згідно із вимогами до предмету закупівлі Додатку 4 «ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ ТА КІЛЬКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ» Тендерної документації: «Якісні та екологічні характеристики запропонованого товару повинні бути підтверджені відповідно до вимог ДСТУ або ТУ «Сметана ТУ» чинні на території на Україні», що ніяким чином не дискримінує Учасників; 2. Згідно із вимогами Додатку 4 «ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ ТА КІЛЬКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ» Тендерної документації поставка товару – здійснюється згідно замовлення (три рази в тиждень (понеділок, середа, пятниця). В складі пропозиції Учасник письмово гарантує, що термін придатності продукції на момент поставки буде складати не менше 90% від установлених відповідною документацією для кожного окремого виду товару Виходячи з вищезазначеного чим коротший термін зберігання сметани, тим більша вірогідність, що її виготовлено з якісної натуральної сировини. У даному випаду закупівля стосується харчування своїх підопічних – людей похилого віку, хворих, недієздатних людей, для яких безпечне натуральне харчування є одною з важливіших складових існування в умовах обмеженого пересування та специфіки їх захворювань, в якому заборонені консерванти та інші шкідливі складники, тому Замовник не вважає за потрібне та доцільне збільшувати термін придатності. Також, зазначаємо, що встановлення строку придатності молочної продукції виробником (залежно від якості сировини, рівня технології виробництва, характеристик обладнання, умов фасування та властивостей пакувальних матеріалів) за умови відповідності продукції вимогам діючого ДСТУ та погодження цих строків з центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я, стосується не сметани (як ви зазначили в своєму запитанні), а такого продукту як молоко питне, оскільки це прописано лише в ДСТУ 2661:2010 « Молоко коров’яче питне ЗТУ», пункт 10.2, підпункт 10.2.3. Дискримінацією вважається: посилання замовником на конкретну торгівельну марку чи фірму, патент, конструкцію, або тип предмету закупівлі, джерело його походження, або виробника.
Дата відповіді: 13.11.2021 10:02
Відповідь надана

жирність продукції

Номер: 377bd441820f4753869e47db51521958
Дата опублікування: 11.11.2021 10:34
Опис: Згідно загальних вимог до організації харчування в державних закладах України, сметана має бути від 15% жирності, у Вашому випадку стоїть вимога від 21% жирності, такою вимогою ви значно скорочуєте участь виробників, взагалі пахне дискримінацією, та наштовхує на думку про те що тендерні умови прописані під когось. Прошу змінити технічні вимоги сметані.
Відповідь: Шановний Учасник, вимоги до предмету закупі Молоко коров’яче питне пастеризоване жирністю не менше 2,6%, сметана не менше 21% жирністю, прописані відповідно до ст. 23 Закону України «Про публічні закупівлі»: «Технічна специфікація повинна містити опис усіх необхідних (для Замовника) характеристик товарів, робіт або послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні, функціональні та якісні характеристики». Тому Замовник залишає за собою право вимагати від Учасників: на сметану не менше 21 % жирності, строком придатності - не більше 10 діб, так як: 1. Згідно із вимогами до предмету закупівлі Додатку 4 «ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ ТА КІЛЬКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ» Тендерної документації: «Якісні та екологічні характеристики запропонованого товару повинні бути підтверджені відповідно до вимог ДСТУ або ТУ «Сметана ТУ» чинні на території на Україні», що ніяким чином не дискримінує Учасників; 2. Згідно із вимогами Додатку 4 «ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ ТА КІЛЬКІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ» Тендерної документації поставка товару – здійснюється згідно замовлення (три рази в тиждень (понеділок, середа, пятниця). В складі пропозиції Учасник письмово гарантує, що термін придатності продукції на момент поставки буде складати не менше 90% від установлених відповідною документацією для кожного окремого виду товару Виходячи з вищезазначеного чим коротший термін зберігання сметани, тим більша вірогідність, що її виготовлено з якісної натуральної сировини. У даному випаду закупівля стосується харчування своїх підопічних – людей похилого віку, хворих, недієздатних людей, для яких безпечне натуральне харчування є одною з важливіших складових існування в умовах обмеженого пересування та специфіки їх захворювань, в якому заборонені консерванти та інші шкідливі складники, тому Замовник не вважає за потрібне та доцільне збільшувати термін придатності. Також, зазначаємо, що встановлення строку придатності молочної продукції виробником (залежно від якості сировини, рівня технології виробництва, характеристик обладнання, умов фасування та властивостей пакувальних матеріалів) за умови відповідності продукції вимогам діючого ДСТУ та погодження цих строків з центральним органом виконавчої влади з питань охорони здоров’я, стосується не сметани (як ви зазначили в своєму запитанні), а такого продукту як молоко питне, оскільки це прописано лише в ДСТУ 2661:2010 « Молоко коров’яче питне ЗТУ», пункт 10.2, підпункт 10.2.3
Дата відповіді: 13.11.2021 09:51