• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Код ДК 021:2015-15530000-2 – Вершкове масло (Масло солодковершкове не менше 72,5 % жирності, фас. 0,2 кг)

Завершена

26 400.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 132.00 UAH
Період уточнення: 01.11.2021 16:51 - 09.11.2021 17:00
Відповідь надана

Щодо внесення змін в умови ТД

Номер: 64a7d886dd4b4bd7b434bf77320fd0ba
Дата опублікування: 03.11.2021 21:22
Опис: Шановний замовнику .Добрий день . 1) В ТД Додатку № 1 Вами було допущено дискримінаційну вимогу , щодо закупівлі масла солодковершкового з відсотком жирності не менше 73% згідно з ДСТУ 4399:2005, хоча у вищезазначеному ДСТУ жирність повинна бути не менше 72.5 %. Витяг з ДСТУ додається : "З ТЕРМІНИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТЬ Нижче подано терміни, вжиті у цьому стандарті: масло (з коров’ячого молока) Харчовий жировий продукт, що його виробляють тільки з коров’ячого молока та (або) продуктів його_переробляння, з рівномірно розподіленою в жировому середовищі вологою і сухими знежиреними речовинами г вершкове масло Масло, що його виробляють з вершків та (або) продуктів переробляння молока, яке має специфічний притаманний йому смак, запах та пластичну консистенцію за температури (12 ± 2) °С, з вмістом молочного жиру не меншим ніж 61,5 %, що становить однорідну емульсію типу «вода в жирі» солодковершкове масло Вид вершковото масла, що його виробляють з пастеризованих наггуральних вершків кисловершкове масло Вид вершкового масла, що його виробляють з пастеризованих вершків, сквашених чистими культурами молочнокислих бактерій солоне вершкове масло Вид вершкового масла, що його виробляють з додаванням кухонної солі топлене масло: молочний жир Група масла з масовою часткою жиру не меншою ніж 99,0 % (99,8 %), отримане з вершкового масла, під сирного масла, маспа-сирцю або вершків видаленням практично всієї вологи тз інших, окрім жиру, твердих речовин вершкове масло екстра Група вершкового масла з масовою часткою жиру аід 80,0 % до 85,0 % вершкове масло селянське Група вершкового масла з масовою часткою жиру від 72,5 % до 79,9 %- вершкове масло бутербродне Група вершкового масла з-масовою часткою жиру від 61,5 % до 72,4 %. КЛАСИФІКАЦІЯ Масло, залежно від масової частки жиру, поділяють на групи: вершкове масло екстра; вершкове масло селянське; вершкове масло бутербродне; топлене масло (молочний жир). Вершкове масло, залежно від технологічних особливостей та органолептичних показників, поділяють на види; солодковершкове та солоне солодковершкове; кисповершкове та солоне кисловершкове."Тим самим , Ви обмежуєте коло учасників, адже учасники або виробники можуть подавати пропозиції лише на масло жирністю не менше 73%, що сепречить вимогам ДСТУ ,на відповідність якому Ви вимагаєте. Просимо Вас внести зміни в текст предмета закупівлі та виправити жирність з 73% на 72.5 % відповідно до умов ДСТУ 4399:2005. 2) У вимогах до предмету закупівлі в п. 7 Ви вимагаєте від учасника надати копії документів із зазначенням всіх показників ??? стосовно відповідності товару критеріям документації торгів. Яким критеріям документації торгів повинен надати учасник , крім вимоги , що " товар не повинен містити ГМО" ? Відповідно до яких документів учасник повинен надати підтвердження - ДСТУ , СанПін, Регламенту....? Прошу надати посилання на чинне законодавство. 3 )в п. 7 зазначена дискримінаційна вимога ,щодо надання учасником листа з описом конкретної торгівельної назви запропонованого масла,що неодноразово було підтверджено Рішенням АМКУ . Прошу виключити дану вимогу з ТД.Крім того, прошу видалити з тексту вимогу надати лист на відповідність товару стандартам ТУ, оскільки Ви вимагаєте відповідність ДСТУ. 4) Прошу включити у вимоги до учасників процедури закупівлі надати в складі тендерної пропозиції скан копію оригіналу, або копії експертного висновку на відсутність у солодковершковому маслі рослинних жирів та пальмової олії з метою не допущення до постачання фальсифікованої та небезпечної продукції до Вашого закладу відповідно до вимог ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів " від 23.12.1997 р. № 771/97-ВР. 5) в п. 10.4 Проекту договору зазначається , що "збільшення ціни за одиницю товару до 10 % можливе пропорційно збільшенню ціни такого товару у разі коливання ціни такого товару на ринку" Відповідно до яких довідок і якого уповноваженого органу прослідковується зміна - коливання ціни на момент проведення процедури закупівлі та на момент закінчення обмеження на підняття цін на 10%? Прошу надати посилання на чинне законодавство України та доповнити договір про закупівлю ,указавши - згідно довідок якого органу здійснюється моніторинг коливання цін на продукцію , що є предметом закупівлі. Дякую.
Відповідь: Шановний учасник. Зміни будуть внесені в ТД згідно чинного Законодавства.
Дата відповіді: 04.11.2021 15:19