-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
мясо
Торги не відбулися
3 928 800.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 39 300.00 UAH
мін. крок: 1% або 39 300.00 UAH
Період уточнення:
12.09.2017 10:54 - 18.09.2017 16:00
Відповідь надана
Повторно, про вимоги до якості пропонованого товару
Номер:
42c3a608be7f40dc84e99cfdb8734360
Дата опублікування:
13.09.2017 15:33
Опис:
Відповідно до ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (ЗІ ЗМІНАМИ) висновки державної санітарно-епідемічної експертизи на продукти харчування скасовані.
В той же час Замовник, через два роки після скасування такої експертизи, вимагає такі висновки!!!
Своїми діями Замовник обмежує конкуренцію, шляхом наповнення тендерної документації документами, які не видаються та не діють.
Повторно просимо Вас виключити вимоги до документів, надання яких Замовник не може аргументувати.
Принагідно повідомляємо на тому, що Замовник може вимагати Протоколи випробувань продуктів харчування.
Відповідь:
Відповідно до п. 4.4. Наказу від 17.04.2006 N 298/227 Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 р. за N 523/12397 "Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах" { Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту N 202/165 ( z0440-13 ) від 26.02.2013 }
4.4. Продукти харчування та продовольча сировина приймаються
комірником (завгоспом), кухарем дошкільного навчального закладу
або особою, яка визначена наказом керівника, відповідальною за
приймання продуктів, із залученням медпрацівника (склад комісії з
бракеражу продуктів харчування і продовольчої сировини
затверджується керівником закладу). Оцінка якості продуктів
харчування і продовольчої сировини проводиться за зовнішнім
виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією. Вони повинні
прийматися лише за наявності супровідних документів, що
підтверджують їх походження, безпечність і якість, повинні
відповідати вимогам державних стандартів та мати позитивний
висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи.
Документи повинні засвідчувати безпечність і якість продуктів -
ґатунок, категорію, дату виготовлення на підприємстві, термін
реалізації, умови зберігання (для продуктів, що швидко псуються,
термін реалізації і час виготовлення позначаються у годинах).
Терміни реалізації визначаються підприємством-виробником або
підприємством-постачальником (дрібнооптова база, торговельна
організація, спонсор, що надав гуманітарну допомогу тощо). Перелік
постачальників продуктів харчування та продовольчої сировини
визначається рішенням тендерних комітетів (комісій) або на
підставі укладених договорів за погодженням з територіальною
установою санітарно-епідеміологічної служби. Закупівлю або
придбання продуктів харчування (овочів, фруктів, молочних
продуктів, м'яса, меду тощо) з індивідуальних або фермерських
господарств, фірм, кооперативів, садових товариств проводять за
погодженням із територіальною санітарно-епідеміологічною станцією.
Та відповідно до п. 15 Наказу від 01.06.2005 N 242/329 Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 р. за N 661/10941 "Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах " 15. Продукти харчування та продовольча сировина повинні
надходити до навчальних та оздоровчих закладів разом із
супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість
(накладні, сертифікати відповідності, висновки
санітарно-епідеміологічної експертизи тощо).
Дата відповіді:
14.09.2017 14:42
Відповідь надана
вимоги
Номер:
30fe6e0a86274a219360bfbf818d6a7b
Дата опублікування:
13.09.2017 14:47
Опис:
Беручі до уваги надану Замовником відповідь з посиланням на невідому назву Закону, просимо конкретизувати, який документ необхідно надати: декларація виробника або декларація про відповідність?
Відповідь:
В додатку 3 в п.4.7. зазначено, які документи ви можете надавати. (п.4.7 Копії документів, що засвідчують якість та безпеку запропонованого товару, наявність яких передбачена чинним законодавством (сертифікати відповідності, висновки санітарно-епідеміологічної експертизи (СЕС) та декларації про відповідність продукції вимогам технічних регламентів))
Дата відповіді:
13.09.2017 15:44
Відповідь надана
предмет закупівлі
Номер:
979fc1bdd20246ebbdc34e5bce4f9a23
Дата опублікування:
13.09.2017 14:12
Опис:
Просимо уточнити предмет закупівлі, а саме:
М'ясо свинини, якщо свининою харчувати дітей, це повинно бути не жирна частина свинини, така як тазостегнова або лопаточна частина туш без кістки.
М'ясо яловичини, в даному випадку має місце значна цінова різниця між різними частинами м'яса, а саме: різниця між односортовою яловичиною та тазостегнової частини.
Враховуючи викладене, просимо конкретизувати предмет закупівлі в частині конкретної назви товару та його технічних характеристик, хоча б якому ДСТУ або ГСТУ або ГОСТ такий товар повинен відповідати.
Дякуємо.
Відповідь:
Свинина повинна бути задньостегнова, лопаточна частини без кістки. Повинна бути від свині м’ясної породи І категорії.
Яловичина охолоджена задньостегнова, лопаточна частини без кістки. Не допускається до постачання м'ясо биків та старих корів.
Дата відповіді:
14.09.2017 14:48
Відповідь надана
щодо вимог
Номер:
91ee2e6ee3a947478e30883391d5bae1
Дата опублікування:
13.09.2017 13:40
Опис:
Яким нормативно-правовим актом України передбачено видача декларації про відповідність продукції вимогам технічних регламентів?
В разі відсутності таких нормативно-правових актів просимо виключити таку вимогу.
Відповідь:
Відповідно до частини другої статті 20 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» (далі – Закон) введення в обіг об’єктів санітарних заходів виробником та/або продавцем (постачальником) слід розуміти як декларацію про безпечність цього об’єкта та його відповідність вимогам цього Закону та іншим обов’язковим вимогам, встановленим відповідними технічними регламентами.
Згідно з пунктом 5 частини шостої статті 20 Закону особи, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів, повинні надавати декларацію виробника.
Дата відповіді:
13.09.2017 14:43
Відповідь надана
про акти обстежень
Номер:
2490a346603a4c939241e02885e8e99a
Дата опублікування:
13.09.2017 13:37
Опис:
У додатку 3 до ТД встановлено надання учасником Акт обстеження транспортних засобів, якими буде здійснюватися поставка товару.
Питання: який орган повинен провести обстеження автотрпнспорту?
Відповідь:
Держпродспоживслужба
Дата відповіді:
13.09.2017 15:41
Відповідь надана
щодо вимог ТД
Номер:
57438ecf3f5a44e381c57ab783032f57
Дата опублікування:
13.09.2017 13:32
Опис:
м'ясо на території України не сертифікується, просимо надати пояснення яким чином надати такий документ!
висновки ДСЕЕ з 20.09.2016 не видаються, просимо надати пояснення щодо такої вимоги в ТД!
Відповідь:
1. сертифікат якості на м'ясо свине та ялове, що пропонується до поставки. Якщо товар не підлягає сертифікації, надається копія довідки про те, що дана продукція не підлягає обов’язковій сертифікації в Україні
2. висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи про відповідність мяса, що пропонується до поставки, вимогам діючого санітарного законодавства України
Дата відповіді:
13.09.2017 15:18