• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

М'ясо

Торги не відбулися

608 390.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 3 041.95 UAH
Період уточнення: 04.09.2017 12:15 - 09.09.2017 13:00
Відповідь надана

Державні стандарти технічних умов на яловичину

Номер: c20ec960167e4169a7330b689284e85e
Дата опублікування: 08.09.2017 08:51
Опис: В додатку №4 до ТД в технічних вимогах зазначені ДСТУ, ГОСТи та ГСТУ. В описі до мяса яловичини вказується, що воно має бути І категорії на кістці. Дана продукція харчування належить лише до ДСТУ 6030:2008. Просимо надати пояснення щодо решти стандартів технічних умов. Яке мясо яловичини насправді пропонувати Замовнику у відповідності до яких ДСТУ, ГОСТ чи ГСТУ? ,
Відповідь: ДСТУ — Державні стандарти України, розроблені відповідно до чинного законодавства України. Законодавство України встановлює безліч різних ГОСТів, ДСТУ, ТУ, технічних регламентів та інших нормативів, що встановлюють вимоги до якості товарів і послуг, процесів і способів їх виробництва. Виходячи з положень Закону «Про стандартизацію», стандарти є нормативними документами, що встановлюють правила, загальні принципи і характеристики, які стосуються діяльності чи її результатів. Вони можуть містити вимоги до термінології, позначення, пакування, маркування та / або етикетці, які застосовуються до певної продукції, процесу чи послуги. Відповідно до чинного Декрету КМУ «Про стандартизацію і сертифікацію», що має силу закону, і державні, і галузеві стандарти можуть містити як обов'язкові, так і рекомендовані вимоги. Таким чином, виробники і постачальники, в тому числі імпортери, товарів можуть відступати лише від тих вимог ГОСТів і ДСТУ, які не є обов'язковими в силу вимог закону, технічного регламенту та / або договору, і на які вони при цьому не посилаються ні при маркуванні продукції, ні при складанні декларації відповідності. ГОСТ 7595-79 1. Цей стандарт встановлює порядок оброблення яловичини І та ІІ категорій на окремі сортові відруби. 2. Напівтуші і четвертини яловичини обробляють відповідно до вимог цього стандарту з дотриманням санітарних правил, затверджених в установленому порядку. ГОСТ 3739-89 Цей стандарт поширюється на фасоване м'ясо, призначене для реалізації в торговельній мережі. Даний стандарт регулює вимоги до: характеристики, сировини, маркування, пакування; приймання, транспортування та зберігання продукції. ГСТУ 46.019-2002 Даний стандарт регулює загальні технічні умови. Таким чином, перераховані вище стандарти ніяк не спростовують і не скасовують вимогу Додатка №4 до ТД щодо якості м'яса, а саме: що воно повинно бути І категорії на кістці.
Дата відповіді: 08.09.2017 13:42