-
Закупівля без використання електронної системи
-
КЕП
-
Без аукціону
Сир кисломолочний не менше 9 % жирності
Обгрунтування: Роз’ясненням викладеним у листі Мінекономіки № 3304-04/54160-06 від 03.09.2020 у розділі «Щодо внесення змін до річного плану та закупівель, які замовник об’єктивно не міг передбачити» зазначено, що виходячи зі змісту частини першої статті 3 Закону сфера застосування Закону визначається очікуваною вартістю предмету закупівлі та категорією замовника. При цьому відповідно до пункту 22 частини першої статті 1 Закону предмет закупівлі –товари, роботи чи послуги, що закуповуються замовником у межах єдиної процедури закупівлі або в межах проведення спрощеної закупівлі, щодо яких учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції/пропозиції або пропозиції на переговорах (у разі застосування переговорної процедури закупівлі). Отже, замовники вносять інформацію про закупівлі до річного плану, обираючи при цьому за кожним предметом закупівлі один з видів закупівлі, визначений пунктом 5 частини другої статті 4 Закону, керуючись відповідними вартісними межам, та враховуючи при цьому категорію такого замовника. Разом з тим частиною першою статті 4 Закону передбачена можливість внесення змін до річного плану закупівель. При цьому форма внесення змін до річного плану закупівель (зміна розміру бюджетного призначення та/або очікуваної вартості предмету закупівлі; виду закупівлі; орієнтовного початку проведення закупівлі), періодичність і характер таких змін законодавством не обмежені. Тому замовник може періодично вносити зміни до річного плану закупівель відповідно до наявного фінансування, потреби у товарах, роботах, послугах тощо, до здійснення відповідної закупівлі. Таким чином, замовник, визначаючи вид закупівлі під час планування та проведення закупівель, повинен дотримуватись вартісних меж, визначених Законом. Поряд з цим, зважаючи на те, що відповідно до частини десятої статті 3 Закону замовник не має права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів/спрощених закупівель або застосування цього Закону, зокрема положень частини третьої статті 10 цього Закону, здійснення закупівель у вищезазначених випадках має бути обґрунтованим та документально підтвердженим. 1. Проведення процедури закупівлі за № UA-2020-12-01-011714-b (Електрична енергія) Очікувана вартість 3 597 484,00 грн Ціна підтвердженої тендерної пропозиції 3 158 056,22 грн Зекономлені кошти внаслідок проведення процедури 439427,78 грн. (у підтвердження ОГОЛОШЕННЯ про проведення відкритих торгів UA-2020-12-01-011714-b і ЗВІТ про результати проведення процедури закупівлі UA-2020-12-01-011714-b додаються) Враховуючи вищевикладене є нагальна потреба у використанні підтвердженої економії, зекономленої внаслідок проведення процедури закупівлі на товари які вказані у пунктах 1.1-1.9 порядку денного, а саме : 1.1. Тушки курей, філе куряче який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015 - 15110000-2 М’ясо - 49050,00 грн. 1.2. Капуста квашена, Паста томатна який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі – 27179,47 грн. 1.3. Олія рафінована який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 15420000-8 Рафіновані олії та жири -17406,15 грн. 1.4. Риба заморожена без голови який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 15220000-6 Риба, рибне філе та інше м’ясо риби морожені -49855,00 грн. 1.5. Сік фруктовий, Сік томатний який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 15320000-7 Фруктові та овочеві соки -24474,10 грн. 1.6. Сметана не менше 20% жирності, Йогурт питний не менше 1,5% жирності який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 15550000-8 Молочні продукти різні -31692,15 грн. 1.7. Сир кисломолочний не менше 9 % жирності який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 15540000-5 Сирні продукти, -44040,00 грн. 1.8. Яйце куряче який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 03140000-4 Продукція тваринництва та супутня продукція –5120,50 грн. 1.9. Молоко не менше 3,2% жирності, Молоко згущене який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 15510000-6 Молоко та вершки – 49977,72 грн. 1.10. Масло солодковершкове не менше 72,5% жирності який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 15530000-2 Вершкове масло – 49761,30 грн. 1.11. Картопля, Горох лущений який визначений за кодом ЄЗС ДК 021:2015- 03210000-6 Зернові культури та картопля, - 32895,00 грн. РАЗОМ: 381451,39 грн. (залишок від використаної економії становить 57976,39 грн.)