-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
М’ясо
Торги не відбулися
2 091 637.80
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 10 458.19 UAH
мін. крок: 0.5% або 10 458.19 UAH
Період оскарження:
19.04.2021 16:57 - 02.05.2021 00:00
Скарга
Відхилено
Оскарження вимог тендерної документації
Номер:
44714ee58c9348fb88f241049f69a2c9
Ідентифікатор запиту:
UA-2021-04-19-006539-a.c2
Назва:
Оскарження вимог тендерної документації
Скарга:
Опис у файлах, що завантажено.
Пов'язані документи:
Учасник
- 202104291235.pdf 29.04.2021 13:09
- 202105111201.pdf 11.05.2021 12:40
- рішення від 05.05.2021 № 9771 + лист Замовнику та запит Скаржнику.pdf 06.05.2021 10:49
- інформація про резолютивну частину рішення від 14.05.2021 № 10645.pdf 17.05.2021 15:59
- рішення від 14.05.2021 № 10645.pdf 19.05.2021 15:49
- відповідь на скаргу.docx 06.05.2021 19:25
- Відповідь.pdf 06.05.2021 19:25
Дата прийняття скарги до розгляду:
29.04.2021 13:10
Дата розгляду скарги:
14.05.2021 12:00
Місце розгляду скарги:
Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду:
06.05.2021 10:49
Дата прийняття рішення про відхилення скарги:
19.05.2021 15:49
Вимога
Відхилено
Про внесення змін до тендерної документації.
Номер:
f971a0f15a1544149ea7d0945085bfb4
Ідентифікатор запиту:
UA-2021-04-19-006539-a.b1
Назва:
Про внесення змін до тендерної документації.
Вимога:
Про внесення змін до тендерної документації.
Згідно п.п. 8 п.4 Інша інформація (для УЧАСНИКІВ - юридичних осіб, фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців) додатку № 1 до тендерної документації на закупівлю: ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 15110000-2 - М’ясо, Замовник вимагає надати у складі тендерної пропозиції:
«Експлуатаційний дозвіл, виданий органом Держпродспоживслужби (зберігання та реалізація харчових продуктів тваринного походження)»
Така вимога не відповідає Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», так п. 22 ч. 1 ст. 1 вказаного Закону встановлює:
«експлуатаційний дозвіл - документ дозвільного характеру, що видається територіальним органом компетентного органу операторові ринку за результатами інспектування його потужності та посвідчує право оператора ринку здійснювати визначену цим Законом діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження;»
Тобто, Експлуатаційний дозвіл видається для виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження. Закон не передбачає видачу Експлуатаційного дозволу саме для реалізації харчових продуктів.
Така вимога є дискримінаційною.
Просимо внести зміни до Тендерної документації і виключити вимогу про наявність у Експлуатаційному дозволі слова «реалізація», а зазначити вимогу відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» - «виробництво та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження»
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
23.04.2021 13:15
Вирішення:
Детально розглянувши Вашу вимогу щодо внесення змін до тендерної документації на закупівлю за предметом код ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 15110000-2 - М’ясо повідомляємо наступне:
Замовником згідно п.п. 8 п.4 Інша інформація (для УЧАСНИКІВ - юридичних осіб, фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців) додатку № 1 до тендерної документації на закупівлю: ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 15110000-2 - М’ясо вимагається надати у складі тендерної пропозиції: «Експлуатаційний дозвіл, виданий органом Держпродспоживслужби (зберігання та реалізація харчових продуктів тваринного походження)» даним документом передбачається наявність в учасника закупівлі реєстрації потужності не тільки зі зберігання, а й реалізації.
Відповідно до ПОРЯДКУ видачі експлуатаційних дозволів затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р. № 930, наказу МАППУ від 10.02.2016року № 40 «Про затвердження Порядку ведення реєстру операторів ринку та потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл» (надалі по тексту-Порядок), а саме п.п.6 п.1.8 Порядку в п.6 експлуатаційного дозволу, форма якого затверджена постановою КМУ від 11.11.2015року №930, зазначається інформація номера секції категорії потужності за видами господарської діяльності з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження згідно з додатком 3 Порядку. Тому слід зазначити, що в секції ХVІ. Інші харчові продукти тваринного походження зазначається наступна інформація:
РР - потужність з виробництва;
SP – потужність зі зберігання
PS – потужність з реалізації.
Враховуючи те, що поставку продукції за предметом закупівлі код ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 15110000-2 - М’ясо необхідно здійснювати до закладів освіти, що підпорядковуються Замовнику – для участі в закупівлі Учаснику необхідно, щоб в експлуатаційному дозволі при реєстрації його потужності обов’язково було включено не тільки реєстрація потужності зі зберігання, а й з реалізації. Так як в іншому випадку Замовник буде нести відповідальність за транспортування товару до місць призначення, що суперечить вимогам ТД .
Враховуючи зазначене Замовник не задовільняє Вашу вимогу так як вона суперечить чинному законодавству та вимогам Замовника в частині закупівлі товару. А також в частині дискримінації учасника повідомляємо, що відповідно до частини 3 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» № 922-VIII від 25.12.2015 р. в редакції № 1021-IX від 23.01.2021 : «Тендерна документація може містити іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації.», тому Замовник не вбачає в даному випадку дискримінаційних дій щодо учасників так як вважає за необхідне наявність перевірки органами Держпродспоживслужби на відповідність санітарним вимогам не тільки потужності зі зберігання, а й потужності з реалізації продуктів тваринного походження.
Статус вимоги:
Відхилено