• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

масло вершкове 73%

Торги не відбулися

536 760.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 683.80 UAH
Період оскарження: 16.03.2021 19:59 - 03.04.2021 00:00
Вимога
Відхилено

включити до тендерної документації вимоги

Номер: abe40abf6317426fa018ffba9309dd91
Ідентифікатор запиту: UA-2021-03-16-014343-c.a1
Назва: включити до тендерної документації вимоги
Вимога:
Відносини між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та споживачами харчових продуктів, порядок забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що виробляються, перебувають в обігу, ввозяться (пересилаються) на митну територію України та/або вивозяться (пересилаються) з неї, регламентуються Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон про безпечність). Так, відповідно до Закону про безпечність суб’єкти господарювання, які провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні яких перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), є операторами ринку харчових продуктів та несуть відповідальність за дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Крім того, відповідно до частини восьмої статті 20 Закону про безпечність операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до Закону про безпечність, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів. У той же час, операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів без запровадження системи НАССР. З метою поліпшення санітарно-епідеміологічної ситуації вважаємо за доцільне замовнику при складанні тендерної документації для закупівлі продуктів харчування для навчальних, оздоровчих та дошкільних закладів враховувати положення Закону про безпечність, та включити до тендерної документації вимоги: 1. вимога про надання, сканованої копії з оригіналу акту перевірки Держпродспоживслужби учасника, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання оператором ринку вимог законодавства, 2. вимога про надання документу, що підтверджує впровадження системи НАССР на потужності оператора ринку, а саме скан-копію діючого оригіналу сертифікату, виданого акредитованим органом сертифікації, яким посвідчується, що система управління безпечністю харчових продуктів відповідає вимогам чинного законодавства.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Доброго дня. Розглянувши Вашу вимогу, повідомляю що замовник включив включив до тендерної документації вимоги до учасників які вважає за необхідне. Так згідно абз. 2 ч. 30 розділу «Наявність в учасника закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій» наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 2208 від 30.10.2020 року «Про затвердження методичних рекомендацій щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти»: Під час закупівлі кейтерингових послуг чи Товарів замовник у тендерній документації може передбачити необхідність надання інформації про впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на потужностях.
Статус вимоги: Відхилено