• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

М'ясо (Тушки курей, філе куряче)

Завершена

435 900.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 4 359.00 UAH
Період оскарження: 02.03.2021 15:36 - 14.03.2021 00:00
Вимога
Відхилено

узгодження з Управлінням держпродспоживслужби

Номер: 2c22f8a0a8804e50942f3c3b5df576f1
Ідентифікатор запиту: UA-2021-03-02-005836-a.c1
Назва: узгодження з Управлінням держпродспоживслужби
Вимога:
Добрий день, шановний замовник! Прошу Вас внести зміни в Додаток № 5 до тендерної документації, а саме «Переможець торгів зобов’язується на момент підписання договору про закупівлю, завчасно провести узгодження з Управлінням держпродспоживслужби графіків постачання харчових продуктів та маршрутних листів». Ця вимога винесено з порушенням норм чинного законодавства, у ст. 5 ЗУ «Про публічні закупівлі» (далі –Закон), щодо принцівпів здійснення публічних закупевль та недіскрімінацію учасників, а саме: добросовістна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність та пропорційність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недіскрімінація учасників та рівне ставлення до них; об’єктивне та неупереджене визначення переможця процедури закупівлі; запобігання корупційним діям і зловживанням. Закон України не вимогає завчасно провести узгодження з Управлінням держпродспоживслужби графіків постачання харчових продуктів та маршрутних листів. Зразків графіків постачання харчових продуктів та маршрутних листів ніхто не розробляв у відкритому доступі їх не має, тому ця вимога–не сприяє відкритість та прозорість, не запобігає корупційним діям і зловживанням
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Шановний учасник торгів. Під час проведення закупівлі харчових продуктів замовник керується як Законом «Про публічні закупівлі» так і іншими нормативними актами, що регулюють організацію харчування дітей у навчальних закладах. В даному випадку замовник дотримується Наказу Міністерства охорони здоров’я України Міністерства освіти і науки України №242/329 від 01.06.2005р. «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» п.18 – Постачальники разом із засновником (власником), керівником закладу складають графіки і маршрути постачання; п.19-Керівником закладу (навчального, оздоровчого, підприємства громадського харчування дітей) затверджуються примірні двотижневі меню, які погоджуються з територіальною установою державної санітарно-епідеміологічної служби». Оскільки навчальні заклади, які підпорядковані Управлінню освіти Біляївської міської ради знаходяться на значній відстані один від одного, постачальник має оцінити маршрут, яким буде здійснюватися постачання товару та узгодити з навчальними закладами кількість поставок на тиждень. Дані документи узгоджуються з Управлінням Держпродспоживслужби. Таким чином замовник і постачальник після підписання договору зможуть розпочати роботу з дотриманням вимог законодавства.
Статус вимоги: Відхилено