• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021-2015 (CPV) 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (морква, буряк, цибуля, капуста, банани, гарбуз, кабачок, яблука, апельсини, хурма, ківі, виноград, слива, смородина, черешня, вишня, груша, персик, полуниця)

Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції: Під час проведення процедури закупівлі усі документи, що мають відношення до тендерної пропозиції та складаються безпосередньо учасником, викладаються українською мовою. У разі надання інших документів складених мовою іншою ніж українська мова чи російська мова, такі документи повинні супроводжуватися перекладом українською мовою. Тексти повинні бути автентичними, визначальним є текст, викладений українською мовою. Умови надання забезпечення тендерних пропозицій: електронна банківська гарантія, сформована відповідно до вимог Постанови НБУ№639 від 15.12.2004. Гарантія обов’язково повинна містити інформацію про підстави неповернення Учаснику забезпечення тендерної пропозиції, а саме: -відкликання тендерної пропозиції учасником після закінчення строку її подання, але до того, як сплив строк, протягом якого тендерні пропозиції вважаються чинними; - непідписання договору про закупівлю учасником, який став переможцем тендеру; - ненадання переможцем процедури закупівлі у строк, визначений частиною шостою статті 17 цього Закону, документів, що підтверджують відсутність підстав, установлених статтею 17 цього Закону; - ненадання переможцем процедури закупівлі забезпечення виконання договору про закупівлю після отримання повідомлення про намір укласти договір про закупівлю, якщо надання такого забезпечення передбачено тендерною документацією. Вищевказаний перелік підстав неповернення забезпечення тендерної пропозиції є виключним. Строк дії забезпечення тендерної пропозиції: в термін дії тендерної пропозиції. Банківська гарантія повинна бути оформлена з повним грошовим покриттям на весь строк дії такої гарантії. На підтвердження наявності грошового покриття надається довідка з банку про залишок коштів на рахунку, виданої Банком-гарантом. Реквізити банку замовника: UA3510050000026009324699700 в АТ «УкрСиббанк», Одержувач: ЧЕРКАСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЗООЛОГІЧНИЙ ПАРК «РОШЕН», код ЄДРПОУ: 02127064. Місцезнаходження замовника: 18008, м. Черкаси, вул. Смілянська, 132. Вид закупівлі: відкриті торги. Категорія замовника: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.

Завершена

518 180.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 590.90 UAH
Період оскарження: 18.02.2021 19:02 - 27.03.2021 23:00
Скарга
Виконана замовником

СКАРГА щодо порушення законодавства та встановлення замовником дискримінаційних вимог у тендерній документації

Номер: 1bf8b112277e44cb8bdf275b2ca954d3
Ідентифікатор запиту: UA-2021-02-18-013122-b.b2
Назва: СКАРГА щодо порушення законодавства та встановлення замовником дискримінаційних вимог у тендерній документації
Скарга:
ФІЗИЧНОЮ ОСОБОЮ-ПІДПРИЄМЦЕМ АНДРІЯШОМ ЛЕОНІДОМ ОЛЕКСАНДРОВИЧЕМ (далі - Скаржник) (далі - Скаржник) під час прийняття участі у відкритих торгах, які проводяться Замовником, виявлені порушення Закону України “Про публічні закупівлі” в редакції від 25.12.2015 № 922-VIII, з наступними змінами, (далі - Закон № 922-VIII) з боку службових осіб – уповноваженої особи.
Дата розгляду скарги: 17.03.2021 15:00
Місце розгляду скарги: Антимонопольний комітет України
Дата прийняття рішення про прийняття скарги до розгляду: 09.03.2021 15:56
Дата прийняття рішення про вирішення скарги: 22.03.2021 19:02
Дата виконання рішення Замовником: 23.03.2021 13:53
Коментар замовника щодо усунення порушень: Рішення АМКУ виконано
Автор: ФОП АНДРІЯШ ЛЕОНІД ОЛЕКСАНДРОВИЧ, Андріяш Леонід Олександрович +380985813306 loa2426@gmail.com
Вимога
Залишено без розгляду

Вимога про усунення дискримінаційних вимог тендерної документації

Номер: f3e63f4aa4f940fb8c381cab715d5870
Ідентифікатор запиту: UA-2021-02-18-013122-b.a1
Назва: Вимога про усунення дискримінаційних вимог тендерної документації
Вимога:
Шановний Замовнику, детально ознайомившись із вимогами тендерної документації вбачаємо наявність в ній дискримінаційних критеріїв, а саме: Відповідно до частини 1 Зміст і спосіб подання тендерної пропозиції розділу III. Інструкція з підготовки тендерної пропозиції передбачено надання учасником: - Сертифікат, виданий Учаснику акредитованим органом з сертифікації на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), або ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів у сфері оптової торгівлі продуктами харчування та напоями» дійсний на момент подання пропозиції; - Сертифікат, виданий Учаснику акредитованим органом з сертифікації на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT) «Системи управління якістю у сфері оптової торгівлі продуктами харчування та напоями» дійсний на момент подання пропозиції. Звертаємо увагу Замовника, що відповідно до чинного законодавства отримання постачальниками продуктів харчування сертифікатів відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), або ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) та на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT) не є обов’язковим, зокрема п.7 ст.21 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках не є обов’язковою. Таким чином Замовник обмежує конкуренцію лише тими учасниками, в яких є в наявності відповідні сертифікати, які не є обов'язковими для всіх суб'єктів господарювання. Відповідно просимо внести зміни до тендерної документації в цій частині, а саме виключити з переліку документів, які має надати учасник в складі тендерної пропозиції - Сертифікат, виданий Учаснику акредитованим органом з сертифікації на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), або ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів у сфері оптової торгівлі продуктами харчування та напоями» дійсний на момент подання пропозиції та Сертифікат, виданий Учаснику акредитованим органом з сертифікації на відповідність вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT) «Системи управління якістю у сфері оптової торгівлі продуктами харчування та напоями» дійсний на момент подання пропозиції.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Відповідно до положень ч. 3 ст. 22 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна документація може містити також іншу інформацію, вимоги щодо наявності якої передбачені законодавством та яку замовник вважає за необхідне включити до тендерної документації. Відповідно до положень ч. 5 ст. 23 Закону України «Про публічні закупівлі» замовник може вимагати від учасників підтвердження того, що пропоновані ними товари, послуги чи роботи за своїми екологічними чи іншими характеристиками відповідають вимогам, установленим у тендерній документації. У разі встановлення екологічних чи інших характеристик товару, роботи чи послуги замовник повинен в тендерній документації зазначити, які маркування, протоколи випробувань або сертифікати можуть підтвердити відповідність предмета закупівлі таким характеристикам. Маркування, протоколи випробувань та сертифікати повинні бути видані органами з оцінки відповідності, компетентність яких підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством. Системи управління безпечністю харчових продуктів застосовують практично в усьому світі як надійний захист споживачів від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію. В Україні застосування систем ХАССП (НАССР - Hazard Analysis and Critical Control Points) є обов’язковим для всіх підприємств, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів. Частина 2 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачає обов’язки операторів ринку: 2. Оператори ринку зобов’язані: 1) забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу; 2) розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів. Одним із доказів необхідного рівня якості послуг є підтвердження відповідності технічних і споживчих характеристик товару загальновизнаним вимогам (ДСТУ, ГОСТ, ТУ) шляхом проведення незалежної оцінки або сертифікації. Тому, Замовник вимагає від Учасників надання Сертифікату системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), або ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) та Сертифікату системи управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT).
Статус вимоги: Не задоволено
Дата прийняття рішення про залишення скарги без розгляду: 01.04.2021 00:00