-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
ДК 021:2015 - 15110000-2 М’ясо (м'ясо свинини, філе куряче, окорочок курячий)
Завершена
326 686.80
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 1 633.43 UAH
мін. крок: 0.5% або 1 633.43 UAH
Період оскарження:
17.02.2021 12:50 - 01.03.2021 00:00
Вимога
Є відповідь
Оскарження рішення про визнання переможця процедури закупівлі
Номер:
b8a26b4913e145a692c783b5746a7091
Ідентифікатор запиту:
UA-2021-02-17-007032-a.a1
Назва:
Оскарження рішення про визнання переможця процедури закупівлі
Вимога:
Шановний Замовник, звертаю Вашу увагу не те, що пропозиція учасника ФОП Ящук Валентин Сергійович не відповідає вимогам Тендерної документації, а саме:
1. Предметом закупівлі за даною процедурою є:
1 М'ясо свинини охолоджене у вигляді м’якоті кускової без кістки та без сала
2 Філе куряче охолоджене/свіжоморожене
3 Окорочок курячий свіжоморожений
Згідно вимог тендерної документації Для підтвердження технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі Учаснику необхідно надати наступні документи:
… 3.2. Документи, що підтверджують походження, безпечність і якість продуктів харчування за предметом закупівлі*:
а) декларація виробника / посвідчення про якість;
пропозиція Учасника містить файл «Сертифікати якості.pdf» який містить зокрема копію декларації виробника на м’ясо свинини згідно ДСТУ 7158:2010. Згідно національного стандарту продукція ДСТУ 7158:2010 є М'ясо. Свинина в тушах і пів тушах. Отже м'ясо на кості, що не відповідає предмету закупівлі Замовника. Отже пропозиція учасника не відповідає технічним вимогам так як не надано декларації виробника на М'ясо свинини охолоджене у вигляді м’якоті кускової без кістки та без сала.
2. Згідно вимог тендерної документації Для підтвердження технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі Учаснику необхідно надати наступні документи:
… 3.2. Документи, що підтверджують походження, безпечність і якість продуктів харчування за предметом закупівлі*:
в) експлуатаційний дозвіл на потужності виробника (якщо Учасник не являється виробником, подається експлуатаційний дозвіл виробника).
У складі пропозиції учасника відсутній експлуатаційний дозвіл. Учасник надав лист, що він не є виробником і тому не подає експлуатаційний дозвіл. Проте тендерна документація містить чітку вимогу, що якщо Учасник не являється виробником, подається експлуатаційний дозвіл виробника.
Отже пропозиція учасника не відповідає вимогам документації і в цій частині.
3. Згідно вимог Додатку 2 до тендерної документації Всі Учасники повинні бути зареєстровані як оператори ринку харчових продуктів. Згідно з вимогами статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку харчових продуктів, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та / або обігу харчових продуктів.
Учасник не надав документу про реєстрацію потужностей і, тим самим, не підтвердив відповідність даній вимозі тендерної документації.
З огляду на наведене вище прошу Вас переглянути своє рішення про визнання ФОП Ящук Валентин Сергійович переможцем процедури закупівлі та відхилити його пропозицію, як таку, що не відповідає вимогам тендерної документації.
У випадку незадоволення даної вимоги мною буде подана скарга до органу оскарження, що призведе до призупинення процедури закупівлі.
Пов'язані документи:
Замовник
- Довідка про реєстрацію потужностей (1).pdf 12.03.2021 16:17
Дата подачі:
10.03.2021 18:16
Вирішення:
Предметом закупівлі є:
1 М'ясо свинини охолоджене у вигляді м’якоті кускової без кістки та без сала.
2 Філе куряче охолоджене/свіжоморожене.
3 Окорочок курячий свіжоморожений.
Згідно вимог тендерної документації для підтвердження технічних, якісних та кількісних характеристик предмета закупівлі Учаснику необхідно було надати документи, що підтверджують походження, безпечність і якість продуктів харчування.
Учасник надав «Сертифікати якості» де згідно національного стандарту продукція ДСТУ 7158:2010 є М'ясо. Свинина в тушах і пів тушах.
Також Учасник надав «Цінову пропозицію» де зазначено що він зобов’язується постачати «М'ясо свинини охолоджене у вигляді м’якоті кускової без кістки та без сала, філе куряче охолоджене/свіжоморожене та
окорочок курячий свіжоморожений». До цього додається «Гарантійний лист» № 10/02 від 10.02.2021 де Учасник погоджується, у разі укладення договору, дотримуватися встановлених вимог до предмету закупівлі.
Щодо експлуатаційного дозвілу, то відповідно п.2, ч.2, ст.23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» ця вимога поширюється лише на операторів, які виробляють або зберігають продукти тваринного походження.
Тобто транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною не потребують вищезгаданого дозволу.
Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» ФОП «Ящук Валентин Сергійович» надав документа про реєстрацію потужностей (копія додається).
Статус вимоги:
Відхилено