• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021:2015 – 15530000-2 Вершкове масло

Завершена

198 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 990.00 UAH
Період оскарження: 22.01.2021 20:32 - 28.01.2021 00:00
Вимога
Відхилено

Масло

Номер: 2703cb5da9ad42f38c5def965077b2e3
Ідентифікатор запиту: UA-2021-01-22-013513-b.b1
Назва: Масло
Вимога:
Шановний Замовнику! В Технічній частині тендерної документації Ви вказали масло жирністю 72.5%, а це обмежує коло учасників і є дискримінаційно по відношенню до інших учасників які б хотіли брати участь в цій процедурі. Тому прошу змінити жирність що була не менше 72.5% щоб більша кількість учасників могла б приймати участь.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Доброго дня! Шановний учасник повідомляємо про те,що норми ДСТУ 4399:2005 регулюють не тільки масову частку жиру, а й зовнішній вигляд, консистенцію, колір, запах, смак, органолептичні та фізико-хімічні, мікробіологічні показники , що являється важливим фактором якісної складової при закупівлі масла. Вершкове масло жирністю 72.5 % входить в допустиму групу вершкового масла з масовою часткою жиру від 72.5-79.9 відповідно до 3.1.8 ДСТУ 4399:2005. Також, керуючись нормою Наказу МОЗ №2205 від 25.09.2020 р р ч.VI р.2п10 оголошений товар закуповується для потреб в харчуванні дітей . Саме тому масло вершкове жирністю 72.5 %, допустиме . Замовник не обмежує учасників за виробником чи торговою маркою, але вимагає отримати товар з якісною характеристикою «72.5 %». У відповідності до частини 2 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» саме Замовнику торгів, а не потенційним учасникам надано право визначитись з вимогами до предмету закупівлі в розрізі технічних, якісних та кількісних характеристик: «Тендерна документація повинна містити: інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). При цьому технічна специфікація повинна містити: детальний опис товарів, робіт, послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні та якісні характеристики; вимоги щодо технічних і функціональних характеристик предмета закупівлі у разі, якщо опис скласти неможливо або якщо доцільніше зазначити такі показники; посилання на стандартні характеристики, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язану з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними або національними стандартами, нормами та правилами. Технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент"». Замовник встановив показник жирності товару, що складає предмет закупівлі в межах діапазону, що передбачений ДСТУ 4399:2005 . Учасники повинні пропонувати виключно ту продукцію, що зазначена Замовником у технічному завданні (Додаток №2 до оголошення) до предмета закупівлі.
Статус вимоги: Відхилено