-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
15510000-6 Молоко та вершки
Завершена
146 250.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 731.25 UAH
мін. крок: 0.5% або 731.25 UAH
Період оскарження:
22.01.2021 20:17 - 28.01.2021 00:00
Вимога
Відхилено
Молоко
Номер:
861fee77f35a47868a81ae4ccb9c532f
Ідентифікатор запиту:
UA-2021-01-22-013463-b.b1
Назва:
Молоко
Вимога:
Шановний Замовнику! В Технічній частині тендерної документації Ви вказали молоко жирністю 2.5%, а це обмежує коло учасників і є дискримінаційно по відношенню до інших учасників які б хотіли брати участь в цій процедурі. Тому прошу змінити жирність що була не менше 2.5% щоб більша кількість учасників могла б приймати участь.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
27.01.2021 10:08
Вирішення:
Доброго дня! Шановний учаснику повідомляємо про те,що норми ДСТУ 2661:2010 регулюють не тільки масову частку жиру, а й зовнішній вигляд, консистенцію, колір, запах, смак, органолептичні та фізико-хімічні, мікробіологічні показники , що являється важливим фактором якісної складової при закупівлі молока. Молоко жирністю 2.5 % входить в допустиму групу молоко 3 масовою часткою жиру від 2,50 % до 4,55 %
Також, керуючись нормою Наказу МОЗ №2205 від 25.09.2020 р р ч.VI р.2 п10 оголошений товар закуповується для потреб в харчуванні дітей . Саме тому молоко жирністю 2.5 %, допустиме .
Замовник не обмежує учасників за виробником чи торговою маркою, але вимагає отримати товар з якісною характеристикою «2.5 %».
У відповідності до частини 2 статті 22 Закону України «Про публічні закупівлі» саме Замовнику торгів, а не потенційним учасникам надано право визначитись з вимогами до предмету закупівлі в розрізі технічних, якісних та кількісних характеристик: «Тендерна документація повинна містити: інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, у тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). При цьому технічна специфікація повинна містити: детальний опис товарів, робіт, послуг, що закуповуються, у тому числі їх технічні та якісні характеристики; вимоги щодо технічних і функціональних характеристик предмета закупівлі у разі, якщо опис скласти неможливо або якщо доцільніше зазначити такі показники; посилання на стандартні характеристики, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язану з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними або національними стандартами, нормами та правилами. Технічна специфікація не повинна містити посилання на конкретну торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника. У разі якщо таке посилання є необхідним, воно повинно бути обґрунтованим, а специфікація повинна містити вираз "або еквівалент"».
Замовник встановив показник жирності товару, що складає предмет закупівлі в межах діапазону, що передбачений ДСТУ. 2661:2010
Учасники повинні пропонувати виключно ту продукцію, що зазначена Замовником у технічному завданні (Додаток №2 до оголошення) до предмета закупівлі.
Статус вимоги:
Відхилено