• Відкриті торги
  • Безлотова
  • КЕП

ДК 021:2015 - 03140000-4 Продукція тваринництва та супутня продукція (яйця курячі - 03142500-3)

Торги не відбулися

588 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 940.00 UAH
Період оскарження: 21.01.2021 16:00 - 04.02.2021 00:00
Вимога
Залишено без розгляду

Дискримінація учасників

Номер: 2d71b18ab16f48b48b22e0012267cdcc
Ідентифікатор запиту: UA-2021-01-21-002535-c.b1
Назва: Дискримінація учасників
Вимога:
В Додатку 1 Тендерної документації наступна вимога: наявність потужності(ей) для зберігання та підготовки товарів для передачі замовнику – торгове (торгово-офісне), яке розташоване на території м. Вишгород. Прошу внести корективи в тендерну документацію стосовно потужностей які розташовані на тереторії м.Вишгород, так як умови для учасників повинні бути рівноправними!!! Дякую
Пов'язані документи: Замовник
Вирішення: Відповідно до ч.2 ст.16 Закону України «Про публічні закупівлі», Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв, зокрема наявність в учасника процедури закупівлі обладнання, матеріально-технічної бази та технологій. Замовник повідомляє, що встановлюючи такий критерій, як наявність потужності(ей) для зберігання та підготовки товарів для передачі замовнику – торгове (торгово-офісне), яке розташоване на території м. Вишгород, Замовник виходив з того, що предметом закупівлі є постачання продуктів харчування для організації харчування в навчальних закладах освіти Вишгородської територіальної громади, а саме – в 5 закладах загальної середньої освіти в м. Вишгород та 1 закладу в с. Хотянівка. При цьому дана послуга повинна надаватись безперервно (1-2 рази на тиждень узгодженими партіями), а збої з наданням цієї послуги можуть призвести до напруженої ситуації, а також негативно відобразитись на стані здоров’я учнів та вихованців закладів освіти. Крім того, згідно з чинним законодавством України відповідальність за безпечність та якість харчування учнів закладів освіти покладається на керівників закладів та органів управління освіти. З метою здійснення контролю за дотриманням вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів та своєчасного реагування на їх порушення, керівники закладів, органів управління освіти та представники місцевих підрозділів Держпродспоживслужби України повинні знаходитися на доступній відстані від місць зберігання продуктів харчування, які використовуватимуться для приготування страв для учнів шкіл. Відсутність зазначеної матеріально-технічної бази може призвести до невиконання договору з надання послуг з організації харчування. Вказана позиція підтверджується рішенням АМКУ від 29.11.2018 р. № 12231-р/пк-пз. Таким чином, вимога задоволенню не підлягає.
Статус вимоги: Не задоволено
Дата прийняття рішення про залишення скарги без розгляду: 08.02.2021 16:05