• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Яйце куряче (код відповідного класифікатора ДК 021:2015 – 03142500-3 - Яйця)

Яйце куряче (код відповідного класифікатора ДК 021:2015 – 03142500-3 - Яйця)

Завершена

100 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 1 000.00 UAH
Період оскарження: 12.01.2021 14:27 - 16.01.2021 10:00
Вимога
Відхилено

щодо наявності експлуатаційного дозволу

Номер: a6c5b91a05da4d2fb395c1d6296ab6ff
Ідентифікатор запиту: UA-2021-01-12-002654-a.c1
Назва: щодо наявності експлуатаційного дозволу
Вимога:
Доброго дня! п. 14. Оголошення про проведення спрощеної процедури зазначено, що учасник повинен надати у складі пропозиції експлуатаційний дозвіл (з додатками, якщо це передбачено змістом експлуатаційного дозволу) на дані потужності (об’єкти), у якому вказано про можливість здійснення виробництва та/або обігу на даних потужностях предмету закупівлі або експлуатаційний дозвіл оператора ринку, що провадить діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження. Згідно п.2 ст.23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», обов’язок отримання експлуатаційного дозволу не поширюється в частині відповідної діяльності на операторів ринку, які здійснюють: первинне виробництво харчових продуктів тваринного походження, а також пов’язану з ним діяльність, зокрема зберігання та поводження з первинною продукцією в місці первинного виробництва, за умови що при цьому істотно не змінюється стан такої продукції; транспортування харчових продуктів тваринного походження, у тому числі тих, які потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною; зберігання харчових продуктів тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 °C, залишаючись придатними для споживання людиною. Отже, предмет закупівлі: яйце куряче (код відповідного класифікатора ДК 021:2015 – 03142500-3 - Яйця), згідно маркування та документів якості (передбачено температура зберігання яєць курячих до 20 °С) можливо зберігати при температурі вище 10 °C, тому згідно п.2. ст.23 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наявність експлуатаційного дозволу для обігу яйця курячого згідно чинного не є обов’язковою. На підставі вищевикладеного, прошу виключити з вимогу щодо надання експлуатаційного дозволу Учасником.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Шановний Учасник! Вимоги до предмету закупівлі встановлені згідно Закону України "Про публічні закупівлі". Товар, що є предметом закупівлі, буде використовуватись для лікувального харчування пацієнтів госпіталю ДУ «ТМО МВС України по Харківській області», тому Замовник має бути впевненим у безпечності предмету закупівлі, оскільки товар належить до швидкопсувних продуктів харчування, умови його зберігання та транспортування мають відповідати чинним державним нормам. Також зазначаємо, що згідно п.14.8 оголошення, у разі, якщо Учасник відповідно до норм чинного Законодавства не зобов`язаний складати/надавати будь-який із документів, зазначених в цьому оголошенні, такий Учасник надає лист-роз`яснення в довільній формі, за підписом уповноваженої особи Учасника та завірений печаткою (у разі наявності), в якому зазначає законодавчі підстави ненадання вище зазначених документів.
Статус вимоги: Відхилено