-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Солодке печиво, сухарі панірувальні
Торги не відбулися
55 075.52
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 275.38 UAH
мін. крок: 0.5% або 275.38 UAH
Період оскарження:
18.12.2020 21:43 - 24.12.2020 09:00
Вимога
Відхилено
Вимоги оголошення
Номер:
2bda437170b042aa82e9271a905f0c01
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-12-18-017334-c.c1
Назва:
Вимоги оголошення
Вимога:
В Додатку 3 до оголошення про проведення спрощеної закупівлі Замовником встановлена вимога, щодо надання учасником у складі пропозиції: копії документів відповідно до вимог НААСР (сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO22000:2007) виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім`я учасника, та дійсні на момент подання пропозиції)
Зазначаю, що Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» встановлено обов’язковість наявності системи НАССР, а обов’язку отримання сертифікату оператором ринку на законодавчому рівні не встановлено. Тому виходячи з цього прошу виключити вимогу, щодо надання учасником у складі пропозиції копію сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO22000:2007) виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім.`я учасника
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
23.12.2020 20:14
Вирішення:
Шановний Учасник!
Згідно п. 3 ч. 2 ст. 22 та ч. 3 ст. 22 Закону, Замовник має право встановлювати техничні, якісні та кількісні характеристики, які вважає необхідними.
ISO 22000: Система управління безпекою харчової продукції - даний стандарт поширюється на всіх учасників ланцюга поставок харчової продукції.
ISO 22000 - це система контролю і управлінню безпекою харчової продукції, а методи HACCP є частиною цієї системи. Після отримання сертифікату ISO 22000 можна маркувати продукцію знаком: ISO 22000: 2005 (HACCP).
НАССР- постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система забезпечує контроль всіх етапів виробництва, упаковки, доставки і зберігання харчової продукції).
Згідно п. 2 ч. 2 ст. 20 Закону № 771 процедури НАССР зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати оператори ринку харчових продуктів, а саме:
1) суб’єкт господарювання, який провадить діяльність та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів …;
2) фізособа, якщо вона провадить діяльність і займається виробництвом та/або обігом харчових продуктів …
Можливість отримати сертифікат є у кожного, тому дана вимога не є дискримінаційною.
Відсутність обов'язкової сертифікації не позбовляє можливість отримати сертифікат у добровільному порядку зтим, щоб дотриматися умов оголошення спрощеної документації.
Статус вимоги:
Відхилено