• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Сметана

Торги не відбулися

112 978.80 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 564.89 UAH
Період оскарження: 18.12.2020 10:35 - 24.12.2020 10:15
Вимога
Відхилено

вимога до оголошення

Номер: 2191ac73c25344f0a3e173bdccaf7068
Ідентифікатор запиту: UA-2020-12-18-003362-c.c1
Назва: вимога до оголошення
Вимога:
В Додатку 3 до оголошення про проведення спрощеної закупівлі Замовником встановлена вимога, щодо надання учасником у складі пропозиції: копії документів відповідно до вимог НААСР (сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO22000:2007) виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім`я учасника, та дійсні на момент подання пропозиції) Зазначаю, що Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» встановлено обов’язковість наявності системи НАССР, а обов’язку отримання сертифікату оператором ринку на законодавчому рівні не встановлено. Тому виходячи з цього прошу виключити вимогу, щодо надання учасником у складі пропозиції копію сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO22000:2007) виданий органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України, на ім.`я учасника
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Шановний Учасник! Згідно п. 3 ч. 2 ст. 22 та ч. 3 ст. 22 Закону, Замовник має право встановлювати техничні, якісні та кількісні характеристики, які вважає необхідними. ISO 22000: Система управління безпекою харчової продукції - даний стандарт поширюється на всіх учасників ланцюга поставок харчової продукції. ISO 22000 - це система контролю і управлінню безпекою харчової продукції, а методи HACCP є частиною цієї системи. Після отримання сертифікату ISO 22000 можна маркувати продукцію знаком: ISO 22000: 2005 (HACCP). НАССР- постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система забезпечує контроль всіх етапів виробництва, упаковки, доставки і зберігання харчової продукції). Згідно п. 2 ч. 2 ст. 20 Закону № 771 процедури НАССР зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати оператори ринку харчових продуктів, а саме: 1) суб’єкт господарювання, який провадить діяльність та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів …; 2) фізособа, якщо вона провадить діяльність і займається виробництвом та/або обігом харчових продуктів … Можливість отримати сертифікат є у кожного, тому дана вимога не є дискримінаційною. Відсутність обов'язкової сертифікації не позбовляє можливість отримати сертифікат у добровільному порядку зтим, щоб дотриматися умов оголошення спрощеної документації.
Статус вимоги: Відхилено