• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Код ДК 021:2015 – 15510000 - 6 – «Молоко та вершки» (деталізований код 15511000-3 Молоко)

Закупівля молока здійснюється для потреб продуктів харчування на 2021 рік.

Завершена

79 000.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 395.00 UAH
Період оскарження: 17.12.2020 11:45 - 23.12.2020 09:00
Вимога
Залишено без розгляду

Сертифікат ISO

Номер: e1a9a370bd3a4555ad50530c1a36ea33
Ідентифікатор запиту: UA-2020-12-17-002977-b.b1
Назва: Сертифікат ISO
Вимога:
Шановний замовнику. Інформуємо Вас,що вимога щодо надання будь-якого сертифікату ISO є дискримінаційною.Оскільки, сертифікування не є обов'язковим а добровільним згідно чиного законодавства. Прохання внести зміни або ж надати законі підстави щодо внесення даної вимоги до тендерної документації.
Пов'язані документи:

Документів не завантажено.

Вирішення: Згідно ч.3 ст. 14 Закону України «Про публічні закупівлі» (зі змінами): «В технічних вимогах до спрощеної закупівлі може зазначатися інша інформація» у складі пропозиції щодо кваліфікації Учасників закупівлі продуктів харчування (Додаток 2) ми вимагаємо наявність сертифікату ISO 22000, виданого на ім’я Учасника. Така вимога не є дискримінаційною, тому що регулюється чинним законодавством. З 20 вересня 2019 року для малих потужностей операторів харчових продуктів набули чинності п.2 ч.2 ст. 20, ст.21 Закону від 23.12.1997 р. №771/97-ВР. Згідно з зазначеними нормами оператори ринку зобов’язані: розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів (п.2 ч.2 ст.20); дотримуватись вимог до застосування процедур, установлених ст. 21, зокрема: надавати компетентному органу під час здійснення державного контролю докази відповідності їх діяльності з урахуванням сфери діяльності та обсягу виробництва, а також спрощеним вимогам для невеликих потужностей та потужностей, діяльність яких має незначний ступінь ризику для здоров’я споживачів; гарантувати, що документи, у яких наводиться опис процедур, розроблених відповідно до вимог цієї статті, містять достовірну інформацію; зберігати документи і записи щодо виконання принципів системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках протягом трьох місяців після закінчення кінцевої дати продажу харчового продукту, нанесеної на маркуванні, якщо інше не передбачено рекомендаціями об’єднань виробників, які затверджені центральним органом виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів (п.6 ст.21). Отримати сертифікат якості може будь-яка організація, що працює у відповідності до стандартів ISO 22000, а наявність даного сертифікату сприяє більш ретельному та всебічному вивченню ділових якостей учасника, його спроможності щодо якісного виконання своїх обовязків, тому дана вимога не є дискримінаційною. А щодо форми сертифіката, то радимо звернутися до відповідного законодавства. Дякуємо за розуміння.
Статус вимоги: Не задоволено
Дата прийняття рішення про залишення скарги без розгляду: 21.12.2020 13:33