-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
ДК 021:2015 - 15110000-2 - М’ясо (М'ясо яловичини. М'ясо свинини. Філе куряче)
Завершена
519 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 1% або 5 190.00 UAH
мін. крок: 1% або 5 190.00 UAH
Період оскарження:
14.12.2020 16:49 - 26.12.2020 00:00
Вимога
Є відповідь
не відповідність нормативній документації
Номер:
60cc528cd50d44da9d314f5ad8e688b9
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-12-14-013547-c.b1
Назва:
не відповідність нормативній документації
Вимога:
декларація про якість не відповідає строкам придатності та умови зберігання
згідно ДСТУ 4590:2006 «напівфабрикати м’ясні натуральні від комплексного ділення свинини за кулінарним призначенням», тому що у декларації зазначено свинина в/с охолоджена: умови зберігання при температурі від мінус 1 до плюс 1 з терміном придатності 10 діб але згідно ДСТУ 4590:2006 м’якушеві напівфабрикати з охолодженої сировини (без вакууму) : умови зберігання при температурі від мінус 1 до плюс 1 з терміном придатності, не більше ніж 5 діб; згідно ДСТУ 4590:2006 м’якушеві напівфабрикати з охолодженої сировини (з вакуумом) : умови зберігання при температурі від мінус 1 до плюс 1 з терміном придатності, не більше ніж 10 діб але в декларації визначеного переможця вид упаковки зазначено поліетиленовий ящик;
декларація про якість не відповідає строкам придатності та умови зберігання
згідно ДСТУ 4589:2006 «напівфабрикати м’ясні натуральні від комплексного ділення яловичини за кулінарним призначенням», тому що у декларації зазначено яловичина в/с охолоджена: умови зберігання при температурі від мінус 1 до плюс 1 з терміном придатності 10 діб але згідно ДСТУ 4589:2006 напівфабрикат безкістковий з охолодженої сировини (без вакууму) : умови зберігання при температурі від мінус 1 до плюс 1 з терміном придатності, не більше ніж 5 діб; згідно ДСТУ 4589:2006 напівфабрикат безкістковий з охолодженої сировини (з вакуумом): умови зберігання при температурі від мінус 1 до плюс 1 з терміном придатності, не більше ніж 10 діб але в декларації визначеного переможця вид упаковки зазначено поліетиленовий ящик;
Пов'язані документи:
Замовник
- відповідь на вимогу по мясу.PDF 15.01.2021 18:11
Дата подачі:
11.01.2021 16:50
Вирішення:
Щодо поставлених запитань повідомляємо наступне:
Згідно вимог Таблиці 1 Додатку №3 до тендерної документації, м'ясо яловичини повинно відповідати наступним характеристикам: «М'ясо яловичини в/г, ДСТУ 4589-2006, охолоджене, без кістки, без великої кількості жиру, м'ясо пружне, при натискуванні швидко приймає первинну форму. Не допускаються дрібні шматки та обрізки. Запах: свіжий без сторонніх запахів.»; М'ясо свинини повинно відповідати наступним характеристикам: «М'ясо свинини в/г, ДСТУ 4590:2006, охолоджене без кістки, без великої кількості жиру, м'ясо пружне, при натискуванні швидко приймає первинну форму. Не допускаються дрібні шматки та обрізки. Запах: свіжий без сторонніх запахів.».
В своїй вимозі №UA-2020-12-14-013547-c.b1ТОВ "КОВІНЬКО-КОВБАСИ» вказує на порушення вимог ДСТУ 4589-2006, ДСТУ 4590:2006, щодо терміну придатності до споживання та строків зберігання, однак згідно Таблиці 7 п.10.2.2. ДСТУ 4589-2006 та Таблиці 7 п.10.2.2. ДСТУ 4590:2006, граничний строк придатності для М’якушевих напівфабрикатів (м’ясо свинини) з охолодженої сировини 10 дібпри температурі від мінус 1 до 1 включно та для Напівфабрикат безкістковий (м'ясо яловичини) з охолодженої сировини 10 дібпри температурі від мінус 1 до 1 включно.
Враховуючи, що згідно ч.1 ст.24 ЗУ «Про публічні закупівлі»ТОВ "КОВІНЬКО-КОВБАСИ» не було посталено запитань до замовника про роз’яснення щодо тендерної документації, учаснику були зрозумілі всі вимоги, враховуючи обізнаність з ДСТУ 4589-2006, ДСТУ 4590:2006, в тому числі про температурні режими для вакуумованої та не вакуумованої продукції та строки придатності.
Виходячи з вимог Таблиці 1 Додатку №3 до тендерної документації, умовами тендерної документації не вказано чи допускається поставка таких товарів як м’ясо яловичини та м’ясо свинини з вакуумом чи без вакууму.
Згідно декларації виробника №ПП-0001445 (якісне посвідчення) виробник підтверджує вимоги на м'ясо яловичини ДСТУ 4589-2006 та м’ясо свинини відповідно ДСТУ 4590:2006. Таким чином, виробник запропонованого товару ПП «ЯнТаС» підтверджує дотримання вимог ДСТУ 4589-2006, ДСТУ 4590:2006 згідно вимог тендерної документації.
При детальному вивченні документів тендерної пропозиції (декларації виробника №ПП-0001445 та етикеток виробника ПП «ЯНТАС») ТОВ "Вінпродтрейд", на які посилається скаржник у вимозі, немає позначки з вказівкою чи запропонована продукція вакуумована чи не вакуумована, а такий температурний режим від мінус 1 до 1 включно передбачено як для вакуумованої так і не для вакуумованої продукції) тому стверджувати про наявність підстав для відхилення пропозиції такого учасника немає.
Також, слід вказати, що згідно вимог п.5 Додатку №3 до тендерної документації, «кожна партія товару має супроводжуватися документами (рахунками, накладними та документами, які засвідчують якість та безпеку товару, що є предметом закупівлі - декларація виробника/сертифікат відповідності/експертний висновок/санітарно-гігієнічний висновок тощо)», тому визначити чи поставлена продукція відповідає вимогам якості, в тому числі чи продукція вакуумована чи не вакуумована можливо лише на етапі виконання договору про закупівлю. Відповідно до п.3 Додатку №3 до тендерної документації, термін придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 90% до загального строку зберігання
Виходячи із вище зазначеного, вимога ТОВ "КОВІНЬКО-КОВБАСИ»№UA-2020-12-14-013547-c.b1підлягає відхиленню через необґрунтованість.
Статус вимоги:
Відхилено