-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Сир кисломолочний, сир твердий
Торги не відбулися
861 154.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 4 305.77 UAH
мін. крок: 0.5% або 4 305.77 UAH
Період оскарження:
14.12.2020 11:38 - 26.12.2020 00:00
Вимога
Вирішена
Щодо неправомірної вимоги
Номер:
aa499db3f6644f1fb9cfa29a55ad07c2
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-12-14-004506-c.b2
Назва:
Щодо неправомірної вимоги
Вимога:
Шановний Замовнику! У Вас в контексті зазначено : Товар поставляється (кожна партія) за наявності супровідних документів, що підтверджують його походження, безпечність та якість – ґатунок, категорію, дату виготовлення на підприємстві, термін реалізації, умови зберігання, (для продуктів, що швидко псуються, термін реалізації і час виготовлення позначаються у годинах) згідно п.п. 4.4 п. 4 «Санітарно-гігієнічні вимоги до постачання, безпеки, якості, умов зберігання і реалізації продуктів харчування і продовольчої сировини, технології приготування страв» Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої Наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 р. №298/227; відповідність державним стандартам. В документах щодо якості та безпеки повинні бути: відомості про виробника (повну назву, адресу офісу та виробництва, телефони); назва товару; відомості про походження, ґатунок; категорію; об'єм та вагу, тощо, відомості про відсутність генетично модифікованих організмів (за наявності ГМО у будь-якій кількості, товар постачанню не підлягає), Сертифікат системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 220002107 (НАССР). Це означає, що подібні зазначені вимоги повинні бути зазначені в документах, що підтверджують якість продукції. А тепер Ви зазначаєте, що і виробник і учасник повинні надати сертифікат ДСТУ ISO 22000? Де це прописано? Це дискримінаційні вимоги! Чи Ви бажаєте бачити в торгах лише певних учасників?
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
19.12.2020 15:27
Вирішення:
Шановний Учасник!
Згідно п. 3 ч. 2 ст. 22 та ч. 3 ст. 22 Закону, Замовник має право встановлювати техничні, якісні та кількісні характеристики, які вважає необхідними.
ISO 22000: 2005 Система управління безпекою харчової продукції - даний стандарт поширюється на всіх учасників ланцюга поставок харчової продукції.
ISO 22000 - це система контролю і управлінню безпекою харчової продукції, а методи HACCP
є частиною цієї системи. Після отримання сертифікату ISO 22000 можна маркувати продукцію знаком: ISO 22000: 2005 (HACCP).
НАССР- постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система забезпечує контроль всіх етапів виробництва, упаковки, доставки і зберігання харчової продукції).
Згідно п. 2 ч. 2 ст. 20 Закону № 771 процедури НАССР зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати оператори ринку харчових продуктів, а саме:
1) суб’єкт господарювання, який провадить діяльність та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів …;
2) фізособа, якщо вона провадить діяльність і займається виробництвом та/або обігом харчових продуктів …
Можливість отримати сертифікат є у кожного, тому дана вимога не є дискримінаційною
Статус вимоги:
Задоволено
Вимога
Вирішена
Щодо деяких документів, надання яких вимагається Тендерною документацією Замовника
Номер:
4f8d0d280cd9475c9c915a0f4b250de5
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-12-14-004506-c.c1
Назва:
Щодо деяких документів, надання яких вимагається Тендерною документацією Замовника
Вимога:
Які саме Замовник документи розуміє під вимогою, що наведена в Додатку №1 "Відомості щодо державної реєстрації потужностей, які використовуються на будь – якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів на виконання вимог згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР. ", рішення про реєстрацію потужностей? Які саме Замовник документи розуміє під вимогою, що наведена в Додатку №3 "Товар по якості і безпечності повинен відповідати Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої Наказом від 17.04.2006 № 298/227 Міністерсва освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України, Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 №242/329, вимогам ДСТУ, що має бути підтверджено посвідченнями та іншими документами відповідно до діючого законодавства та вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». " Декларація виробника/постачальника чи щось інше? Які саме Замовник документи розуміє під вимогою, що наведена в Додатку №3 "Товар поставляється (кожна партія) за наявності супровідних документів, що підтверджують його походження, безпечність та якість – ґатунок, категорію, дату виготовлення на підприємстві, термін реалізації, умови зберігання, (для продуктів, що швидко псуються, термін реалізації і час виготовлення позначаються у годинах) згідно п.п. 4.4 п. 4 «Санітарно-гігієнічні вимоги до постачання, безпеки, якості, умов зберігання і реалізації продуктів харчування і продовольчої сировини, технології приготування страв» Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої Наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 р. №298/227; відповідність державним стандартам. В документах щодо якості та безпеки повинні бути: відомості про виробника (повну назву, адресу офісу та виробництва, телефони); назва товару; відомості про походження, ґатунок; категорію; об'єм та вагу, тощо, відомості про відсутність генетично модифікованих організмів (за наявності ГМО у будь-якій кількості, товар постачанню не підлягає), Сертифікат системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 220002107 (НАССР). " Це стосується документа про якість, де повинно вищезазначене зазначатись? Чи Сертифікат системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 220002107 (НАССР) повинен надаватись виробником продукції? Чи Сертифікат системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 220002107 (НАССР) повинен надаватись учасником?
Пов'язані документи:
Замовник
- Протокол.pdf 18.12.2020 15:37
Дата подачі:
16.12.2020 16:10
Вирішення:
Шановний Учасник!
Для підтвердження "Відомостей щодо державної реєстрації потужностей, які використовуються на будь – якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів на виконання вимог згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР. "- рішення про реєстрацію потужностей або інший документ згідно законодавства
Для підтвердження вимог, що наведені в Додатку №3 - Декларація виробника/постачальника, сертифікат відповідності/ якості чи інше – тобто документи, в яких зазначені характеристики, які вимагаються в Додатку №3
Сертифікат системи управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 220002107 (НАССР) повинен надаватись виробником продукції та учасником
Статус вимоги:
Задоволено