• Спрощена закупівля
  • Безлотова
  • КЕП

Молочні продукти різні

Місцезнаходження замовника -27200, Кіровоградська обл., місто Бобринець, вул. Каштанова,2. Категорія замовника - підприємства, установи, організації, зазначені у пункті 3 частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі». Мова, якою повинні готуватися пропозиції - українська мова. Закупівля проводиться на очікувану вартість, для потреби на 2021 рік. Потреба становить 4190 кг., згідно з розрахунку наданого до проекту бюджету на 2021 рік.

Завершена

135 730.00 UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 678.65 UAH
Період оскарження: 07.12.2020 11:56 - 11.12.2020 00:00
Вимога
Відхилено

З приводу оскарження ФО Гребенюк О.О.

Номер: 6522ff4d4d274f1ea0bbda7453036ef0
Ідентифікатор запиту: UA-2020-12-07-005671-b.b2
Назва: З приводу оскарження ФО Гребенюк О.О.
Вимога:
Шановний Замовнику! Просимо звернути увагу на наступне : Ви, прописуєте вимоги до товару відповідно додатку 1 Додаток 1. Інформація про технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ Код за ДК 021:2015 – 15550000-8 - Молочні продукти різні (кефір, ряжанка, сметана). Товар, що закуповується повинен відповідати: Конкретна назва предмету закупівлі Характеристика 15551000-5 Кефір жирністю від 2,5%. 3000 кг. Смак чистий, кисломолочний, притаманний цьому виду продукту, колір молочно-білий, консистенція однорідна. Жирність від 2,5 %, Без хімікатів та консервантів, без стороннього запаху та смаку, без цвілі, плісняви, гнилі. Товар, що постачається повинен мати необхідні сертифікати якості виробника, реєстраційне посвідчення та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або іншій подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України. Без ГМО. Пакети з поліетиленової плівки Форма випуску фасована Вага споживчої тари від 400 г до 1000 г Оцінка якості ДСТУ 4417:2005 15551000-5 Ряжанка жирність від 4% 750 кг. Однорідна, в'язка, з порушеним або непорушеним згустком (залежно від технології виробництва). З кремовим відтінком,рівномірний за всією масою. Чистий, кисломолочний, з присмаком і ароматом властивим пастеризованому продукту, без сторонніх присмаків і запахів Термін придатності не більше 7 діб Масова частка жиру 4% Споживче пакування . Пакети з поліетиленової плівки Форма випуску фасована Вага споживчої тари від 400 г до 1000 г .Оцінка якості ДСТУ 4565.2006 15551000-5 Сметана жирністю від 21% 440кг. Однорідна, в'язка, (залежно від технології виробництва).Смак та запах: чистий, кисломолочний, з присмаком і ароматом властивим пастеризованому продукту, без сторонніх присмаків та запахів. Колір: білий з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою. Не дозволено вміст бактерій та патогенних мікроорганізмів. Вміст токсичних елементів, мікотоксинів, антибіотиків, пестицидів, гормональних препаратів, радіонуклідів не повинні перевищувати допустимі встановлені рівні. Колір білий з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою. Смак і запах без сторонніх присмаків і запахів Вага споживчої тари від 400 г до 1000 г Масова частка жиру Не менше ніж 21 % Споживча тара Пакети з поліетиленової плівки або Транспортна Блоки у термозсідальній плівці або Пляшки скляні або з полімерних матеріалів Оцінка якості ДСТУ 4418.2005 На підтвердження даних вимог ТОВ «СПАРТА 2015», надає лист –згоду з вищевказаними вимогами та посвідчення якості . Ми, ТОВ «СПАРТА 2015», відповідно до технічної специфікації пропонує Замовнику кефір 2,5 % , виробництво –ПАТ Комбінат Придніпровський. Відповідно до декларації виробника №1216 термін зберігання кефіру 2,5 % складає 14 діб, що відповідає вимогам ДСТУ 4417:2005: А саме в частині : п.10 «10 ПРАВИЛА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ 10.1 Транспортування 10.1.1 Транспортування кефіру проводять усіма видами критого транспорту відповідно до чинних правил перевезення харчових продуктів, що швидко псуються, які чинні на певному виді транспорту, 10.2 Зберігання 10.2.1 Кефір зберігають в холодильниках або холодильних камерах за відносної вологості не більше ніж 80 %. 10.2.2 Строк придатності кефіру за температури від 0 °С до 6 °С: — для кефіру, що виготовлений з використовуванням симбіотичної кефірної закваски на ке-фірних грибках — не більше 3 діб; — для кефіру, що виготовлений з використовуванням концентрату грибкової кефірної за-кваски — не більше 5 діб.» Відповідно до пункту 4 НАКАЗУ № 1470 ВІД 11.12.2013 МІНІСТЕРСТВА ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ, затверджені такі, що додаються, зміни до національних стандартів України з набранням чинності з 01.04.2014 р. Зміна №1 ДСТУ 4417:2005 Кефір. Технічні умови. Яка стосується РОЗДІЛУ 10. Підрозділ 10.2 доповнюється пунктом : «10.2.3 Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устаткування, умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності» Таким чином заявлена учасником продукція , яка має термін зберігання 14 діб, відповідає технічним вимогам Замовника та ДСТУ 4417:2005. Тим паче Замовник відповідно до Тендерної документації не висував вимоги щодо терміну зберігання кефіру 2,5%. Збільшення терміну придатності кефіру 2,5 % залежить від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устаткування, умов пакування, пакувальних матеріалів, за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності, що не порушують вимоги цього ДСТУ. Також ТОВ «СПАРТА 2015» пропонує Замовнику сметану 21 % виробництва TOB «Валківський молокозавод» вага споживчої тари від 400 г до 1000 г , яка відповідно до технічних вимог Замовника відповідати ДСТУ 4418.2005. ТОВ «СПАРТА 2015» надано Декларацію про якість №13 ТОВ Валківський молокозавод , відповідно до якої термін зберігання сметани 21% фасуванням 0,4-0,9 кг складає 14 днів, що відповідає вимогам ДСТУ 4418.2005 в частині: п.10. 1. ПРАВИЛА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ 10.1. Транспортування 10. 1.1. Транспортування сметани проводять усіма видами критого транспорту відповідно до чинних правил перевезення харчових продуктів, що швидко псуються, які чинні на певному виді транспорту. 10.2 Зберігання 10.1. Сметану зберігають в холодильниках або холодильних камерах за відносної вологості не більше ніж 80 %. 10.2.2 Строк придатності сметани за температури від О °С до 6 °С: - для спожиткового паковання - не більше 5 діб; - для вагової сметани у флягах та бідонах — не більше З діб. Відповідно до пункту 4 НАКАЗУ № 1470 ВІД 11.12.2013 МІНІСТЕРСТВА ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ, затверджені такі, що додаються, зміни до національних стандартів України з набранням чинності з 01.04.2014 р. Зміна №1 ДСТУ 4418:2005 Сметана. Технічні умови. Яка стосується РОЗДІЛУ 10. Підрозділ 10.2 доповнюється пунктом : «10.2.3 Строки придатності продукту може встановлювати виробник самостійно (залежно від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устаткування, умов пакування, пакувальних матеріалів) за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності» Таким чином заявлена учасником продукція , яка має термін зберігання 14 діб, відповідає технічним вимогам Замовника та ДСТУ 4418:2005. Тим паче Замовник відповідно до Тендерної документації не висував вимоги щодо терміну зберігання сметани 21%. Збільшення терміну придатності сметани 21% залежить від якості сировини, технології виробництва, технічних характеристик устаткування, умов пакування, пакувальних матеріалів, за умови погодження цих строків центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, та відповідності продукту вимогам цього стандарту за показниками якості та безпечності, що не порушують вимоги цього ДСТУ. Зважаючи на вище викладене, ТОВ «СПАРТА 2015», пропонує Замовнику продукцію, яка відповідає вимогам Тендерної документації згідно технічних, якісних та кількісних вимог. Вважаємо вимогу UA-2020-12-07-005671-b.c1 скаржника ФО Гребенюк О.О. Код ЄДРПОУ: 3259515082 упередженою, безпідставною. До відповіді додаються наступні документи: -Наказ №1470 від 11.12.2013 р. Мінекорозвитку і торгівлі України, який маєте змогу перевірити, якщо перейдете за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1470731-13#Text; -Зміна №1 ДСТУ 4417:2005 Кефір. Технічні умови стор.1 та стор. 75; -Зміна №1 ДСТУ 4418:2005 Сметана. Технічні умови ст. 1 та стор. 79; - Експертний Сметана 21% Відповідає ДСТУ ст1; - Експертний Сметана 21% Відповідає ДСТУ ст2; - Експертний Сметана 21% Відповідає ДСТУ ст3; - Експертний Сметана 21% Відповідає ДСТУ ст4; - Протоколи випробувань Кефір ст1; - Протоколи випробувань Кефір ст2; - Протоколи випробувань Кефір ст3; що підтверджують відповідність ДСТУ запропонованих товарів.
Пов'язані документи: Учасник
Вирішення: 23.12.2020р. від учасника закупівлі ТОВ Спарта надійшло роз’яснення на вимогу від ФОП Гребенюк О.О щодо не відповідності пропозиції учасника ТОВ Спарта 2015 умовам, визначеним в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі. Відповідно до абз. 1 ч. 14 ст. 14 Закону відповідь на вимога учасника надається замовником не пізніше ніж через три робочих дні з дня надходження такого звернення через електронну систему закупівель.
Статус вимоги: Відхилено
Вимога
Відхилено

оскарження переможця

Номер: 981cb4a69e7543a1aea5edb50631c5cb
Ідентифікатор запиту: UA-2020-12-07-005671-b.c1
Назва: оскарження переможця
Вимога:
Шановний Замовнику! Просимо звернути увагу на наступне : Ви, прописуєте вимоги до товару відповідно додатку 1 Додаток 1. Інформація про технічні, якісні та інші характеристики предмета закупівлі ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ Код за ДК 021:2015 – 15550000-8 - Молочні продукти різні (кефір, ряжанка, сметана). Товар, що закуповується повинен відповідати: Конкретна назва предмету закупівлі Характеристика 15551000-5 Кефір жирністю від 2,5%. 3000 кг. Смак чистий, кисломолочний, притаманний цьому виду продукту, колір молочно-білий, консистенція однорідна. Жирність від 2,5 %, Без хімікатів та консервантів, без стороннього запаху та смаку, без цвілі, плісняви, гнилі. Товар, що постачається повинен мати необхідні сертифікати якості виробника, реєстраційне посвідчення та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або іншій подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України. Без ГМО. Пакети з поліетиленової плівки Форма випуску фасована Вага споживчої тари від 400 г до 1000 г Оцінка якості ДСТУ 4417:2005 15551000-5 Ряжанка жирність від 4% 750 кг. Однорідна, в'язка, з порушеним або непорушеним згустком (залежно від технології виробництва). З кремовим відтінком,рівномірний за всією масою. Чистий, кисломолочний, з присмаком і ароматом властивим пастеризованому продукту, без сторонніх присмаків і запахів Термін придатності не більше 7 діб Масова частка жиру 4% Споживче пакування . Пакети з поліетиленової плівки Форма випуску фасована Вага споживчої тари від 400 г до 1000 г .Оцінка якості ДСТУ 4565.2006 15551000-5 Сметана жирністю від 21% 440кг. Однорідна, в'язка, (залежно від технології виробництва).Смак та запах: чистий, кисломолочний, з присмаком і ароматом властивим пастеризованому продукту, без сторонніх присмаків та запахів. Колір: білий з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою. Не дозволено вміст бактерій та патогенних мікроорганізмів. Вміст токсичних елементів, мікотоксинів, антибіотиків, пестицидів, гормональних препаратів, радіонуклідів не повинні перевищувати допустимі встановлені рівні. Колір білий з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою. Смак і запах без сторонніх присмаків і запахів Вага споживчої тари від 400 г до 1000 г Масова частка жиру Не менше ніж 21 % Споживча тара Пакети з поліетиленової плівки або Транспортна Блоки у термозсідальній плівці або Пляшки скляні або з полімерних матеріалів Оцінка якості ДСТУ 4418.2005 На підтвердження даних вимог ТОВ Спарта надає лист –згоду з вищевказаними вимогами та посвідчення якості Так відповідно до технічної специфікації ТОВ Спарта 2015 пропонує Замовнику кефір 2,5 % , виробництво –ПАТ Комбінат Придніпровський .Відповідно до декларації виробника №1216 термін зберігання кефіру 2,5 % складає 14 діб, що не відповідає вимогам ДСТУ 4417:2005 в частині : п.10 «10 ПРАВИЛА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ 10.1 Транспортування 10.1.1 Транспортування кефіру проводять усіма видами критого транспорту відповідно до чинних правил перевезення харчових продуктів, що швидко псуються, які чинні на певному виді транспорту, 10.2 Зберігання 10.2.1 Кефір зберігають в холодильниках або холодильних камерах за відносної вологості не більше ніж 80 %. 10.2.2 Строк придатності кефіру за температури від 0 °С до 6 °С: — для кефіру, що виготовлений з використовуванням симбіотичної кефірної закваски на ке-фірних грибках — не більше 3 діб; — для кефіру, що виготовлений з використовуванням концентрату грибкової кефірної за-кваски — не більше 5 діб.» Таким чином заявлена учасником продукція , яка має термін зберігання 14 діб, при вказаних в ДСТУ 3-5 діб не відповідає технічним вимогам Замовника та ДСТУ 4417:2005 Збільшення терміну придатності кефіру 2,5 % відбувається при додаванні консервантів та хімічних сполук,що мають негативний вплив на здоров’я споживачів та порушують вимоги ДСТУ. Також учасник ТОВ Спарта 2015 пропонує Замовнику сметану 21 % виробництва TOB «Валківський молокозавод» вага споживчої тари від 400 г до 1000 г , яка відповідно до технічних вимог Замовника має відповідати ДСТУ 4418.2005. Учасник ТОВ Спарта2015 надано Декларацію про якість №13 ТОВ Валківський молокозавод , відповідно до якої термін зберігання сметани 21% фасуванням 0,4-0,9 кг складає 14 днів, що не відповідає вимогам ДСТУ 4418.2005 в частині: п.10. 1. ПРАВИЛА ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ 2. 1. Транспортування 2. 1. Транспортування сметани проводять усіма видами критого транспорту відповідно до чинних правил перевезення харчових продуктів, що швидко псуються, які чинні на певному виді транспорту. 3. Зберігання 4. 1. Сметану зберігають в холодильниках або холодильних камерах за відносної вологості не більше ніж 80 %. 2. Строк придатності сметани за температури від О °С до 6 °С: • для спожиткового паковання — не більше 5 діб; • для вагової сметани у флягах та бідонах — не більше З діб. Таким чином заявлена учасником продукція , яка має термін зберігання 14 діб, при вказаних в ДСТУ3-5 діб не відповідає технічним вимогам Замовника та ДСТУ 4418.2005 Збільшення терміну придатності сметани відбувається при додаванні консервантів та хімічних сполук,що мають негативний вплив на здоров’я споживачів та порушують вимоги ДСТУ. Отже , учасник ТОВ Спарта 2015 пропонує Замовнику продукцію-кефір та сметану, яка не відповідає вказаним Замовником ДСТУ та гарантійним листам ,наданим ТОВ Спарта 2015 в складі своєї тендерної пропозиції. Враховуючи специфіку Вашого закладу та те,що дана продукція передбачена для харчування дітей різного віку має відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам (ДСТУ), затвердженим у встановленому законодавством України порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР (зі змінами), та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 р. № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», Законів України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 р. №142-16, спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах», «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006 р. №620/563 ,просимо Замовника уважно переглянути вимоги ДСТУ та документацію ТОВ Спарта 2015, та прийняти рішення відповідно до п1ч13 ст 14 ЗУ «Про публічні закупівлі» : «Замовник відхиляє пропозицію в разі, якщо: 1) пропозиція учасника не відповідає умовам, визначеним в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, та вимогам до предмета закупівлі;» До даної скарги додаємо нормативні документи : ДСТУ 4417:2005 та ДСТУ 4418.2005.
Пов'язані документи: Учасник
Вирішення: 23.12.2020р. від учасника закупівлі ФОП Гребенюк О.О. надійшла вимога щодо не відповідності пропозиції учасника ТОВ Спарта 2015 умовам, визначеним в оголошенні про проведення спрощеної закупівлі, а саме невідповідність поданих учасником посвідчень якості товару вимогам ДСТУ. В документації до спрощеної закупівлі замовником встановлені перелік документів відповідно до додатку 1 в якому прописано що: Товар, що постачається повинен мати необхідні сертифікати якості виробника та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або іншій подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України. Без ГМО. Надання зразків якісних посвідчень в вимогах до документації спрощеної закупівлі не вимагалося. Учасник ТОВ Спарта надав у поданих документах підтвердження відповідності пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, а саме, відповідну технічну специфікацію, в якій міститься інформацію про повне найменування, місцезнаходження, та контактний номер телефону виробника(виробників) - інформація зазначена окремо по кожній товарній позиції даної закупівлі, та лист-згоду з підтвердженням постачання продуктів відповідно до технічних, кількісних та якісних вимогам. Відповідно до Наказу МІНІСТЕРСТВА ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ ВІД 11.12.2013 №1470 затверджено зміни до технологічних умов ДСТУ 4417:2005 Кефір, ДСТУ 4418:2005 Сметана.
Статус вимоги: Відхилено