-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Код ДК 021:2015 (CPV) – 15530000-2 Вершкове масло (солодковершкове, 73%), вагове
Місцезнаходження Замовника: 70231, Запорізька область, Гуляйпільський р-н, смт. Залізничне, вул. Школа-інтернат, буд. 2. Категорія Замовника: юридична особа, одержувач бюджетних коштів (п.3 ч.1 статті 2 Закону)
Торги відмінено
128 000.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 640.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 640.00 UAH
Період оскарження:
04.08.2020 13:06 - 16.08.2020 00:00
Вимога
Вирішена
кваліфікаціні вимоги
Номер:
85c330085e7c44929ab0e377d2167af3
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-08-04-001196-b.b1
Назва:
кваліфікаціні вимоги
Вимога:
В зв’язку з виходом нової версії міжнародного стандарту ISO 22000:2018 діє перехідний період – обидві версії стандарту – 2005 і 2007 років є діючими протягом трьох років. Сертифікати на попередню версію стандарту ISO 22000:2005 видаються терміном дії до 18.06.2021 р. Розпоряджень щодо закінчення дії національної версії стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) ще не прийнято, сертифікати видаються стандартним строком дії на 3 роки з дати видачі. Стандарт 2000: 2019 взагалі не розроблено.
Таким чином кваліфікаційні вимоги Замовника в розілі 5 п.2 тенерної документації , а саме щодо надання копії Сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO 22000:2019) стосовно складування, зберігання, транспортування та торгівлі продуктами харчування та напоями, це вимога до будь-якої організації в харчовому ланцюгу виданого на ім’я Учасника не відповідать чинному законодавству. Просимо викласти цей абзац в наступні редакції:
- копію Сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO 22000:2005 або 22000:2007) стосовно складування, зберігання, транспортування та торгівлі продуктами харчування та напоями, це вимога до будь-якої організації в харчовому ланцюгу виданого на ім’я Учасника .
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
06.08.2020 13:53
Вирішення:
Шановний потенційний Учаснику!
Відповідно до статті 22 Закону тендерний комітет має право включити до тендерної документації умови, які вважає за необхідне та які передбачені законодавством України до всіх без винятку учасників закупівлі.
В нашому навчально-виховному закладі навчаються та проживають пільгові категорії дітей, а саме: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Для безпечності їх харчування в школі розроблена та впроваджена система управління безпечністю харчових продуктів ХАССП (НАССР - Hazard Analysis and Critical Control Points). Концепцію НАССР покладено в основу стандартів на системи управління безпечністю харчових продуктів. Відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:
« Стаття 20. Обов’язки операторів ринку
2. Оператори ринку зобов’язані:
1) забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу;
2) розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів;…»
Згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 31 жовтня 2019 р. № 340 в Україні з 01 грудня 2019 року набув чинності національний стандарт ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до організацій харчового ланцюгу» на заміну ДСТУ ISO 22000:2007(ISO 22000:2005, IDT), який втрачає чинність з 01 липня 2021 року. Тому, члени ТК при складанні тендерної документації взяли за основу до вимог Учасників саме останню версію ДСТУ ISO 22000:2019. Але, враховуючи, що діє перехідний період і всі попередні Сертифікати ДСТУ ISO 22000:2005 і 22000:2007 р. чинні, то тендерний комітет задовольняє прохання в частині розширення вимог до Сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів. Зміни внесені 07.08.2020 р.
Статус вимоги:
Задоволено