-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
Вершкове масло
Завершена
170 910.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 854.55 UAH
мін. крок: 0.5% або 854.55 UAH
Період оскарження:
21.05.2020 16:44 - 27.05.2020 00:00
Вимога
Вирішена
Відмінити рішення про визначення переможцем ФОП Гіренко Р.С.
Номер:
0fc9819d52f2499c8b3f8217a0c8be91
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-05-21-001765-a.b2
Назва:
Відмінити рішення про визначення переможцем ФОП Гіренко Р.С.
Вимога:
Відмінити рішення про визначення переможцем ФОП Гіренко Р.С.
01.06.2020 р. відбувся аукціон на закупівлю: код 15530000-2 Вершкове масло (масло вершкове), учасниками якого були: ФОП Гіренко Р.С.; ПП «МАЛЯТКО»; ДП «Лакталіс-Україна», ТОВ "СПЕЦЮРЗАХИСТ"
За результатами аукціону кращою визначено пропозицію фізичної особи - підприємця Гіренко Р.С.
Згідно Протоколу № 27 від 05.06.2020р. Сахновщанської районої адміністрації було визначено переможцем – ФОП Гіренко Р.С.
ТОВ «СПЕЦЮРЗАХИСТ» не погоджується з таким рішенням. Оскільки, «Пропозиція Учасника, який запропонував найменшу ціну, не відповідає умовам Закупівлі», а саме:
В ОГОЛОШЕННІ про СПРОЩЕНУ ЗАКУПІВЛЮ - п. 3.5 - Замовник вимагає, що
«Продукти харчування, які заявлені в торгах, мають відповідати:
• Закону України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 №142-V (далі – Закон про дитяче харчування);
• Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР;
• Наказу МОЗ, МОН «Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» від 01.06.2005 №242/329;
• Постанови КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 22.11.2004. №1591;
• Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів (ДСанПіН 5.5.2.008-01), затвердженим постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 №63;
• Санітарним правилам для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91), затвердженим постановою Головного державного санітарного лікаря СРСР від 19.03.1991.»
У складі пропозиції ФОП Гіренко Р.С. надано копії товарно-транспортних накладних: № 14 від 17.01.18, № 448 від 05.02.18 та інші. В переліку товарів (вантажів) товарно-транспортної накладної № 14 вказано:
1. курчата-бройлери 1 кат
2. молоко 2,5 Т
3. масло вершкове моноліт
4 риба с/м хек
5. яловичина тушкована 0,525 кг
6. сир твердий 50 %
7. яйце С1
Але, курчата-бройлери 1 кат., риба с/м хек – це сировина, яка повинна зберігатися при температурі «-18 С», а сир твердий 50%– готовий до споживання продукт, який зберігається при температурі «від 0 до 6 С». При одночасному транспортуванні цих товарів порушується п.5, ч1., ст.49 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР: «5) дотримується температурний режим, який унеможливлює розмноження мікроорганізмів, формування токсинів. Такий режим не повинен перериватися. Виключення щодо дотримання температурного режиму, який унеможливлює розмноження мікроорганізмів, формування токсинів, можливе протягом обмеженого періоду часу в процесі підготовки харчового продукту до перевезення, зберігання, продажу, сервірування харчових продуктів за умови, якщо це не спричиняє ризик здоров’ю споживачів;» Також порушується п.10.11.,ч.10 Санітарних правилах для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91), затвердженим постановою Головного державного санітарного лікаря СРСР від 19.03.1991.»:
« 10.11. Продукты хранят согласно принятой классификации по
условиям хранения: сухие (мука, сахар, крупа, макаронные изделия);
хлеб; мясные, рыбные; молочно-жировые; гастрономические; овощи.
Сырье и готовые продукты долины храниться в отдельных
холодильных камерах»
Отже, пропозиція ФОП Гіренко Р.С. повинна бути відхилена, як та, що не відповідає вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР та Санітарних правилах для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91), затвердженим постановою Головного державного санітарного лікаря СРСР від 19.03.1991.» та
умовам закупівлі згідно п.3.5 ОГОЛОШЕННЯ про СПРОЩЕНУ ЗАКУПІВЛЮ код 15530000-2 Вершкове масло (масло вершкове).
Вимагаємо скасувати рішення щодо визначення переможцем ФОП Гіренко Р.С
У випадку незадоволення нашої вимоги, ми будемо вимушені звернутися до Уповноваженого органу.
Пов'язані документи:
Учасник
- вимога_масло_2.pdf 10.06.2020 10:04
Дата подачі:
10.06.2020 10:04
Вирішення:
В оголошенні Замовник вимагає надати копії ТТН для підтвердження досвіду перевезення таких продуктів харчування. Копії ТТН ФОП Гіренко Р.С. були надані. Замовник контролюватиме дотримання відповідних вимог ( в т. ч. температурний режим) при перевезенні продуктів харчування (вершкового масла). Відповідні вимоги будуть передбачені в договорі.
Статус вимоги:
Відхилено
Задовільнена:
Ні
Вимога
Відхилено
Відмінити рішення про визначення переможцем ФОП Гіренко Р.С.
Номер:
4c37d2c947924a4d8dc0b161d171e250
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-05-21-001765-a.b1
Назва:
Відмінити рішення про визначення переможцем ФОП Гіренко Р.С.
Вимога:
01.06.2020 р. відбувся аукціон на закупівлю: код 15530000-2 Вершкове масло (масло вершкове), учасниками якого були: ФОП Гіренко Р.С.; ПП «МАЛЯТКО»; ДП «Лакталіс-Україна», ТОВ "СПЕЦЮРЗАХИСТ"
За результатами аукціону кращою визначено пропозицію фізичної особи - підприємця Гіренко Р.С.
Згідно Протоколу № 27 від 05.06.2020р. Сахновщанської районої адміністрації було визначено переможцем – ФОП Гіренко Р.С.
ТОВ «СПЕЦЮРЗАХИСТ» не погоджується з таким рішенням. Оскільки, «Пропозиція Учасника, який запропонував найменшу ціну, не відповідає умовам Закупівлі», а саме:
В ОГОЛОШЕННІ про СПРОЩЕНУ ЗАКУПІВЛЮ - п. 3.5 - Замовник вимагає, що
«Продукти харчування, які заявлені в торгах, мають відповідати:
• Закону України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 №142-V (далі – Закон про дитяче харчування);
• Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР;
• Наказу МОЗ, МОН «Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» від 01.06.2005 №242/329;
• Постанови КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 22.11.2004. №1591;
• Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів (ДСанПіН 5.5.2.008-01), затвердженим постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 №63;
• Санітарним правилам для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91), затвердженим постановою Головного державного санітарного лікаря СРСР від 19.03.1991.»
У складі пропозиції ФОП Гіренко Р.С. надано копії товарно-транспортних накладних: № 14 від 17.01.18, № 448 від 05.02.18 та інші. В переліку товарів (вантажів) товарно-транспортної накладної № 14 вказано:
1. курчата-бройлери 1 кат
2. молоко 2,5 Т
3. масло вершкове моноліт
4 риба с/м хек
5. яловичина тушкована 0,525 кг
6. сир твердий 50 %
7. яйце С1
Але курчата- бройлери, риба с/м – це сировина, а сир твердий, молоко, масло вершкове – готовий до споживання продукт. Також ці продукти відносяться до різних груп стосовно умов зберігання. Зберігання та перевезення сировини та готових до споживання продуктів разом суворо заборонено. Про це йдеться в Законі України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР та Санітарних правилах для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91), затвердженим постановою Головного державного санітарного лікаря СРСР від 19.03.1991.»
Отже, пропозиція ФОП Гіренко Р.С. повинна бути відхилена, як та, що не відповідає вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР та Санітарних правилах для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91), затвердженим постановою Головного державного санітарного лікаря СРСР від 19.03.1991.» та
умовам закупівлі згідно п.3.5 ОГОЛОШЕННЯ про СПРОЩЕНУ ЗАКУПІВЛЮ код 15530000-2 Вершкове масло (масло вершкове).
Вимагаємо скасувати рішення щодо визначення переможцем ФОП Гіренко Р.С
У випадку незадоволення нашої вимоги, ми будемо вимушені звернутися до Уповноваженого органу.
Пов'язані документи:
Учасник
- Вимога Масло.pdf 05.06.2020 13:56
- Відповідь на вимогу.doc 09.06.2020 12:04
Дата подачі:
05.06.2020 13:56
Вирішення:
Згідно ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" від 23.12.1997 р. №771/97-ВР Учасник повинен у разі одночасного перевезення різних харчових продуктів забезпечити таке розділення продуктів, що унеможливлює їх забруднення (п.3, ч.1, ст.44)
Статус вимоги:
Відхилено