-
Спрощена закупівля
-
Безлотова
-
КЕП
ДК021-2015-03140000-4 «Продукція тваринництва та супутня продукція» (Яйця курячі столові харчові класу С, I гатунку)
Завершена
97 920.00
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 490.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 490.00 UAH
Період оскарження:
03.05.2020 21:19 - 07.05.2020 18:00
Вимога
Вирішена
Тендерна документація
Номер:
82874d93518b4a1e8b83a93771f792bf
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-05-03-000033-b.b1
Назва:
Тендерна документація
Вимога:
Шановний Замовнику. В Україні застосування систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах НАССР, є обов'язковим для всіх підприємств, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів. Цього вимагає Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Оскільки запровадження НАССР потребує часу та певних ресурсів, законом були передбачені певні перехідні періоди. Зокрема, для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), ця норма вже стала обов'язковою з 20 вересня 2017 року. Підприємства, які займаються виробництвом, реалізацією або введенням в обіг харчових продуктів, що не містять необроблених інгредієнтів тваринного походження (крім малих потужностей) мали впровадити систему управління безпечністю харчових продуктів до 20 вересня 2018 року. А всі підприємства з малими потужностями – до 20 вересня 2019 року. 23 липня 2014 р. Верховна Рада України проголосувала за законопроект № 4179 а, який стосується гармонізації законодавства України та Європейського Союзу у сфері безпеки та якості харчових продуктів. Зазначений документ передбачає введення в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points — аналіз небезпечних чинників і критичні контрольні точки). Впровадження даної процедури є обов’язковим для всіх підриємств, починаючи з 20 вересня 2019р., тобто з 20 вересня 2019 року всі підприємства України зобов’язані мати сертифікати на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015 та безпечністю ДСТУ ISO 22000:2007 видані органом із сертифікації, на ім'я оператора ринку. Таким чином, задля того, щоб Ви були впевнені, що отримуючи продукти харчування від постачальників Ви не наражаєте військовослужбовців на небезпеку після їх вживання, а також для того, щоб не порушувати чинне законодавство України Ви зобов’язані внести зміни у тендерну документацію та доповнити перелік документів, що вимагаєте надати при закупівлі продуктів харчування.
Пов'язані документи:
Замовник
- Протокол №3-в (яйця).PDF 05.05.2020 08:27
Дата подачі:
04.05.2020 16:49
Вирішення:
Добрий день! Зміни до оголошення про закупівлі внесено. Дякуємо за звернення
Статус вимоги:
Задоволено