-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Кейтерингові послуги ( послуги з надання харчування дітям дитячого стаціонару)
Завершена
1 080 000.00
UAH без ПДВ
мін. крок: 0.5% або 5 400.00 UAH
мін. крок: 0.5% або 5 400.00 UAH
Період оскарження:
13.04.2020 16:51 - 30.04.2020 00:00
Вимога
Вирішена
усунення помилок в тендерній документації
Номер:
1304892b352c46c09bbb714809dff5e1
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-04-13-002525-a.b2
Назва:
усунення помилок в тендерній документації
Вимога:
Шановний Замовник, на сторінці закупівлі електронного майданчика, вказана кількість 35200, а в Додатку 1 тендерної документації, загальна кількість ліжко-днів - 54600. Просимо надати роз*яснення, щодо кількості Закупівлі.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
19.04.2020 11:29
Вирішення:
Невідповідність вимоги про помилку тендерній документації замовника
Статус вимоги:
Задоволено
Дата виконання рішення Замовником:
24.04.2020 15:52
Підтвердження вирішення:
Замовник не виявив помилки в Додатку 1 Тендерної документації. Просимо конкретно вказати сторінку тендерної документації, на якій виявлено розбіжності в ліжко-днях.
Вимога
Відхилено
Вимога, щодо усунення дискримінаційних вимог у тендерній документації
Номер:
0b4d20a2c4a048ff9e3eed2e4909ba19
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-04-13-002525-a.b1
Назва:
Вимога, щодо усунення дискримінаційних вимог у тендерній документації
Вимога:
Шановний Замовник! Згідно Додатку 1, п. 8.1. Учасник надає свідоцтво, яке підтверджує, що працівники (не менше двох) підвищили свою кваліфікацію за темою: "Розроблення систем управління безпечністю харчових продуктів згідно вимог ISO 22000:2018 та підготовка до сертифікації". Вважаємо дану вимогу дискримінаційною, законодовством та нормативно-правовими актами не передбачено для підприємств громадського харчування сертифікація працівників. Дана вимога порушує права нашого підприємства, як учасника. Згідно Додатку 1, п. 9. Учасник надає - копії протоколів проведення досліджень ( повітря робочої зони, шумового навантаження та інфразвуку, метеорологічних факторів, важкості та напруженості праці) на робоче місце, професію, технологічний процес, що виконуються: Кухар, приготування їжі. Вважаємо дану вимогу дискримінаційною, законодовством та нормативно-правовими актами не передбачено для підприємств громадського харчування наявність даних протоколів, до того ж, яким чином дані випробування впливають на якість виконання даної закупівлі. Вище перераховані вимоги прописані під одного Учасника, що порушує конкуренцію закупівлі. Просимо внести зміни до тендерної документації.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
19.04.2020 11:18
Вирішення:
З 20 вересня 2019 року обов’язкове впровадження системи безпечності харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі МСБ, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами
Статус вимоги:
Відхилено
Дата виконання рішення Замовником:
24.04.2020 15:55
Підтвердження вирішення:
Шановний майбутній учасник, згідно ч.2 ст. 16. ЗУ «Про публічні закупівлі» Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:
наявність обладнання та матеріально-технічної бази;
наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;
наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.
Для підтвердження відповідної кваліфікації працівників, які мають необхідні знання та досвід ми вважаємо необхідним надання - свідоцтво, яке підтверджує, що працівники (не менше двох) підвищили свою кваліфікацію за темою: "Розроблення систем управління безпечністю харчових продуктів згідно вимог ISO 22000:2018 та підготовка до сертифікації". Тому що 20 вересня 2019 року обов’язкове впровадження системи безпечності харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі МСБ, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. Впровадження цієї системи в Україні регулюється Законами від 23.12.97 р. №771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» (далі – Закон № 771) та від 18.05.17 р. №2042-VIII Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин (далі – Закон № 2042). Законом № 771 установлено вимоги до впровадження систем управління безпечністю харчової продукції за принципами системи НАССР. Такий обов’язок покладено безпосередньо на операторів ринку (ст. 20, 21 Закону № 771). НАССР може бути інтегрована з ISO 22000, оскільки вони мають спільні вимоги для контролю ризиків у сфері безпеки харчових продуктів.
Враховуючи вище викладене вважаємо за необхідним для операторів ринку мати в своєму штаті працівників, які мають необхідні знання за темою: "Розроблення систем управління безпечністю харчових продуктів згідно вимог ISO 22000:2018 та підготовка до сертифікації".
2. Шановний майбутній учасник, згідно ст. 13 Закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов'язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. З цією метою роботодавець забезпечує функціонування системи управління охороною праці, а саме: організовує проведення аудиту охорони праці, лабораторних досліджень умов праці, оцінку технічного стану виробничого обладнання та устаткування, атестацій робочих місць на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці в порядку і строки, що визначаються законодавством, та за їх підсумками вживає заходів до усунення небезпечних і шкідливих для здоров'я виробничих факторів.
Для підтвердження лабораторних досліджень умов праці ми вважаємо необхідним надання - копії протоколів проведення досліджень (повітря робочої зони, шумового навантаження та інфразвуку, метеорологічних факторів, важкості та напруженості праці) на робоче місце, професію, технологічний процес, що виконуються: Кухар, приготування їжі. Також відповідаємо на питання: «яким чином дані випробування впливають на якість виконання даної закупівлі?».
Це прямо впливають на якість виконання даної закупівлі. Враховуючи вище викладене у відповіді один про те, що з 20 вересня 2019 року обов’язкове впровадження системи безпечності харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі МСБ, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. Та те, що НАССР може бути інтегрована з ISO 22000, оскільки вони мають спільні вимоги для контролю ризиків у сфері безпеки харчових продуктів.
Підхід, заснований на оцінці ризику, дозволяє організації ідентифікувати фактори, які можуть призвести до того, що цілі для процесів і не будуть досягнуті FSMS (впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів). Крім того, профілактичний підхід дозволяє впроваджувати заходи контролю, спрямовані на мінімізацію або усунення наслідків загроз. Впровадження FSMS відповідно до принципів, викладених в стандарті ISO 22000: 2018 – це спосіб поліпшити область забезпечення безпеки харчових продуктів, а також:
1) Можливість постійно надавати продукти харчування, продукти і послуги, які є безпечними, відповідають очікуванням клієнта і вимогам застосовних правових положень;
2) Оцінка і облік ризики пов’язані з встановленими цілями
3) Можливість продемонструвати відповідність певним вимогам FSMS.
Враховуючи вище викладене вважаємо за необхідним для операторів ринку для якісного виконання даної закупівлі робити профілактичні процедури, які дозволяють впроваджувати заходи контролю, спрямовані на мінімізацію або усунення наслідків загроз та поліпшити область забезпечення безпеки харчових продуктів. Тому вимога «надати копії протоколів проведення досліджень ( повітря робочої зони, шумового навантаження та інфразвуку, метеорологічних факторів, важкості та напруженості праці) на робоче місце, професію, технологічний процес, що виконуються: Кухар, приготування їжі.» є необхідною для якісного виконання даної закупівлі.