-
Відкриті торги
-
Безлотова
-
КЕП
Сметана (з масовою часткою жиру 15%) фасована в плівці; Кефір (з масовою часткою жиру 2,5%) в плівці)
Завершена
466 242.44
UAH з ПДВ
мін. крок: 0.5% або 2 331.21 UAH
мін. крок: 0.5% або 2 331.21 UAH
Період оскарження:
11.02.2020 19:56 - 23.02.2020 00:00
Вимога
Відхилено
зміни до документації
Номер:
4f1135f5fef84257baa62c78f714e904
Ідентифікатор запиту:
UA-2020-02-11-005291-b.a1
Назва:
зміни до документації
Вимога:
Відповідно до додатку 2, пункту 1.2.2 тендерних документацій на закупівлю, передбачено подання - Копії позитивного Акту, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР. Акт повинен бути складений компетентним органом, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, з датою не раніше ніж за 10 місяців до дати кінцевого терміну подання тендерних пропозицій.
- Копія політики Учасника у сфері якості, безпечності харчових продуктів та екологічного управління; копія наказу Учасника про призначення відповідального за безпечність харчових продуктів; копія наказу Учасника про проведення навчання працівників; копія методики Учасника управління обладнанням; копія методики Учасника оцінки постачальників; копія методики Учасника ідентифікації та аналізу небезпечних чинників; копія методики установлення плану НАССР; копія опису Учасника харчових продуктів (що є предметом закупівлі); копія методики Учасника управління невідповідною продукцією; копія методики Учасника вилучення/відкликання харчових продуктів; копія настанови Учасника з управління безпечністю, якістю харчових продуктів та екологічного управління; копія інструкції Учасника по запобіганню попадання сторонніх продуктів в харчові продукти; копія інструкції Учасника по миттю та дезінфекції обладнання і приміщень; копія програми санітарного контролю Учасника; копія програми Учасника зберігання та транспортування продуктів харчування.
Прошу замінити даний пункт на пункт, щодо надання копії Сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів, як доказ впровадження на підприємстві системи НАССР.
Пов'язані документи:
Документів не завантажено.
Дата подачі:
12.02.2020 13:48
Вирішення:
Частиною 2 пункту 2 статті 20 Закону України №771 від 23 грудня 1997 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон 771) передбачено, що оператори ринку зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів.
При цьому слід враховувати, що з 20 вересня 2019 року впровадження системи НАССР обов’язкове для всіх потужностей, в т. ч. і для постачальників та перевізників харчових продуктів.
Відповідно до частини 1 пункту 6 статті 21 Закону 771, з метою виконання процедур, які засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, оператори ринку надають компетентному органу під час здійснення державного контролю докази відповідності їх діяльності вимогам з урахуванням сфери діяльності та обсягу виробництва, а також спрощеним вимогам для невеликих потужностей та потужностей, діяльність яких має незначний ступінь ризику для здоров’я споживачів.
Ефективність впровадження системи НАССР перевіряється аудиторами Держпродспоживслужби України.
Згідно частини 7 статті 21 Закону 771, сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою.
Відповідно до частини 4 статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі» документи, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, не подаються ними у складі тендерної пропозиції.
Враховуючи вищевикладене, замовник не може видалити або замінити вимоги п. 1.2.2. тендерної документації на запропонований Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів, оскільки наявність саме позитивного Акту компетентного органу, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, підтверджує виконання оператором ринку запровадженої системи НАССР.
Статус вимоги:
Відхилено